-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą skraidys dar viena pigių skrydžių bendrovė, naujas maršrutas – nuo gegužės

Į Lietuvą žengia dar viena nauja aviakompanija – Islandijos pigių skrydžių „PLAY“, nuo gegužės startuosianti su reguliariais skrydžiais tarp Vilniaus ir Reikjaviko, savo feisbuko paskyroje antradienį paskelbė Susisiekimo ministras Marius Skuodis.
Oro linijų „Play“ lėktuvas
Oro linijų „Play“ lėktuvas / Shutterstock nuotr.

„Į Lietuvą žengia dar viena nauja aviakompanija – Islandijos pigių skrydžių „Play“, nuo gegužės startuosianti su reguliariais skrydžiais tarp Vilniaus ir Reikjaviko!

Skrydžiai pradžioje bus vykdomi kartą per savaitę, šeštadieniais.

Tad nuo šiol turėsime dar geresnes galimybes atrasti Islandiją ir vieni kitus. Be to, ši aviakompanija siūlo ir skrydžius į JAV ir Kanadą su galimybe pakeliui iš Europos ar atgal iki 10 d. praleisti Islandijoje“, – rašė ministras.

M.Skuodis taip pat priminė, kad „Play Airlines“ jau kelerius metus turi biurą Vilniuje, kuriame vykdoma dalis bendrovės administracinių funkcijų.

„Naujasis biuras taip pat leidžia „Play“ plėtoti tarptautinę įmonės kultūrą ir užmegzti ryšius su naujais tiekėjais, paslaugų teikėjais ir kitais partneriais ekonomiškai efektyviomis ir palankiomis sąlygomis“, – teigia oro linijų kompanija“, – 2021 m. lapkritį, atidarant šį biurą rašyta pranešime žiniasklaidai.

Šiuo metu šiame biure dirba 29 darbuotojai.

Į Islandijos sostinę iš Vilniaus reguliariai skraidino Vengrijos oro bendrovė „Wizz Air“, tačiau šių skrydžių ji nebevykdo.

„Ne paslaptis, jog iki šių metų sausio pabaigos tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Reikjaviką vykdė „Wizz Air“. Deja, susidūrusi su ypatingai giliomis lėktuvų parko problemomis dėl „Pratt and Whitney“ variklių problemų, „Wizz Air“ turi mažinti skrydžių skaičių, o po aviakompanijos sprendimų volu pateko ir tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Nicą ir Reikjaviką. Puiku, jog abi atsiradusios nišos šią vasarą bus užpildytos: „airBaltic“ tiesiogiai skraidins iš Vilniaus į Nicą, o tiesioginiams skrydžiams į Islandiją pavyko pritraukti naują vardą iš Islandijos“, – savo tinklaraštyje „Aviacinis rokenrolas“ rašė Lietuvos oro uostų vadovas Simonas Bartkus.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Simonas Bartkus
Lukas Balandis / BNS nuotr./Simonas Bartkus

2023 metais tarp Vilniaus ir Reikjaviko iš viso tiesiogiai skrido virš 34 tūkst. keleivių. Dar 5 tūkst. skrido su persėdimais, daugiausia Rygoje, Kopenhagoje ir Helsinkyje, nurodė S.Barkus.

„Skirtingai nei „Wizz Air“, „PLAY“ yra puikiai žinoma aviakompanija Islandijoje, todėl jų vykdomi skrydžiai ypatingai patrauklūs turėtų būti atvykstamajam turizmui į Lietuvą. „PLAY“ taip pat siūlo jungtinius skrydžius per Reikjaviką į Jungtines Amerikos Valstijas – žiūrėkim realistiškai, vienas skrydis per savaitę nėra ypatingai patrauklu tokiems jungimams, tačiau turi potencialo ateityje „PLAY“ didinant skrydžių dažnį. „PLAY“, beje, leidžia iki 10 dienų stop-over Islandijoje, tad bus galima pirkti bilietus į JAV praleidžiant Reikjavike kelias dienas“, – rašė Lietuvos oro uostų vadovas.

123RF.com nuotr./Reikjavikas
123RF.com nuotr./Reikjavikas

Be daugiau nei 20 krypčių Europoje, “PLAY” skraido į Niujorką, Vašingtoną, Baltimorę, Bostoną ir Torontą.

Tai – ne vienintelė pastaruoju metu paskelbta naujiena dėl oro linijų atėjimo į Lietuvą.

Sausio viduryje paskelbta, kad Į Lietuvą žengia nauja aviakompanija – Graikijos „Aegean“, kuri balandžio viduryje startuos su reguliariais skrydžiais tarp Vilniaus ir Atėnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius