-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laipinimo metu lėktuve išsipylę degalai apkartino keleiviams skrydį

Į 15min redakciją kreipėsi pasipiktinęs pilietis, sekmadienio rytą iš Vilniaus oro uosto skridęs į Oslą. Pasak jo, buvo labai nejauku, kai išsipylus degalams keleiviai toliau buvo sodinami į lėktuvą.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Vilniaus oro uosto nuotr.

Kaip teigė redakcijai parašęs vyras, sekmadienio rytą atskridus lėktuvui iš Oslo ir pradėjus laipinti keleivius, skrendančius atgal į Oslą, lėktuvas buvo pildomas kuru. Tačiau neatlaikė vožtuvas ant sparno ir ant žemės po lėktuvu išsiliejo daug kuro.

„Tačiau keleiviams leido toliau lipti kaip niekur nieko! Išsiliejęs kuras po lėktuvu labai dvokė, bet niekas nereagavo, tik stovėjo, šypsojosi ir toliau leido keleiviams lipti. Lėktuvą atitraukė, kai visi sulipo. Ir tik tada ėmė valyti degalus. Kur saugumo priemonės?! Jeigu būtų, neduok Dieve, kas nors atsitikę“, – piktinosi pašnekovas.

Vilniaus oro uosto Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė patikino, kad jeigu būtų bent menkiausia abejonė dėl keleivių saugumo, jie tikrai nebūtų laipinami. Aviacija yra verslas, kuriame saugumas yra pagrindinis veiksnys, todėl jame labai daug apribojimų.

Pagal reikalavimus, išsipylus degalams pirmiausia pajuda orlaivis ir tik tuomet teritorija valoma. Orlaivis išvažiuoja iš tos vietos, kad nebūtų papildomo susilietimo su degia medžiaga.

Kas nutiko šiuo konkrečiu atveju, oro uosto atstovei nėra žinoma, kadangi degalus pila jam nepriklausanti bendrovė.

„Suprantu, kad žmonės gali baimintis, tačiau viskas buvo atlikta pagal nustatytas procedūras, kaip elgtis tokiais atvejais, kad vėliau nebūtų problemų. O kvapas... Pati neseniai parskridau iš Frankfurto. Lėktuvo salone smirdėjo aviacijos degalais. Taigi žinau, kad tai nėra labai malonu, bet kartais taip nutinka“, – teigė pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius