Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdos „Mamų unijos“ įkurtuose šeimos namuose Vilniuje jau prasidėjo

Transporto bendroves atstovaujančios asociacijos „Linava“ ir Linavos mokymo centro darbuotojai įteikė šventines dovanas onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, kurie sveikdami leidžia laiką labdaros ir pramos fondo „Mamų unija“ įkurtuose šeimos namuose Vilniuje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Mamų unijos“ įkurti namai Vilniuje
„Mamų unijos“ įkurti namai Vilniuje

Ši parama per visą Advento laikotarpį organizacijos savanoriams leis kasryt nudžiuginti vaikus ant kiekvienos palatos durų paliekant po mažą dovanėlę kojinėse. Taip pat vežėjų atstovai kviečia ir kitas organizacijas paaukoti, kad mažieji pacientai jaustųsi geriau.

Šių organizacijų vadovai ir darbuotojai, įvertinę konkrečius poreikius, ko trūksta onkologinėmis ligomis sergantiems vaikučiams „Mamų unijoje“, rinko pinigus ir nupirko būtiniausių higienos, edukacinių ir ugdymui skirtų priemonių – specialių kremų, sauskelnių, higienos reikmenų, knygų, rašymo priemonių, žaislų ir kitų būtinų daiktų.

Asociacijos „Linava“ generalinio sekretoriaus Zenono Buivydo teigimu, džiugu bent taip palengvinti sudėtingą vėžiu sergančių vaikų ir jų šeimų kasdienybę, kurie nuolat turi kovoti su šia klastinga liga.

„Mamų unijos“ namuose Vilniuje
„Mamų unijos“ namuose Vilniuje

„Paaukoti „Mamų unijos“ įkurtiems šeimoms namams nusprendėme įvertinę tai, kad juose visos paslaugos yra teikiamos nemokamai, negaunant jokios pagalbos iš valstybės, nors jie veikia jau ne pirmus metus. Tad natūralu, kad prisidėjome bent jau parūpindami būtiniausių priemonių. Kviečiame nelikti ir kitus abejingais, nes čia pagalba nuolat reikalinga– tiek finansinė, tiek konkrečiais daiktais, priemonėmis ar darbais“, - sako Z. Buivydas.

Pavyzdžiui, pasak jo, neseniai buvo išjungtas baseinas šiuose šeimos namuose, nors jis labai reikalingas kaip reabilitacinė priemonė sveikstantiems vaikams. Jo išlaikymas per mėnesį organizacijai kainavo 3 tūkst. eurų, o tai - per brangu, kai organizacija gyvena tik iš paramos.

Dėl lėšų trūkumo neveikiantis baseinas
Dėl lėšų trūkumo neveikiantis baseinas

Šiuo metu taip pat reikalingos priemonės virtuvės zonoje, serviravimui skirti įrankiai ir indai, kėdės konferencijų salėje ir pagalba konkrečiais darbais, kuriuos tradiciškai atlieka „Mamų unijos“ įkūrėjai ir savanoriai. Čia dirbantys specialistai tokie kaip logopedai, ergoterapeutai, kineziterapeutai, psichologai, norėdami padėti šiuose namuose apsistojusiems sergantiems vaikams ir jų mamoms, turi patys pasirūpinti finansavimu per įvairius projektus, nes valstybė neskiria finansavimo ir šioms paslaugoms.

Paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ įkūrėja Eglė Mėlinauskienė sako, kad šiuose šeimos namuose lankosi vaikai ir šeimos iš visos Lietuvos, o ypač sudėtinga situacija pandemijos metu, kai gydymo įstaigose ribojamas šeimų bendravimas.

Šiuose šeimos namuose lankosi vaikai ir šeimos iš visos Lietuvos.

Pasak jos, pagalba ir parama šiems namams reikalinga visuomet, nes iki šiol iš valstybės nei fondas, nei šie šeimos namai nėra sulaukę jokios paramos. Jie pastatyti iš surinktų aukų, kurias dovanojo įmonės ir konkretūs žmonės.

Ši organizacija iki šiol gyvuoja iš žmonių ir verslo suteiktos paramos įvairiomis formomis. Pavyzdžiui, vasarą fondo savanoriai patys sodino dovanotus medelius ir augalus, kuriuos kasdien laistė po kelis kartus, nes nėra centrinės laistymo sistemos, neseniai baldus ir stalus dovanojo baldų centrai, įmonės, privatūs žmonės.

Asociacija „Linava“ ir Linavos mokymo centras kviečia ir kitas organizacijas paremti „Mamų unijos“ įkurtus šeimos namus. Detalesnę informaciją, kaip tai padaryti galima rasti „Mamų unijos“ paskyroje Facebook https://www.facebook.com/mamuunija/ ir svetainėje https://mamuunija.lt/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius