TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Lufthansa“ atšaukė skrydžius į pagrindinius Vokietijos oro uostus: palietė ir Vilnių

Vokiečių avialinijos „Lufthansa“ dėl blogų oro sąlygų paskelbė apie skrydžių tvarkaraščio pakeitimus sausio 17 ir 18 d. Dalis skrydžių buvo atšaukti, tarp jų ir trečiadienio skrydis iš Vilniaus į Frankfurtą bei atgal. Dėl smarkaus sniego trečiadienio pavakare buvo laikinai uždarytas ir Oslo oro uostas, skrydžiai vėl atnaujinti 16:30 Lietuvos laiku.
„Lufthansa“ lėktuvas
„Lufthansa“ lėktuvas / Shutterstock nuotr.

„Dėl prognozuojamų blogų oro sąlygų ir Vokietijos meteorologijos tarnybos įspėjimų apie blogas oro sąlygas sausio 17 ir 18 d. bus taikomi skrydžių į Frankfurtą ir Miuncheną bei iš jų tvarkaraščio apribojimai. Dėl to „Lufthansa“ koreguoja šių dienų skrydžių tvarkaraštį“, – nurodoma bendrovės tinklapyje.

Didelė dalis skrydžių buvo apskritai atšaukti, toks likimas ištiko ir šios dienos skrydį į Vilnių, turėjusį atvykti 14:25. Neįvyko ir 15:10 į Frankfurtą suplanuota kelionė. Šis skrydis kol kas perkeltas į ketvirtadienio rytą 6:45, tačiau tam įtakos greičiausiai turės ne tik situacija Vokietijoje, bet ir Lietuvoje.

Kaip skelbėme, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, sniegas Lietuvą turėtų pasiekti iš pietvakarių apie 3 val. ketvirtadienio naktį.

Pamažu pūga slinks per beveik visą Lietuvą, smarkiausios pūgos laukiama aplink Kybartus, Kauną, Raseinius. Pūga iš Lietuvos pasitrauks ketvirtadienį, apie 13 val.

Pagal pirminį tvarkaraštį ketvirtadienį iš Vilniaus oro uosto „Lufthansa“ skrydžiai į Frankfurtą apskritai nebuvo numatyti, tad iškyrus iš trečiadienio atkeltą skrydį, kompanijos sprendimas daugiau tiesiogiai keliaujančių paliesti neturėtų.

Iš Lietuvos sostinės į Miuncheną skraidina „airBaltic“, tačiau šis skrydis numatytas tik ketvirtadienio vakare, apie 17 valandą.

Shutterstock nuotr./„airBaltic“
Shutterstock nuotr./„airBaltic“

Kompanija Vilniaus oro uostui nėra pranešusi, kad tokio skrydžio nevykdys, 15min patvirtino Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas. Be to, iš Rygos oro uosto trečiadienį vakare į šį Vokietijos miestą planuoja kilti lėktuvas.

Sprendžiant iš internete pateikiamos skrydžių informacijos, situacija Miunchene kol kas, panašu, yra pakankamai stabili – dauguma skrydžių trečiadienio popietę planuoti vykdyti, tiesa, galima matyti ir keletą atšauktų.

Priešinga padėtis trečiadienio popietę susiklostė Frankfurte – nemaža dalis skrydžių įvairiomis kryptimis yra atšaukti.

Trečiadienio pavakare dėl smarkaus snygio iki 15:30 val. (16:30 Lietuvos laiku buvo uždarytas Norvegijos sostinės Oslo Gardemoeno oro uostas. Sistemoje „Flightradar“ buvo galima matyti net kelis lėktuvus, kurie buvo priversti sukti ratus, kadangi leidimas nutūpti Osle jiems nebuvo duotas.

Vis dėlto 16:30 Lietuvos laiku oro uostas vėl atidarytas. Artimiaiausias skrydis iš Vilniaus į Oslo oro uostą („Ryanair“) turėtų vykti ketvirtadienį, 10:25.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius