„Orlen Lietuva“ šeštadienį veš pirmąjį krovinį atstatytu Rengės ruožu

Dešimčių milijonų eurų baudą už išardytą geležinkelio ruožą iš Mažeikių į Rengę Latvijoje gavusiai bendrovei „Lietuvos geležinkeliai“ atstačius kelią, šeštadienį juo važiuos pirmasis krovininis traukinys.
Atstatytas Rengės geležinkelio ruožas
Atstatytas Rengės geležinkelio ruožas / „Lietuvos geležinkelių“ nuotr.

„Lietuvos geležinkeliai“ juo gabens naftos perdirbimo gamyklos „Orlen Lietuva“ krovinį, pranešė geležinkeliai. Pasak įmonės atstovo Tomo Digaičio, tai bus 45 vagonų sąstatas, kuris gabens 2,7 tūkst. tonų šviesių naftos produktų, skirtų Latvijos vidaus rinkai. Nuo Latvijos sienos krovinį perims ir iki Rygos nugabens Latvijos geležinkeliai.

Šeštadienį Mažeikiuose vyks simbolinis renginys, kuriame dalyvaus Lietuvos ir Latvijos susisiekimo ministrai Jaroslavas Narkevičius ir Talis Linkaitis, Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, Mažeikių meras Vidmantas Macevičius, bendrovių „Lietuvos geležinkeliai“, „Orlen“, „Orlen Lietuva“ bei „Latvijas dzelzceļš“ vadovai.

Daugiau nei prieš dešimtmetį išardyto geležinkelio ruožo į Rengę atstatymo darbai baigti gruodžio pabaigoje. 19 kilometrų ilgio ruožo atstatymas kainavo apie 10 mln. eurų, juos atliko Estijos kapitalo geležinkelių tiesimo įmonė „Vitras-S“.

Ruože atstatyti ne tik bėgiai, bet ir suremontuoti kiti kelio statiniai – 5 pervažos, 5 tiltai, 3 pralaidos, išvalyti vandens grioviai, atstatyta eismo valdymo sistemų ir susijusių ryšių sistema.

„Orlen Lietuva“ į Latviją dabar galės gabenti produktus gerokai trumpesniu keliu. Iki šiol jie buvo vežami per Šiaulius ir Joniškį.

2008 metais išardytą ruožą atstatyti iki 2019 metų pabaigos „Lietuvos geležinkeliai“ įsipareigojo Europos Komisijai, 2017 metais skyrusiai įmonei beveik 28 mln. eurų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius