-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paryžiaus oro uostai balandį neteko 98,6 proc. keleivių srautų

Paryžiaus oro uostuose balandį bendri keleivių srautai dėl koronaviruso pandemijos sumažėjo 98,6 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, penktadienį pranešė oro uostų operatorė.
Ištuštėjęs Charles'io de Gaulle'io oro uostas
Ištuštėjęs Charles'io de Gaulle'io oro uostas / „Scanpix“/AP nuotr.

Oro linijų bendrovės ir operatoriai teigia, kad dėl kelionių apribojimų aviacijos pramonė susiduria su precedento neturinčia krize, atsigauti po kurios gali prireikti ne vienerių metų.

„2020 metų balandžio mėnesį Paryžiaus oro uostuose eismas sumažėjo 98,6 proc., buvo aptarnauta 100 tūkst. keleivių“, – sakoma „Groupe ADP“, valdančios pagrindinius miesto Charles'io de Gaulle'io ir Orly oro uostus, pranešime.

Orly oro uostas buvo laikinai uždarytas nuo balandžio 1 dienos dėl sumažėjusios paklausos, o Paryžiaus Charles'io de Gaulle'io komerciniai skrydžiai buvo vykdomi tik iš 2A, 2C, 2E ir 2F terminalų.

Šiuo metu per oro uostas kasdien aptarnauja vos po 5000–7000 keleivių.

Prancūzijos vyriausybė teigė, kad žmonės galės išvykti vasaros atostogų, tačiau griežtai rekomenduoja atsisakyti tarptautinių kelionių, ypač už Europos ribų.

Šią savaitę Prancūzija panaikino beveik du mėnesius trukusį karantiną, įvestą kovo 17 dieną, tačiau žmonėms vis dar neleidžiama nutolti nuo namų daugiau nei 100 kilometrų be svarbios priežasties.

Prancūzijoje įsikūrusiai oro linijų bendrovei „Air France-KLM“ šalies vyriausybė yra numačiusi skirti 7 mlrd. eurų paramą, dar 2–4 ​​mlrd. eurų bendrovė tikisi gauti iš Nyderlandų vyriausybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius