TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vėlavimai Vilniaus oro uoste tęsėsi iki vidurdienio: daliai keleivių vis dar tenka laukti

Didelis snygis ir smarkus vėjas antradienio ryte sutrikdė Vilniaus oro uosto darbą – smarkiai vėlavo keliolika rytinių išvykstančių skrydžių. Situacija pradėjo taisytis antradienį apie vidurdienį, tačiau tuomet ir tuomet vėlavo ne vienas tiek išvykstantis, tiek atvykstantis skrydis. Dauguma popietę suplanuotų skrydžių taip pat neišvyksta pirminiu laiku, tačiau laukimas sutrumpėjo iki 10-30 minučių.
Vilniaus oro uostą užpustė sniegas
Vilniaus oro uostą užpustė sniegas / 15min/Mariaus Stanevičiaus nuotr.

Antradienio popietę net tris valandas vėlavo skrydis iš Vilniaus į Malagą (išvyko 16:30, vietoje 13:30), apie valandą – į Paryžių ir Dortmundą (visi – „Wizzair“). Ilgai teko palaukti ir keliautojams į Rygą („airBaltic“) – lėktuvas pakilo 55 minutėmis vėliau nei planuota.

Laiku nepakilo ir dalis kitų skrydžių, tačiau laukimo laikas buvo trumpesnis – pavyzdžiui, LOT skrydis į Varšuvą vėlavo 10 minučių, „Rynair“ į Paryžių – beveik 20 minučių, į Londoną – beveik 30 minučių.

Vis dėlto, vidurdienį fiksuoti jau atvykstančių skrydžių vėlavimai. Vilniuje 13:35 nusileisti turėjęs lėktuvas iš Amsterdamo į Lietuvos sostinę atvyko tik 16:34 – trimis valandomis vėliau.

Kaip 15min teigė Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas, šio konkretaus skrydžio atvykimo laiką pakoregavo vėlyvas jo išvykimas iš Vilniaus ryte. Tas pats lėktuvas tuomet išvykti vėlavo daugiau nei dvi valandas.

Vis dėlto kai kurie kiti skrydžiai vėlavo dėl situacijos kituose Europos oro uostuose, nurodė įmonės atstovas.

„Paryžius vėlavo dėl to, kad vėlavo atvykti orlaivis iš Milano. Skrydis į Dortmundą vėlavo išvykti dėl to, nes vėlavo atskristi lėktuvas iš Romos. Šie vėlavimai vyksta ne dėl situacijos Vilniaus oro uoste“, – nurodė T.Vasiliauskas.

Bendrovės nuotr./Tadas Vasiliauskas
Bendrovės nuotr./Tadas Vasiliauskas

Jis taip pat teigė, kad vakarinių skrydžių vykdymui oro sąlygos įtakos neturėtų daryti, todėl jie bus vykdomi kaip numatyta.

„Neturime jokių indikacijų dėl to, kad oro sąlygos bus blogos, skrydžiams oro sąlygos neturėtų trukdyti“, – nurodė atstovas.

Oro sąlygos lėmė keliolika skrydžių vėlavimų

Kaip aiškino oro uosto atstovai, tai lėmė ankstyvą rytą itin pablogėjusios oro sąlygos ir užklupęs snygis.

„Vilniaus oro uoste ankstyvo ryto valandomis, nuo maždaug 6 valandos ryto buvo fiksuojamos itin blogos oro sąlygos, stiprus šoninis vėjas ir blogas matomumas. Dalis išvykstančių skrydžių laikų buvo pavėlinta dėl oro situacijos. Nuo maždaug 7:30 situacija stipriai pagerėjo, mūsų meteorologijos specialistai prognozuoja, kad oro sąlygos rimsta ir rims ir skrydžiai praktiškai nebevėluoja arba laikai grįžta į planuotą režimą“, – 15min nurodė Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas.

Gerokai mažesnį srautą turinčiuose Kauno ir Palangos oro uostuose tokių nesklandumų ryte nekilo, skrydžiai nevėlavo. Šiandien iš Kauno kils vos trys lėktuvai, iš Palangos – du. Jei nepasikeis oro sąlygos, indikacijų, kad jie vėluos, oro uostai kol kas neturi, sakė T.Vasiliauskas.

Vilniaus oro uoste skrydžiai šiandien taip pat turėtų greitu metu grįžti į įprastą tvarkaraštį, jei oro sąlygos nepablogės. Antroje dienos pusėje skrendantys keleiviai nepatogumų neturėtų patirti, nurodė T.Vasiliauskas.

Rytas – pikinis laikas Vilniaus oro uoste. Ko gali tikėtis trečiadienio ryte skrendantys keleiviai?

„Kol kas indikacijų dėl vėlavimų [trečiadienio rytui] iš hidrometeorologų neturime, todėl skrydžiai turėtų vykti pagal planą. Bet, aišku, oro sąlygos dažnai yra nenuspėjamos, todėl visko gali būti. Bet šiai minutei mes dėl kitų dienų neturime tokio įspėjimo apie galimus vėlavimus“, – nurodė T.Vasiliauskas.

Kaip jau rašėme, antradienio ryte vėlavo keliolika skrydžių iš Vilniaus oro uosto. Pavyzdžiui, „Ryanair“ aptarnaujamas skrydis į Barseloną turėjo išvykti 5:45, tačiau išskrido tik 8:13.

6 valandos „Wizz Air“ skrydis į Grenoblį išvyko tik 7:43, o 6:10 į Milaną – 8:09. Daugiau nei pusantros valandos vėlavo ir rytinis LOT skrydis į Varšuvą, savo skrydžio į Romą „Wizz Air“ keleiviai laukė 1 val. 15 minučių. SAS skrydis į Stokholmą vėlavo 1 valandą 50 minučių.

7:50 turėjęs išvykti skrydis į Amsterdamą („airBaltic“) dabar numatytas 10 valandai – tai daugiau nei 2 valandų vėlavimas.

Kitur numatyti vėlavimai yra kiek mažesni: keleiviai skrydžio į Hurgadą laukė papildomą valandą, į Varšuvą – 50 minučių.

„airBaltic“ skrydžiai į Taliną ir Rygą pavėlinti apie pusvalandžiu, kaip ir 12 valandą turėjęs išvykti „Turkish Airlines“ skrydis į Stambulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius