Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 21

Susirūpino nacionaliniu saugumu: iš Moldovos į Rusiją per Lietuvą važiuojantys autobusai atkreipė ir politikų dėmesį

Tarp Moldovos ir Rusijos važinėjantys autobusai, kurie stoja ir Lietuvoje, sukėlė įtarimų. Viešojoje erdvėje svarstoma, jog galbūt į šias keliones leidžiasi ir rusų kariai. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas ragina skubiau atlikti šių maršrutų patikrinimus, tačiau pasieniečiai ramina – jeigu prielaidos dėl karių būtų tiesa, tai jau būtų pastebėta.
Maršrutas Moldova-Rusija
Maršrutas Moldova-Rusija / 15min.lt koliažas

15min jau rašė apie tai, kad per Lietuvą važinėja autobusai maršrutu Moldova-Rusija, galimai pažeidžiantys šalies tvarką ir susitarimus.

Jie stoja ne Lietuvos autobusų stotyse, o degalinėse. Pagal internete prieinamą informaciją, kai kurie šiuose sustojimuose įlaipina ir išlaipina keleivius, parduoda bilietus. Pasak Lietuvos institucijų, tai – nelegalu. Keleiviai gali būti paimami ir paleidžiami tik stotyse ir tam turi būti gautas leidimas.

Po 15min kreipimosi Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) nusprendė imtis veiksmų ir tokius vežėjus patikrinti.

Į šiuos maršrutus dėmesį atkreipęs „Facebook“ bendruomenės „Mokėk keliauti“ įkūrėjas Robertas Pogorelis teigė nesuprantantis, kam tokios kelionės gali būti reikalingos, tad svarsto, jog galbūt į jas leidžiasi rusų kariai.

„Padniestrėje esanti Rusijos kariuomenė negali legaliai rotuotis bei gauti pastiprinimo, nes oro ir sausumos keliai kariniam tranzitui oficialiai uždaryti. Todėl rusų kariai ten (ir iš ten) vyksta apsimesdami turistais, dažnai su suklastotais dokumentais. Vyksta per Latviją ir Lietuvą. Masiškai...“ – tokią prielaidą pateikė R.Pogorelis.

Ar tokia prielaida gali būti teisinga?

Ragina imtis veiksmų dėl nacionalinio saugumo

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas portalui 15min teigė, jog vos tik pamatė šią informaciją, iškart ją perdavė Susisiekimo ministerijai išnagrinėti ir imtis veiksmų, mat ir jam tai pasirodė įtartina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius