Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vežėjai tikisi iš vilkikų gamintojų prisiteisti permokėtas sumas

Išaiškėjus, kad didžiosios sunkvežimių gamintojos buvo sudariusios kartelį ir bendrai nustatydavo vilkikų kainas, vežėjai vienijasi ir rengiasi teismams. Norima susigrąžinti permokėtas sumas už transporto priemones, kurios, kalbama, buvo iki 10 proc. brangesnės, nei turėjo būti, rašo „Verslo žinios“.
Linava vadovas Erlandas Mikėnas
Linava vadovas Erlandas Mikėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kol kas renkama informacija, kiek būtų norinčių. Ir tada matysime, ar pajėgsime vieni reikalauti kompensacijų, ar teks samdyti partnerius Vakarų Europoje. Nes variantų, kaip ginti savo teises, yra įvairių, tarkim, dalis asociacijų vienijasi“, – teigė asociacijos „Linava“ vadovas Erlandas Mikėnas. Jis pabrėžė, kad kai galiojo kartelio susitarimai, Lietuvoje buvo ekonominis pakilimas, tad ne viena bendrovė pirko vilkikų.

Karteliu apkaltintos šešios didžiosios Europos vilkikų gamintojos. Įtarimai pareikšti „Volvo“, „Renault“, „Daimler“, DAF, „Iveco“, MAN, kurios, kaip skaičiuojama, pagamina 9 iš 10 Europoje parduodamų vilkikų. Už susitarimą fiksuoti kainas ir kitus nusižengimus bendrovėms Europos Sąjungos (ES) reguliuotojai skyrė 2,9 mlrd. eurų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius