Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilkikų vairuotojams JK siūlomi rekordiniai atlyginimai

Jungtinėje Karalystėje jau keletą savaičių itin trūksta krovininių vilkikų vairuotojų. Didžiausios kompanijos pasiryžusios išsaugoti esamus darbuotojus ar prisivilioti naujus, siūlydamos neįtikėtinai palankias sąlygas. Skelbiama, kad kai kurios kompanijos vairuotojams jau siūlo didesnį nei 50 000 svarų sterlingų metinį atlyginimą.
Vilkikai Didžiojoje Britanijoje
Vilkikai Didžiojoje Britanijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Socialiniame tinkle daugiau nei 15 metų vilkiko vairuotoju dirbantis Tomas Reddy papasakojo darbo užkulisius – kaip vos per naktį jo valandinis atlyginimas žaibiškai šoktelėjo į viršų ir kokių triukų imasi kitos kompanijos.

Šiuo metu prekybos tinklai „Tesco“ ir „Asda“ naujiems vairuotojams siūlo mažiausiai 1000 svarų sterlingų papildomas premijas, o prekybos tinklas „Waitrose“ iškart skelbia apie 53 780 svarų sterlingų metinį atlyginimą.

Stratfordo prie Eivono mieste gyvenantis T.Reddy neatskleidė, koks jo valandinis ar metinis atlyginimas buvo iki svarbių pokyčių, tačiau neslėpė, kad neseniai ryte atvykęs į darbą sužinojo – jo valandinis atlyginimas padidintas net 7 svarais sterlingų.

Pavyzdžiui, jei vyras iki šiol uždirbdavo 15 svarų sterlingų per valandą, tai nuo tos dienos jo valandinis atlyginimas siekė jau 22 svarus sterlingų per valandą.

„Daugelis darbdavių vos per naktį vairuotojams atlyginimus pakėlė net 40 procentų. Vairuotojų labai trūksta, tenka dirbti viršvalandžius, situacija – nepavydėtina. Viskas šiuo metu yra labai nepastovu, skęsta nežinomybėje. Įsivaizduokite, kas netrukus nutiks su kainomis“, – kalbėjo vyras.

Vis dėlto, kalbėdamas su BBC vairuotojas prasitarė, kad šį darbą dirbs dar kelias savaites. Ir, nepaisant to, kad jo atlyginimas per dieną siekia daugiau nei 300 svarų sterlingų, deja, jis sunkiai derinamas su šeima.

„Didelė dalis kompanijų siūlo pavydėtinas sąlygas ir neįtikėtinus darbo užmokesčius. Tokių dar nėra buvę. Bet bėda ta, kad vis tiek niekas nenori dirbti. Darbo valandos – labai ilgos, kartais darbo sąlygos būna labai sunkios, juk tenka miegoti tiesiog vilkiko kabinoje, dažniausiai valgome pakelės aikštelėse. Pinigų nori visi, o štai sunkiai dėl jų dirbti – jau kita kalba“, – pridūrė vairuotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius