Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė nori naktinių traukinių iš Kauno, geležinkelininkai sako – jau yra

Vilniaus miesto savivaldybė norėtų, kad iš Kauno į Vilnių penktadieniais ir šeštadieniais kursuotų naktinis traukinys. Tokiu būdu esą kauniečiai turėtų daugiau galimybių lankytis renginiuose Vilniuje. Tačiau „Lietuvos geležinkeliai“ tvirtina, kad ir dabar po renginių Kauno „Žalgirio“ arenoje galima į sostinę grįžti traukiniu. Ir ne tik savaitgaliais. Apie papildomus maršrutus kol kas nekalbama.
 Geležinkelių infrastruktūra
Traukinys / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šeštadienį, Vilniaus gimtadienio proga, Kaune su šio miesto meru Visvaldu Matijošaičiu vakarieniaudamas Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis užsiminė, kad neformalioje aplinkoje tikimasi aptarti ir bendrus su abiem miestais susijusius klausimus. Vienas iš tokių – dėl naktinio savaitgalinio traukinio tarp Kauno ir Vilniaus.

Daugiau kauniečių į Vilnių

Paprašytas plačiau pristatyti idėją, P.Poderskis kalbėjo, kad turint naktinį traukinį daugiau kauniečių galėtų lankytis Vilniaus renginiuose.

„Vilniuje vyksta apie 60–70 procentų visų Lietuvoje organizuojamų kultūros renginių – spektakliai, parodos, koncertai, pristatymai ir t.t. Be to, turime itin įvairų naktinį gyvenimą, kuris išsiskleidžia bene po visą miesto centrą. Norime, kad šis kultūros lobynas būtų pasiekiamas ne tik vilniečiams, bet ir Kauno gyventojams, kurie, tikėtina, negali nuvykti į kiekvieną norimą renginį Vilniuje, o jeigu ir gali – tuomet turi rūpintis nakvyne arba vėlyvu naktiniu grįžimu savo automobiliu namo. Dėl to nusprendėme, kad šias problemas išspręstų ir Vilniaus naktinio gyvenimo mėgėjų būrį dar labiau padidintų naktinis traukinys, kuris kursuotų penktadienio ir šeštadienio vėlyvais vakarais tarp Kauno ir Vilniaus“, – 15min apie naktinio traukinio idėją sakė P.Poderskis.

Jis teigė, kad idėja jau pristatyta ir „Lietuvos geležinkelių“ keleivių vežimo direkcijai.

Vilniaus naktinio gyvenimo mėgėjų būrį dar labiau padidintų naktinis traukinys tarp Kauno ir Vilniaus, – sakė P.Poderskis.

„Sulaukėme patikinimo, kad tai būtų įmanoma įgyvendinti, o miesto prisidėjimas resursais būtų minimalus. Vienintelis klaustukas dabar yra tik tai, ar „Lietuvos geležinkeliai“ nuspręs šią vasarą tvarkyti trumpą, bet itin svarbų geležinkelio ruožą tarp Kauno geležinkelio stoties ir Palemono, einantį per geležinkelio tunelį.

Jeigu tai vyktų, reikėtų pavėlinti akcijos pradžią rudeniui. O jeigu tokie remonto darbų planai bus nukelti kitiems metams, suplanuosime tinkamą viešinimo planą kartu su pagrindiniais naktinio miesto ir renginių organizatoriais mieste bei akcija startuos pavasario viduryje, kai naktys jau tampa šiltesnės ir Vilniuje atgyja visi jo kultūriniai resursai. Norime, kad ir kauniečiai gautų galimybę pasimėgauti naktine sostine“, – sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius.

Kokiu laiku naktinis traukinys važiuotų, dar neapsispręsta. Tai galėtų priklausyti ir nuo renginių sostinėje, bet būtų maždaug 23-1 val. nakties.

Važiuoja iš Kauno po renginių

„Lietuvos geležinkelių“ Komunikacijos departamentas, paprašytas pakomentuoti, ar tokia idėja gali būti įgyvendinta, 15min pranešė, kad panašų sprendimą jau turi įdiegę. Tiesa, naktiniai traukiniai nevažiuoja kiekvieną penktadienį ar šeštadienį, bet iš Kauno į Vilnių kursuoja tada, kai Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksta krepšinio varžybos ar kokie nors renginiai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Povilas Poderskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Povilas Poderskis

„Lietuvos geležinkeliai“ traukinių Kaunas-Vilnius tvarkaraščius nuo rudens yra priderinę prie daugiausiai lankytojų sutraukiančių renginių Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Tiek po sporto varžybų, tiek po koncertų iš Kauno patogiai galima grįžti naktiniu traukiniu, nes renginių dienomis traukiniai Kaunas–Vilnius važiuoja prailgintu tvarkaraščiu: iš Kauno išvyksta po renginio, o sostinę pasiekia vidurnaktį ar dar vėliau, – teigiama komentare. – Įvertinę klientų poreikius, matome, kad toks sprendimas keleiviams yra patogesnis nei reguliarūs vėlyvi reisai Kaunas–Vilnius savaitgaliais, mat koncertai ar varžybos, į kuriuos važiuoja daug vilniečių, dažnai vyksta ir darbo dienomis. Naktiniais traukiniais galima grįžti iš Kaune vykstančių Eurolygos rungtynių, o vasarį muzikos gerbėjus po koncertų į sostinę traukiniai parveš iš „Kraftwerk 3D“ ar Leono Somovo ir Jazzu koncertų.“

Paprastai paskutinis traukinys iš Vilniaus į Kauną penktadieniais išvyksta 21 val., o šeštadieniais dar anksčiau – 19.45 val., iš Kauno į Vilnių – penktadieniais 22.35 val, o šeštadieniais 21.50 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius