-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl neramumų arabų pasaulyje naftos kainos vėl šovė į viršų ir pasiekė rekordą, Lietuvoje vėl brangsta benzinas (atnaujinta 18.48 val.)

Antradienį litras populiariausio A95 markės benzino kai kuriose šalies degalinėse pabrango iki 4,5 Lt už litrą, o dyzelino kaina priartėjo prie 4,2 Lt už litrą. Toks kainų šuolis aiškinamas dėl besitęsiančių neramumų arabų pasaulyje brangstančia nafta.
„Lietuvos geležinkeliai“ ieško dyzelino tiekėjo
Naftos kainos vėl pasiekė aukštumas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Statoil“ interneto svetainėje skelbiama, kad litras A95 markės benzino šiame degalinių tinkle vidutiniškai kainuoja 4,5 Lt, o litras dyzelino 4,18 Lt. Kai kuriose „Orlen Lietuva“ degalinėse litras populiariausio benzino pabrango iki 4,48 Lt, o litras dyzelino iki 4,18 Lt.

„Lukoil“ degalinių tinkle kainos keliais centais mažesnės – A95 markės benzinas kainuoja maždaug 4,46 Lt, o dyzelinas 4,16 Lt už litrą, rodo portalo degalukainos.lt duomenys.

Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Lukas Vosylius naujienų portalui 15min.lt sakė, kad degalų kainos auga todėl, kad dėl neramumų Libijoje ir Egipte pasaulio rinkose auga naftos kaina. „Dar vienas iš faktorių, kodėl kainos kilo, – euro nusilpimas dolerio atžvilgiu“, – sakė L.Vosylius.

Naujienų agentūra „Bloomberg“ praneša, kad dėl neramumų arabų pasaulyje naftos kainos Niujorko biržoje pašoko beveik 9 proc. ir pirmą kartą nuo 2008-ųjų pasiekė 108 dolerių už barelį ribą. Londone naftos kaina taip pat pasiekė daugiau nei dvejų metų aukštumas.

L.Vosyliaus teigimu, reaguodama į pasaulio rinkose brangstančią naftą, kainas pakelia ir „Orlen Lietuva“. Mažeikių terminale. 1000 litrų A95 markės benzino antradienį kainuoja 4096,99 Lt, o toks pat kiekis dyzelino – 3784,69 Lt. Dar vasario 7 dieną benzinas čia kainavo 3966,02 Lt, o dyzelinas – 3739,95 Lt.

Paklaustas, kiek dar gali augti naftos, o tuo pačiu ir degalų kainos Lietuvoje, L.Vosylius sakė: „Kaip atrodys ateityje, sudėtinga prognozuoti. Bet žiūrint į „Platts“ indekso dydį, buvusį sausio-vasario mėnesiais, matyti augimas į viršų. Tiek tona benzino, tiek tona dyzelino yra pabrangusi smarkiai“.

Pašnekovas sakė nesitikėjęs, kad litro benzino kaina 4,5 Lt ribą pasieks jau antradienį, tačiau pasidžiaugė, kad praėjusiais metais ji nepasiekė kai kurių analitikų žadėto 5 Lt už litrą rekordo. Vis dėlto, paklaustas, ar tą ribą galime pasiekti šiemet, jis sakė: „Visko gali būti. Sudėtinga prognozuoti. Matote, užtenka, kalbant jumoro forma, kad kokios nors iš šalių, atsakingų už naftos gavybą, karalius suserga, ir tai degalų kainos kyla. Daug kam atrodo paradoksalu, kaip Lietuva su tuo susijusi, bet, deja, mes nuo to priklausomi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius