Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl tiekimo problemų dalis JK prekybos centrų ėmė normuoti vaisių ir daržovių pardavimą

Jungtinėje Karalystėje kai kurie prekybos centrai ėmė normuoti kai kurių vaisių ir daržovių pardavimą dėl „tiekimo iššūkių“, susijusių su oro sąlygomis Pietų Europoje ir Šiaurės Afrikoje, antradienį pranešė pramonės atstovai.
Daržovių skyrius vienoje „Tesco“ parduotuvių
Daržovių skyrius vienoje „Tesco“ parduotuvių / „Scanpix“ nuotr.

Šalyje iš pradžių buvo juntamas pomidorų trūkumas, o vėliau ėmė trūkti ir kitų vaisių bei daržovių, todėl mažmenininkai ėmėsi veiksmų apriboti leidžiamus įsigyti šių produktų kiekius.

Vaisių ir daržovių augintojai ir tiekėjai iš Maroko pastarosiomis savaitėmis pranešė apie nepalankias sąlygas – žemą temperatūrą, smarkias liūtis ir potvynius, – turėjusias įtakos derliaus apimtims.

Dėl prastų orų, kurie taip pat paveikė pietų Ispanijos ūkininkus, buvo atšaukti ir keltų reisai, o tai dar labiau padidino tiekimo problemas.

„Sudėtingos oro sąlygos Europos pietuose ir Šiaurės Afrikoje sutrikdė kai kurių vaisių ir daržovių, įskaitant pomidorus ir paprikas, derlių“, – sakoma Didžiosios Britanijos mažmeninės prekybos konsorciumo atstovo Andrew Opie pranešime.

„Nors manoma, kad sutrikimai truks kelias savaites, prekybos centrai puikiai valdo tiekimo grandinių problemas ir bendradarbiauja su ūkininkais, siekdami užtikrinti, kad klientai galėtų gauti platų šviežių produktų asortimentą.“

Vieno iš pirmaujančių JK prekybos centrų „Asda“ atstovas spaudai patvirtino, jog tinklas „susiduria su kai kurių regione auginamų produktų tiekimo problemomis“.

„Įvedėme laikiną trijų kiekvieno produkto limitą labai mažam vaisių ir daržovių rūšių skaičiui, todėl klientai galės įsigyti norimų produktų“, – pridūrė jis.

Apribojimai taikomi perkant pomidorus, paprikas, agurkus, salotas, brokolius, žiedinius kopūstus ir avietes.

Tuo tarpu konkurentė „Morrisons“ teigė, kad nuo trečiadienio pirkėjai galės įsigyti ne daugiau kaip po du vienetus pomidorų, agurkų, salotų ir paprikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius