-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanada atlieka tyrimą dėl suklastotų į Kiniją eksportuotos mėsos partijos dokumentų

Kanada trečiadienį pranešė atliekanti tyrimą, kad išsiaiškintų užterštos kiaulienos produktų siuntos ir suklastotų dokumentų kilmę, kurie paskatino Kiniją uždrausti Kanados mėsos importą ir dar labiau sustiprino įtampą tarp šių šalių.
Kanados vėliava
Kanada / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Kanada Kinija Mėsa

„Šiuo metu aiškinamės šių sertifikatų kilmę“, – Toronte susirinkusiems žurnalistams pareiškė Kanados prekybos ministras Jimas Carras.

Ministras pridūrė, kad Kanados pareigūnai bendradarbiauja su savo kolegomis iš Kinijos, tačiau laukia „įrodymų, kad su produktais yra kažkas negerai ir kad jie pagaminti Kanadoje“.

Antradienį Kinija paprašė Kanados sustabdyti visą mėsos eksportą, aptikusi 188 suklastotus kiaulienos partijos veterinarijos sertifikatus ir tuo būdu pasėjo didelį nerimą tarp Kanados galvijų augintojų.

Kanados bendrovė „Frigo Royal“ apkaltinta dokumentų klastojimu tuo metu, kai dviejų šalių santykius ištiko krizė Kanadai suėmus Kinijos technologijų milžinės „Huawei“ finansų direktorę, o Kinijai į tai atsakius dviejų Kanados piliečių suėmimu ir trečią nuteisus mirties bausme.

Kiek anksčiau Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad rytų Kinijoje esančio Nankino miesto muitinė atrado raktopamino – daugelyje šalių uždrausto pašarų priedo – pėdsakų Kanados bendrovės „Frigo Royal“ kiaulienos produktuose.

Raktopaminas yra žinomas kaip „raumenų vaistas“, kuris spartina kiaulių augimą. Nors jis yra uždraustas Kinijoje, Rusijoje ir Europos Sąjungos šalyse, medžiagą leidžiama naudoti JAV ir Kanadoje.

Kanados prekybos ministras pareiškė: „Tiriami sertifikatai nėra originalūs ir mes tai labai rimtai vertiname. Kažkas bando naudoti Kanados prekės ženklą, kad įvežtų produktų į Kinijos rinką.“

Bylos tyrimas pavestas federalinei policijai. Pasak J.Carro, valdžios institucijos „labai sunkiai dirba, kad viską išsiaiškintų“.

Tuo tarpu Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Gengas Shuangas paklaustas, ar draudimas importuoti mėsą yra susijęs su „Huawei“ finansų direktorės suėmimo byla, trečiadienį pareiškė, jog maisto saugos užtikrinimas yra vyriausybės atsakomybė ir kad Kinijos valdžios institucijos veikė pagal įstatymus.

J.Carras pakomentavo, kad ir Otava, ir Pekinas kiaulienos klausimą laiko „technine problema“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius