Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ūkininko mėsos perdirbimo ceche – antisanitarinės sąlygos

Ūkininko mėsos perdirbimo ceche – antisanitarinės sąlygos.
Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuotr. / Ūkininko mėsos perdirbimo ceche – antisanitarinės sąlygos.
Šaltinis: 15min
0
A A

Panevėžio rajono ūkininko Arūno Čimolonsko mėsos perdirbimo ceche, įsikūrusiame Bernotų kaime, produktai buvo gaminami pažeidžiant sanitarijos ir higienos reikalavimus.

Pažeidimus nustatė Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai. Specialistai ūkininkui A.Čimolonskui uždraudė realizuoti 75 kg mėsos gaminių dėl nepakankamo produktų atsekamumo gamybos proceso metu. Tai reiškia, kad neaišku iš kur ir kokios kokybės mėsa buvo naudojama gaminant produktus.

Be to, buvo gaminama lauko sąlygomis – uždarame virimo katile. Darbuotojai dėvėjo nešvarius drabužius. Svarbu, kad A.Čimolonsko mėsos perdirbimo ceche grubūs sanitarijos ir higienos pažeidimai nustatyti ne pirmą kartą. Tad gaminti mėsos produktus čia uždrausta, kol bus pašalinti trūkumai, o gamybos cechas priskirtas padidintos rizikos grupei.

Ūkininkas A.Čimolonskas gaminamą produkciją dažniausiai realizuoja įvairių Lietuvos miestų ūkininkų turgeliuose.
 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką