Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ūkininko mėsos perdirbimo ceche – antisanitarinės sąlygos

Panevėžio rajono ūkininko Arūno Čimolonsko mėsos perdirbimo ceche, įsikūrusiame Bernotų kaime, produktai buvo gaminami pažeidžiant sanitarijos ir higienos reikalavimus.
Ūkininko mėsos perdirbimo ceche – antisanitarinės sąlygos.
Ūkininko mėsos perdirbimo ceche – antisanitarinės sąlygos. / Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuotr.

Pažeidimus nustatė Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai. Specialistai ūkininkui A.Čimolonskui uždraudė realizuoti 75 kg mėsos gaminių dėl nepakankamo produktų atsekamumo gamybos proceso metu. Tai reiškia, kad neaišku iš kur ir kokios kokybės mėsa buvo naudojama gaminant produktus.

Be to, buvo gaminama lauko sąlygomis – uždarame virimo katile. Darbuotojai dėvėjo nešvarius drabužius. Svarbu, kad A.Čimolonsko mėsos perdirbimo ceche grubūs sanitarijos ir higienos pažeidimai nustatyti ne pirmą kartą. Tad gaminti mėsos produktus čia uždrausta, kol bus pašalinti trūkumai, o gamybos cechas priskirtas padidintos rizikos grupei.

Ūkininkas A.Čimolonskas gaminamą produkciją dažniausiai realizuoja įvairių Lietuvos miestų ūkininkų turgeliuose.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius