Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės reformą užbaigė 42 proc. šalies miestų ir miestelių

Per pirmąjį šių metų pusmetį šalyje vykdoma žemės reforma pasistūmėjo į priekį. Žemės reforma visiškai baigta 43-iuose iš 103 miestų ir miestelių, praneša Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT). Liepos 1 d. duomenimis, nuosavybės teisės į žemę, miško paskirties žemę ar vandens telkinius miestuose atkurtos 90,73 proc., o kaimo vietovėse į 99,75 proc. ploto, nurodyto piliečių prašymuose.
Aukštaitijos nacionalinis parkas ir Labanoro giria iš paukščio skrydžio
Aukštaitijos nacionalinis parkas ir Labanoro giria iš paukščio skrydžio / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Daugiau nei 99 proc. atkurto ploto, nurodyto piliečių prašymuose, yra visose šalies kaimiškosiose vietovėse, išskyrus Vilniaus rajono (97,15 proc.) kaimiškąją vietovę. 99,99 proc. atkurta Kelmės ir 99,98 proc. – Kėdainių, Raseinių, Pasvalio ir Joniškio kaimo vietovėse.

Mažiausiai atkurto ploto yra Baltosios Vokės (48,82 proc.), Vilniaus (54,55 proc.), Ežerėlio (58,49 proc.), Šalčininkų (75,86 proc.), Grigiškių (81,76 proc.), Palangos (83,45 proc.), Trakų (83,04 proc.) miestuose ir miesteliuose.Miestuose nuosavybės teisių atkūrimo procesas pagerėjo. 100 proc. atkurto ploto, nurodyto piliečių prašymuose, yra Daugų, Simno, Jonavos, Kaišiadorių, Ariogalos, Raseinių, Priekulės, Kėdainių, Klaipėdos, Neringos, Skuodo, Šilutės, Šakių, Gelgaudiškio, Kudirkos Naumiesčio, Kybartų, Vilkaviškio, Virbalio, Vabalninko, Akmenės, Naujosios Akmenės, Ventos, Joniškio, Žagarės, Kazlų Rūdos, Kelmės, Tytuvėnų, Užvenčio, Pakruojo, Šeduvos, Radviliškio, Jurbarko, Smalininkų, Pagėgių, Panemunės, Sedos, Plungės, Rietavo, Varnių, Troškūnų, Dūkšto, Visagino, Švenčionėlių miestuose ir miesteliuose. Daugiau kaip 99 proc. nuosavybės teisų atkūrimas įvykdytas dar 27 miestuose ir miesteliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius