Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kurie Lietuvos kunigai gyvena su moterimis?

Ar įsivaizduojate popiežių su... šliurėmis ir suadyta sutana? O Lietuvos kardinolą - pypsintį prie vairo ar besisukantį virtuvėje prie puodų?
Foto naujienai: Kurie Lietuvos kunigai gyvena su moterimis?
LNK nuotr. / zmones24.lt
Ar įsivaizduojate popiežių su... šliurėmis ir suadyta sutana? O Lietuvos kardinolą - pypsintį prie vairo ar besisukantį virtuvėje prie puodų? Kurie Lietuvos dvasininkai gyvena su moterimis ir augina vaikus? O kurie turėtų būti teisiami už pedofiliją?

Ar kada nors būtumėte patikėję, kad jis, aukščiausias Lietuvos bažnyčios hierarchas, neišsisukinėdamas kalbės apie tai, ką įprastai kunigai slepia po devyniomis spynomis - nematomą savo gyvenimą?


Kardinolas Audrys Juozas Bačkis žurnalistus pasitiko Romoje - savo jaunystės, įtakingų pareigų Vatikane ir ypatingų pažinčių mieste. Susisodinęs į mašiną, Jo Eminencija filmavimo grupę ne tik nusivežė į pašaliniams uždarą Vatikano teritoriją, bet ir iš apsaugos išsiderėjo leidimą patekti į ypač saugomas zonas. Pašaliečio akis prie tokių vaizdų išties nepratusi...


Gal todėl, kad toli nuo Lietuvos ir rūpesčių, o gal - nes geros nuotaikos, kardinolas buvo atviras kaip niekad. Tiesus jo atsakymas nuskamba net į įžūliausius klausimus: ar tiesa, kad dalis Lietuvos kunigų, tarp jų ir iš pačių hierarchų, gyvena su moterimis ir augina vaikus? Ar teisybė, kad kai kurie žinomi dvasininkai, lygiai kaip Lenkijoje, sovietmečiu dirbo KGB? O dar kiti, lygiai kaip Amerikoje, turėtų būti teisiami už pedofiliją? Kas jie?


Tuo metu buvęs kardinolo dėstytojas, Romoje tebegyvenantis prelatas Stasys Žilys neslepia, kad „nuodėmių" būta ir jo auklėtinio praeityje. Tiesa, labiau jas tiktų vadinti jaunatvišku ambicingumu... Daug ko apie kardinolą iki šiol nežinojome. Sužinosime laidoje „Kaip gyveni?" per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius