Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paaiškėjo dar vienas LNK projekto „Šokiai ant ledo“ teisėjas

Kartu su Lietuvos čiuožimo federacijos prezidente Lilija Vanagiene prie komisijos stalo sės žinomas choreografas, pasaulio ir Europos sportinių šokių vicečempionas, pasaulio hiphopo čempionas, pirmosios šokių Eurovizijos nacionalinės atrankos nugalėtojas, Lietuvos atstovas šokių „Eurovizijoje“ Gintaras Svistunavičius.
LNK projektas „Šokiai ant ledo“
LNK projektas „Šokiai ant ledo“ / LNK nuotr.

Gintaras Svistunavičius – ne naujokas šokių ant ledo pasaulyje. Žinomas šokėjas yra garsiausiųjų šalies ledo šokėjų – Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago – choreografas. Gintaras jiems padėjo pasiruošti paskutinėms poros 2006-ųjų Turino olimpinėms žaidynėms. O praėjusiais metais Gintaras skrido į Sankt Peterburgą, kad padėtų Margaritai pasiruošti vietiniam televizijos ledo šou. Be to, jis yra dirbęs su bene tituluočiausiu Lietuvos šokių ant ledo šokėju Aidu Rekliu, kuris čiuoš LNK šou.

„Šokiai ant ledo yra kažkas fantastiško, man patinka prie jų prisiliesti. Tai buvo ta sporto šaka, kurią stebėdavau per TV nuo vaikystės. Iš pradžių labai nustebau, kai Povilas su Margarita pakvietė jiems paruošti pasirodymus Lotynų Amerikos tema. Bet, pasirodo, kad sportiniai šokiai ir ledo šokiai, nors ir labai skiriasi, turi daug ką bendro.  Iš pradžių buvo labai keista, kaip Lotynų Amerikos šokių judesius bus galima pakartoti ant ledo, o paskui pasirodė, kad įmanoma, todėl ėmiau iš jų reikalauti vis daugiau ir daugiau“, – sako LNK projekto „Šokiai ant ledo“ teisėjas Gintaras Svistunavičius.

Darbas su Povilu ir Margarita suartino garsią šokėjų porą ir Gintarą. „Jie yra vieni mieliausių mano kada nors gyvenime sutiktų žmonių. Su jais susijusios labai įdomios mano gyvenimo akimirkos. Iš karto po vestuvių skridau į JAV padėti ledo čiuožėjams treniruotis, o po keleto metų su jais išvykęs į Vokietiją nespėjau pamatyti savo sūnaus atėjimo į šį pasaulį. Bet su Margarita ir Povilu pakėlėme vyno taurę“, – prisiminė Gintaras.

Jis su nekantrumu laukia LNK projekto starto. „Dailusis čiuožimas yra sudėtingiau už sportinius šokius, šokėjai pakėlimus, nusileidimus daro nemažame greityje. Čia daug ką lemia pasitikėjimas partneriu. Man labai smalsu pamatyti, kaip sekėsi pasiruošti LNK projekto dalyviams. Ir, prisipažinsiu, man imponuoja, kad į lietuvišką šou suvažiavo žinomi Ukrainos, Rusijos, Latvijos šokėjai ant ledo“, – prisipažino LNK „Šokių ant ledo“ komisijos narys Gintaras Svistunavičius.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius