-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rolandas Vilkončius: „Regis, žinau, ko nori moterys“

Televizijos laidų vedėjas Rolandas Vilkončius visa tai, ką šiandien turi, pasiekė sunkiu ir itin atkakliu darbu. Praėjęs ugnį ir vandenį... Galbūt dėl to jis toks paprastas ir nuoširdus?!
Foto naujienai: Rolandas Vilkončius: „Regis, žinau, ko nori moterys“
Foto naujienai: Rolandas Vilkončius: „Regis, žinau, ko nori moterys“ / zmones24.lt
Televizijos laidų vedėjas Rolandas Vilkončius visa tai, ką šiandien turi, pasiekė sunkiu ir itin atkakliu darbu. Praėjęs ugnį ir vandenį... Galbūt dėl to jis toks paprastas ir nuoširdus?!


Sunkus kelias į sėkmę
Retas kuris šiandien nežino šmaikščiojo televizijos laidų vedėjo Rolando Vilkončiaus. Beveik visi žiūrimiausi LTV pramoginiai projektai patikimi būtent šiam žmogui. Tačiau vieno geriausių televizijos laidų vedėjo vardą Rolandas išsikovojo sunkiai dirbdamas. Ko gero, televizijos žiūrovai net neįtaria, kad šį žmogų kažkada persekiojo eterio ir scenos baimė. „Nesu iš tų, kurie turi didžiulį talentą ir viskas jiems labai paprasta. Aš viską pasiekiau daug dirbdamas, analizuodamas, stebėdamas situaciją. Tai buvo sunkus darbas. Gal dėl to iki šiol į televiziją pirmiausia žiūriu kaip į darbą, o tik paskui bandau ieškoti linksmų ir mielų jos pusių.“
Rolandas pripažįsta, kad buvo jo gyvenime laikas, kuomet reikėjo konsultuotis su specialistais ir net gerokai padirbėti su jais. „Sirgau vegetacine distonija“, – įvardija ligos pavadinimą. Pasak Rolando, ši liga jį užklupo ne tik dėl eterio ir televizijos baimės. Tuo metu jo gyvenime buvo vienas sunkiausių etapų. „Susikrovė daug dalykų į vieną krūvą. Su žmona ėmėme paskolą būstui, jaučiau didžiulę atsakomybę. Aišku, prisidėjo ir televizijos bei eterio baimė“, – neneigia Rolandas Vilkončius. TV laidų vedėjas yra be galo dėkingas savo artimiesiems, kurie padėjo ne tik kovoti su jį užklupusia liga, bet ir ją įveikti. „Liga nebesikartoja, vadinasi, pagaliau išmokau suvaldyti jaudulį“, – atvirai sako Rolandas. Tačiau tuojau pat prisipažįsta, kad dar ir šiandien vedant tiesioginę laidą, šioks toks jaudulys yra. „Padreba ir kojos, ir rankos – nėra čia ko slėpti. Tuomet sėdu į valtį, pasiimu meškerę ir plaukiu – aišku, visa tai vyksta mintyse“, – juokiasi televizijos laidų vedėjas.

Rolando moterys
Rolandą galima pavadinti ir puikiu moterų ekspertu. Juk turėti tiek partnerių scenoje, kiek turėjo šis žavus laidų vedėjas, ko gero, nedaug kam teko. Pasak Rolando, gebėjimas dirbti poroje rodo didesnį laidos vedėjo profesionalumą. „Nesu ekspertas, bet reikia suprasti, kad moterys yra kur kas emocionalesnės negu vyrai. Moterys dažniausiai parodo savo emocijas, o tik paskui prasideda konstruktyvus pokalbis. Nuo to niekur nepabėgsi – tiesiog reikia išmokti toleruoti vienam kitą. Visi turime keistų savybių, manau, reikia išmokti su tuo susigyventi ir visa tai priimti.“ Rolandas neslepia, kad konfliktinės situacijos darbe dažniausiai kyla tik dėl emocijų. Tuomet reikia rasti savyje jėgų, kad sugebėtum nuraminti, užjausti ir paguosti. O tokių situacijų, anot Rolando, jo darbe tikrai netrūksta. Laidų vedėjas įsitikinęs, kad darnaus dueto paslaptis – supratinga partnerė. „Labai svarbu, kad žmogus, su kuriuo dirbi, mokytųsi ir protingai priimtų kritiką. Dabartinė mano partnerė Laura Imbrasienė sugeba geranoriškai priimti patarimus, todėl juda į priekį ir jai kuo puikiausiai sekasi. Džiaugiuosi, kad Laura tiki ir pasitiki manimi“, – sako Rolandas. Kritika labai svarbi ir pačiam Rolandui: „Užmigti ant laurų, mano nuomone, yra pats blogiausias dalykas. Man visuomet svarbu išklausyti prodiuserės, režisierės kritiką, atkreipti dėmesį į kalbininkės pastabas – juk visa tai padeda tobulėti ir eiti pirmyn.“ Rolandas nesiima vertinti savo vedamų laidų, bet pripažįsta, kad kartais jos būna sėkmingesnės, kartais ne tokios pavykusios. „Tai priklauso nuo daugybės dalykų. Juk laidos vedėjai – tik ledkalnio viršūnėlė, o visa kita – komanda, nuo kurios ta sėkmė ir priklauso.“ O iš kur toks didelis noras pasikandžioti su nuolatiniu komisijos nariu Jurijumi Smoriginu? „Tai yra tam tikras žaidimas, kurio taisykles mes abu priimame ir suprantame, kad to žaidimo rezultatas yra gera laida žiūrovams“, – apie darbo eteryje subtilybes šypodamasis kalba Rolandas Vilkončius.

Vis dar studentas
Sunku net įsivaizduoti, kaip dviejų sūnų tėvas, žinomas televizijos laidų vedėjas visur suspėja. Pagaminęs pusryčius savo vaikams, jis lekia į televiziją, o vakare dar skuba į tarptautinio verslo magistrantūros studijas. Ir ne šiaip sau pasėdėti, o studijuoti. „Stengiuosi lankyti paskaitas, o paskaitose mokytis, nes namuose tam laiko beveik nelieka“, – sako Rolandas. Vyras juokiasi, kad daugelis žmonių dabar taip gyvena – tiesiog toks laikas. Tačiau pripažįsta, kad ir jo gyvenime būna momentų, kai nusvyra rankos. „Ateinu žinių, o ne popieriaus. Nemoku nusirašinėti, todėl jeigu gaunu prastą pažymį – nusimenu. Tada klausiu savęs: ir kam reikia taip plėšytis? Bet nusiraminu ir gyvenu taip toliau.“

Tėvas jis – griežtas, bet teisingas
Rolandas Vilkončius neneigia, kad laiko vaikams ir šeimai galėtų būti ir daugiau. Visiškai laisvas nuo visų darbų ir mokslų jam kol kas lieka tik sekmadienis. Tačiau rūpestingas tėtis labai stengiasi atrasti su vaikais bendrų įdomių dalykų. Vienintelė blogybė, pasak Rolando, yra kompiuteris ir internetas, dėl kurių neretai tenka kovoti. „Dabar situacija tokia, kad kompiuteriui skirtas laikas apribotas iki pusvalandžio per dieną. Taip stengiuosi apsaugoti vaikus nuo negatyvios informacijos, esančios internete. Visur turi būti saikas, todėl, manau, kad geriau šią problemą iš karto spręsti patiems, nei vėliau kartu su specialistais“, – griežtą požiūrį į vaikų auklėjimą išdėsto žymus tėtis. Nors vaikų klasės bendruomenės gyvenime dalyvauja mama, tėtis prižiūri visą tvarką. „Jeigu sūnus parsineša „n“ raidę ar tingi vakare ruošti namų darbus, leidžiu eiti miegoti, bet jis puikiausiai žino, kad reikės atidirbti dvigubai“, – sako Rolandas. O kadangi vaikai nelabai mėgsta tvarkyti namų, sumanus tėvelis sugalvojo pliusų minusų sistemą. „Už gerus darbus – pliusas, už blogus – minusas. Viso to rezultatas – pinigai. Kuo puikiausia motyvacijos sistema!“

Per plauką nuo nelaimės
Po vieno nelaimingo atsitikimo, kuris įvyko šią vasarą atostogaujant Portugalijoje, vyras sako supratęs, kad būtina apgalvoti kiekvieną savo žingsnį, nes niekada nežinai, kas gali nutikti. „Kalnuota vietovė. Lėtai važiavome, grožėjomės gamta ir staiga į mus trenkėsi kelių eismo taisykles pažeidęs jaunas motociklininkas. Jam lūžo koja. Gerai, kad aš važiavau tik trisdešimt kilometrų per valandą greičiu, neaišku, kaip būtų pasibaigę, jei būčiau važiavęs greičiau, nes visur aplinkui skardis ir siauri kalnų keliukai“, – baisų įvykį prisimena Rolandas. Po šios nelaimės Rolandas suprato – lakstyti neverta. Paklausus, ar jis prietaringas, TV laidų vedėjas išdėsto kiek netikėtą versiją. „Tikiu, kad mūsų planai kažkieno yra peržiūrimi, pakoreguojami, tačiau esu įsitikinęs, kad ir kiekvienas iš mūsų yra savojo likimo kalvis. Daugelis dalykų priklauso nuo mūsų. Turi pats galvoti“, – sako populiarus televizijos laidų vedėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius