Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar „Fusedmarc“ pateks į finalą: įvertinkite lietuvių varžovų dainas

Ketvirtadienio vakarą „Eurovizijoje“ prasideda išlikimo kova, svarbi ir Lietuvai. Antrajame pusfinalyje pasirodys lietuviai „Fusedmarc“. Jie varžysis su dar 17 dalyvių, iš kurių tik 10 pateks į finalą. 15min kviečia susipažinti su konkurentais.
„Fusedmarc“
„Fusedmarc“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ketvirtadienį 22 val. prasideda antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame Lietuvos atstovai „Fusedmarc“ kūrinį „Rain of Revolution“ dainuos 16 numeriu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirmoji generalinė „Fusedmarc“ repeticija „Eurovizijoje“: „Šįkart scenoje buvo per daug šviesos“

Kartu su „Fusedmarc“ pasirodymus eurovizinėje scenoje surengs dar 17 šalių. Kelialapius į finalą po pirmojo pusfinalio jau užsitikrino: Moldova, Azerbaidžanas, Graikija, Švedija, Lenkija, Portugalija, Armėnija, Australija, Kipras, Belgija. Tiesiai į didįjį finalą deleguoti šešių valstybių atstovai: konkurso šeimininkė Ukraina, Italija, Didžioji Britanija, Ispanija, Vokietija, Prancūzija.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis: iš 18 šalių liko 10, finalas – be latvių

VIDEO: Fusedmarc - Rain of Revolution (Lithuania) Eurovision 2017 - Official Video

Kviečiame susipažinti su scenos varžovais:

Serbija

Serbijos atstovė Tijana Bogičevič atvyko į konkursą su daina „In Too Deep“. Savo karjerą nuo pritariančiosios vokalistės pradėjusi atlikėja išaugo iki tikros Serbijos popžvaigždės. Ji yra kartą dalyvavusi „Eurovizijoje“ – talkino pagrindiniam atlikėjui.

VIDEO: Tijana Bogićević - In Too Deep (Serbia) Eurovision 2017 - Official Music Video

Austrija

Nathanas Trentas iš Austrijos atsivežė kūrinį „Running On Air“. 24-erių atlikėjas su muzika draugauja nuo pat vaikystės, profesionaliai to mokėsi ir universitete.

VIDEO: Nathan Trent - Running On Air (Austria) Eurovision 2017 - Official Music Video

Makedonija

Jana Burčeska atliks kūrinį „Dance Alone“. Į „Euroviziją“ Jana bandė patekti ne kartą, tad pagaliau nusišypsojus laimei, ji sako, dar nebuvo nustojus šypsotis.

VIDEO: Jana Burčeska - Dance Alone (F.Y.R. Macedonia) Eurovision 2017 - Official Music Video

Malta

Maltos atstovė Claudia Faniello atliks dainą „Breathlessly“. Muzikos industrijoje besidarbuojanti maltietė ne kartą bandė patekti į konkursą.

VIDEO: Claudia Faniello - Breathlessly (Malta) Eurovision 2017 - Official Music Video

Rumunija

Rumunai Ilinca ir Alexas Florea užkariauti klausytojų širdis bandys su daina „Yodel It!“. Duetą kiekvieną žingsnį lydėjo muzika. Kūrinys išskirtinis – mergina čia jodliuoja.

VIDEO: Ilinca & Alex Florea - Yodel it! (Official Video) Eurovision 2017

Olandija

Čia pasirodys trijų seserų grupė „OG3NE“ su kūriniu „Lights and Shadows“. Ši daina – tikras šeimos kūrinys. Jį parašė tėtis ir skyrė savo žmonai, dukrų mamai, šiuo metu kovojančiai su sunkia liga.

VIDEO: OG3NE - Lights and Shadows | ESC17

Vengrija

Joci Papai iš Vengrijos scenoje pasirodys su kūriniu „Origo“ – čia susipynusi šiuolaikiška muzika su autentišku čigonišku skambesiu.

VIDEO: Pápai Joci - Origo (Official Music Video)

Danija

Pasirodymą antrajame pusfinalyje surengs ir Danijos atstovė Anja su kūriniu „Where I Am“. Ji gimė ir užaugo Australijoje, tačiau tėvai yra danai. Atlikėja laimėjo „Australijos balsą“, tačiau „Eurovizijoje“ atstovauti visuomet norėjo būtent Danijai.

VIDEO: Anja - Where I Am (Denmark) Eurovision 2017 - Official Music Video

Airija

Brendanas Murray iš Airijos į konkursą atsivežė dainą „Dying to Try“. Iš pradžių jis buvo sėkmingos vaikinų grupės narys, galiausiai tapo solistu.

VIDEO: Brendan Murray - Dying To Try (Ireland) Eurovision 2017 - Official Music Video

San Marinas

Į sceną žengs duetas iš San Marino Valentina Monetta ir Jimmie Wilsonas su kūriniu „Spirit of the Night“. Valentiną galima laikyti tikra „Eurovizijos“ veterane – konkurse savo šaliai atstovavo net tris kartus ir visada pasiekdavo finalą.

VIDEO: Valentina Monetta & Jimmie Wilson - Spirit Of The Night (San Marino) Official Music Video

Kroatija

Kroatija į konkursą išsiuntė Jacques'ą Houdeką su kūriniu „My friend“. Kroatijoje jis puikiai žinomas ir garsus dainininkas.

VIDEO: Jacques Houdek - My Friend (Croatia) Eurovision 2017 - Official Music Video

Norvegija

Norvegijos grupė „Jowst“ dainuos kūrinį „Grab The Moment“. Vokalistas – garso inžinierius ir prodiuseris, kuriantis muziką.

VIDEO: JOWST - Grab The Moment (Norway) Eurovision 2017 - Official Video

Šveicarija

Šveicarų grupė „Timbelle“ atsivežė dainą „Apollo“. Vokalistė, pianistas ir būgnininkas konkurse pasirodo pirmą kartą.

VIDEO: Timebelle - Apollo (Switzerland) Eurovision 2017 - Official Music Video

Baltarusija

Baltarusija į „Euroviziją“ atsiuntė grupę „Naviband“ su kūriniu „Story of my life“. Ją sudaro žurnalistas, profesionalus gitaristas ir pianistas Artiomas Lukjanenka bei dainininkė Ksenia Žuk. Beje, tai pirmieji Baltarusijos atstovai, kurie konkurse dainuoja gimtąja kalba – baltarusiškai.

VIDEO: NAVIBAND - Гісторыя майго жыцця (Eurovision - Belarus - 2017)

Bulgarija

Bulgaras Kristianas Kostovas su daina „Beautiful Mess“ laikomas vienas konkurso favoritų. Vos 17-os metų vaikinas turi jau svarių pasiekimų karjeroje – laimėjo „Rusijos vaikų balsas“, Bulgarijos „X faktorių“, sulaukė daug dėmesio su savo kūriniais.

VIDEO: Kristian Kostov - Beautiful Mess (Bulgaria) Eurovision 2017 - Official Lyric Video

Estija

Estijai eurovizinėje kovoje atstovauja Koito Toome ir Lauros duetas su daina „Verona“. Jiedu konkurse – jau nebe naujokai. 2005 metais Laura su grupe „Suntribe“ konkurse, kuris taip pat vyko Kijeve, atstovavo savo šaliai. Tiesa, tąkart jiems nepasisekė – į finalą muzikantai nepateko.

VIDEO: Koit Toome and Laura - Verona (Estonia) Eurovision 2017 - National Final Performance

Izraelis

IImri iš Izraelio atvyko su kūriniu „I Feel Alive“. Du kartus „Eurovizijoje“ dalyvavęs kaip pritariantysis vokalistas, šįmet konkurse jis pagrindinė žvaigždė.

VIDEO: IMRI – I FEEL ALIVE | Israel Eurovision 2017 | אימרי – אירוויזיון 2017 ישראל

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius