Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjant „Eurovizijai“ – viešas Silvester Belt kreipimąsis dėl Gazos: sulaukė prieštaringų reakcijų

Lietuvos atstovas Silvester Belt ir grupelė šių metų „Eurovizijos“ dalyvių išplatino viešą kreipimąsi, kuriuo siekia atkreipti dėmesį į kruviną karinį konfliktą, vykstantį Gazoje, ir reikalauja jame paliaubų. Po išsakytos Lietuvos atstovo pozicijos pasipylė prieštaringos reakcijos.
Silvester Belt
Silvester Belt / Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr.

Kaip rašo Eurodiena.lt, šį kreipimąsi pasirašė Bambie Thug iš Airijos, Norvegijos atstovai Gåte, portugalė Iolanda, San marino atstovai Megara, Nemo iš Šveicarijos, Jungtinės Karalystės atstovas Olly Alexander, Danijos atstovė SABA, Silvester Belt, suomiai Windows95Man ir Belgijos atstovas Mustii.

„Norime pradėti nuo to, kad dalyvauti šių metų „Eurovizijoje“ yra didelė privilegija.

Atsižvelgdami į Izraelį ir dabartinę padėtį okupuotose Palestinos teritorijose, ypač Gazoje, mes negalime tylėti. Mums svarbu solidarizuotis su engiamaisiais, aiškiai ir nuoširdžiai pareiškiame – trokštame taikos, neatidėliotinų bei ilgalaikių paliaubų ir saugaus visų įkaitų sugrįžimo namo. Esame vieningi prieš visas neapykantos formas, įskaitant antisemitizmą ir islamofobiją.

Mes tvirtai tikime vienijančia muzikos galia, leidžiančia parodyti mūsų skirtumus, o taip pat žmonėms susivienyti ir puoselėti prasmingas diskusijas bei ryšius.

Manome, kad mūsų pareiga yra sukurti ir saugoti šią erdvę ir tikime, kad ji įkvėps didesnei užuojautai ir empatijai“, – rašoma paskelbtame įraše.

Šis Silvester Belt pasidalintas įrašas sulaukė prieštaringų reakcijų. Vieni suskubo palaikyti atlikėją už empatiją ir drąsą reikšti savo poziciją, kiti dainininką smerkė.

„Ačiū labai, kad naudoji savo platformą ir apie tai kalbi. Didžiausios tau sėkmės“, – rašė vienas komentatorius.

„Labai liūdna, Silvester... Norėjau palaikyti tave „Eurovizijoje“. Tu buvai mano favoritas... Bet aš pasisakau prieš terorizmą. Taigi tu praradai mano palaikymą. Ir dėl to esu tikras, kad praradai ir milijonų kitų žmonių balsus... Labai labai labai liūdna“, – po Silvester Belt įrašu rašė jo sekėjas.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Silvester Belt
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Silvester Belt

Dėl komentaro, kaip tokią Silvester Belt poziciją vertina Lietuvos delegacija „Eurovizijoje“, portalas Žmonės.lt kreipėsi į jos atstovą.

Kaip portalui Žmonės.lt sakė LRT atstovė Miglė Savickaitė, apie viešai planuojamą išsakyti Silvester Belt poziciją Lietuvos delegacija žinojo iš anksto.

„Kiekvienas dalyvis yra laisvas reikšti savo nuomonę“, – portalui Žmonės.lt teigė ji.

Žmonės.lt primena, kad visai neseniai Izraeliui leista dalyvauti šių metų „Eurovizijoje“ po ilgų ginčų. Šie su organizatoriais kilo dėl konkursui pateikto kūrinio. Dainoje buvo užuominų apie spalio 7 dieną „Hamas“ įvykdyto išpuolio prieš Pietų Izraelį, sukėlusio tebesitęsiantį karą Gazos Ruože, aukas. Kadangi „Eurovizijos“ taisyklės draudžia politinį turinį, Izraelio atstovei 20-metei dainininkei Eden Golan dainos žodžius galiausiai teko pakeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius