Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijoje“ – „Lietuvos balso“ nugalėtoja Monika Marija: balsui – liaupsės, aprangai – kritika

Vos prieš kelias savaites „Lietuvos balso“ pergalę išplėšusi Monika Marija Paulauskaitė, jau žengia į kitą muzikinį projektą – savo jėgas išbando „Eurovizijos“ scenoje. Po pasirodymo atlikėja komisiją nuginklavo savo itin stipriu balsu, tačiau dėl aprangos sulaukė kritikos.
Monika Marija Paulauskaitė
Monika Marija Paulauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienio vakarą LRT buvo filmuojama paskutinė „Eurovizijos“ dalyvių prisistatymo laida. Jau nuo kitos savaitės į sceną lips pirmąjį etapą įveikę atlikėjai.

Tarp šįkart į sceną lipančių dainininkų – ir šių metų „Lietuvos balso“ nugalėtoja Monika Marija Paulauskaitė, kuri čia pasirodė su Ericos Jennings daina „The Truth“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nesklandumai „Eurovizijos“ atrankoje: dalyvė tris kartus kartojo pasirodymą

Iki paskutinės akimirkos Erica Jennings pati su šiuo kūriniu turėjo kautis „Eurovizijos“ atrankose, tačiau galiausiai apsigalvojo. Išvydusi pirmąją konkurso laidą, o vėliau paskaičiusi komentarus, ji nusprendė nebedalyvauti.

„Tiesiog nebenoriu iš naujo veltis į tą žaidimą. Vien nuo tos minties, kad man ir vėl, tarsi mokinukei reikėtų stovėti toje scenoje, klausytis komisijos komentarų, kyla nemalonūs jausmai“, – tąkart sakė ji.

Viešame savo komentare Erica Jennings paminėjo įdomų pasiūlymą – leido bet kuriam norinčiam atlikėjui eiti į „Euroviziją“ su jos sukurtu kūriniu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Netikėtas Ericos Jennings žingsnis – traukiasi iš „Eurovizijos“: nebenori komisijos žaidimų

Šia neeiline proga pasinaudojo Monika Marija Paulauskaitė. „Viskas gavosi labai organiškai. Sulaukiau skambučio, su idėja, jog mano dainą gali padainuoti Monika Marija. Su ja jau buvome susitikusios šiek tiek anksčiau, per neseniai vykusius apdovanojimus „Žmonės“. Ji turi labai gerą balsą, charizmą ir dainuoja labai nuoširdžiai. Labai nekantrauju išgirsti, kaip daina nuskambės jos lūpomis“, – apie perduotą dainą Monikai Marijai sako „Eurovizijos“ atrankose dalyvavusi ir savo noru iš jų pasitraukusi Erica Jennings.

VIDEO: Erica Jennings - The Truth

Tiesa, Monikos Marijos Paulauskaitės dainos interpretacija skiriasi nuo Ericos atliekamos.

„Tiesą sakant, mes su Erica šios dainos esmę suprantame ir labai skirtingai, ir panašiai. Erica šią dainą rašė besilaukdama kūdikio, suprantama, kad jos gyvenimo patirtis nuo maniškės skiriasi, aš dainuoju šią dainą galbūt per kiek siauresnę, bet tikrai ne mažiau jaudinančią perspektyvą – pastaruoju metu mano gyvenimas kardinaliai pasikeitė, tačiau esu įsitikinusi, kad taip atsitiko tik tada, kai pirmą kartą išdrįsau ant scenos klausytojui pasakyti tiesą apie save, dainuodama dainą „Je Suis Malade“. Būtent tą akimirką pajutau įvykusį lūžį, o žmonių reakcijos ir atsakas tik dar labiau tą jausmą sustiprino. Tad nors ir abi įsivaizduojame skirtingas situacijas, Erica ir aš dainuojame apie tą pačią, žmogų išlaisvinančią, galią – tiesą“, – sako Monika Marija.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

Pirmą kartą lipdama į eurovizinę sceną, Monika Marija 15min sakė esanti rami dėl savo pasirodymo.

„Tiesą sakant, visiškai nesijaudinu. Tik jaudinuosi, kad visai nesijaudinu, – juokdamasi pasakojo Monika Marija. – Labai džiaugiuosi, kad čia dalyvauju, kad gavau tokią galimybę. Manau, kad tai nereali proga toliau judėti į priekį, neužmigti ant laurų, o tęsti muzikinę veiklą.“

O ruoštis teko tikrai intensyviai. „Visam pasirodymui surepetuoti turėjome keturias dienas... Labai daug veiklų vienu metu sukrito... Bet stengiausi į Ericos dainą pažvelgti iš savo perspektyvos, ir manau, kad ją radau. Jei pateksiu į kitą etapą, ką stengsiuosi daryti iš visų jėgų, dar labiau gilinsiuosi į tą kūrinį, bandysiu perteikti pagrindinę mintį. Bet šiandien aš jau jaučiuosi pasiruošusi ir, manau, viskas pavyks, kaip suplanavome.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

Monika Marija Paulauskaitė prisipažįsta, kad tikra „Eurovizijos“ fane savęs nelaiko – tik retkarčiais žiūrėdavo atrankų laidas ir patį konkursą.

„Iš tiesų, nebuvau tas žmogus, kuris sekė televizinius projektus, net neturiu televizoriaus namuose. Bet be abejojo, matydavau eurovizinius pasirodymus, ypač tuos, apie kuriuos daugiausiai kalbėjo. Šiuo metu kitų dalyvių pasirodymų stengiausi nežiūrėti, nesiblaškyti, nes ne tai turėtų man daryti įtaką. Girdėjau tik kelis“, – sakė ji.

Tad pasitikinti savo jėgomis, ji žengia į eurovizinę sceną ir komisijos komentarų nesibaimina.

„Aš esu labai jautrus žmogus, daug galvoju apie tai, ką man pasako kiti. Bet priimu tik tuos dalykus, kurie išreikšti adekvačiai – tiek socialiniuose tinkluose, tiek komentaruose. Lygiai taip pat čia atsižvelgsiu į kritiką, jei ji bus pasakyta protingai, ir stengsiuosi taisytis“, - 15min kalbėjo Monika Marija Paulauskaitė.

Paskutinė atrankoje pasirodžiusi Monika pasipuošė išskirtinu apdaru, o makiažą, kaip ir visad, darėsi pati.

Visa komisija buvo nuginkluota – Leoną Somovą, Vytautą Rumšą, Arnoldą Lukošių ir Ramūną Zilnį Monika Marija sugebėjo pavergti. Tiesa, komisija pastebėjo, kad jos balsas buvo stipresnis nei pati daina.

„Kai Monika laimėjo „Lietuvos balsą“, galvojau, ką ji parodys. Šiandien matau tave ir labai džiaugiuosi. Buvau šiek tiek nusiminęs, kai išgirdau, kad Erica nedalyvaus konkurse, bet kai tu atsistojai į jos vietą, tu esi visiškai to verta, linkiu eiti tolyn, didžiausios sėkmės. Kulminaciją užauginai stiprią. Tu esi tikra atlikėja“, – kalbėjo Leonas Somovas.

Vytautui Rumšui užkliuvo Monikos apranga: „Jūsų balsas yra nuginkluojantis. Esu sakęs, kad esate viena iš atlikėjų, kuriai galite duoti meniu ir ji sudainuos puikiai bet ką. Man norėjosi truputį drąsos. Kadangi esu matęs jus ne su šiuo keistu apdaru, man norėjosi atbėgti ir jį nuimti. Tai yra didžiulis daiktas, kuris uždėtas jaunam žmogui, noriu jus kaip moterį matyti. Noriu gražesnio drabužio.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

„Man kartais atrodė, kad vyksta maža kova tarp dainos ir balso. Balsas kartais imdavo viršų. Reiktų tai savyje subalansuoti“, – sakė Arnoldas Lukošius.

„Jei jūs laimėsite šią atranka, laimėsite labiau balsu, o ne daina. Stebuklingi dalykai yra tada, kai rodote savo galią, tada šiurpsta oda ir būna labai gražu. Pasirodymo pradžioje man atrodė, kad pasitikėjimo šiek tiek pritrūko, įžanga galbūt buvo šiek tiek sudėtinga. Po to jūsų balsas atsivėrė ir buvo įspūdinga. Potencialo daina ir jūs tikrai turite. Manau, kad jūs būsite labai stipri kandidatė“, – kalbėjo Ramūnas Zilnys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius