Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ favoritė Blanche – netikėtai čia patekusi belgė: „Lietuviai, balsuokit už mane!“

Artėjančiam „Eurovizijos“ finalui besiruošiantys dalyviai pastarąsias dienas gyvena strese: vyksta paskutinės generalinės repeticijos, jie dalija daugybę interviu, filmuojasi, fotografuojasi... Net ir patyrusiam atlikėjui susitvarkyti būtų nelengva, o ką jau kalbėti apie jaunuosius muzikantus. 17-metė Belgijos atstovė Blanche sutikusi pabendrauti su 15min, po kelių atsakymų paprašė interviu nutraukti – dainininkei paskutinės akimirkos iki didžiojo finalo itin sunkios.
Belgijos atstovė Blanche
Belgijos atstovė Blanche / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kiekvienais metais „Eurovizijos“ metu norint pakalbinti kokį nors užsienio dalyvį dėl interviu gali tekti nemažai pasistengti. Tik kai kurie juos čia dalija mielai, kitus pasiekti – kur kas sunkiau, o, pavyzdžiui, šiemet pakalbini Italiją turbūt išvis neįmanoma – tarp visų pateiktų dalyvių spaudos atstovų kontaktų nėra tik jų. Nors galbūt jiems dėmesio ir taip pakanka, kai jų atstovo kūrinio peržiūros dar prieš kelias savaites perkopė 100 mln.

Tačiau mielai su 15min sutiko pasikalbėti viena mėgstamiausių šių metų dalyvių belgė Blanche. Visgi iškart po generalinės repeticijos atbėgusi mergina buvo labai susijaudinusi ir pervargusi. Po kelių atsakymų 17-metė paprašė nebetęsti interviu – jai buvo tiesiog per sunku. Bet pakalbėti apie savo karjeros pradžią bei konkurso reikšmę dainininkė spėjo. Be to, perdavė linkėjimų ir lietuviams.

Pasižiūrėkite interviu su Belgijos atstove Blanche:

VIDEO: 15min interviu su Belgijos atstove Blanche

„Dainuoti pradėjau, kai buvau visai maža, sekiau dainuojančio brolio pavyzdžiu. O praėjusiais metais dalyvavau televiziniame šou „Diverse“, po kurio pradėjau dirbti su Pierre'u Dumoulin'u, eurovizinės dainos autoriumi“, – apie netikėtai prasidėjusios karjeros pradžią pasakojo Blanche.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Belgijos atstovė Blanche
Luko Balandžio / 15min nuotr./Belgijos atstovė Blanche

Nors jos muzikinis kelias prasidėjo visai neseniai, tačiau merginai čia itin sekasi. Todėl Blanche planuoja artimiausiu laiku ir toliau juo žengti: „Aš vis dar mokausi mokykloje, kurią kitąmet pabaigus žadu metus pailsėti ir skirti laiko muzikai. O po to – stoti į universitetą, tik turbūt į kokią kitą specialybę.“

Pasirodo, stovėti ant „Eurovizijos“ scenos niekada nebuvo Blanche svajonė. Ji apie tai net nebuvo susimąsčiusi, kol pats konkursas jos nesusirado – Belgijoje atstovą „Eurovizijai“ renka nacionalinė televizija.

„Man tai buvo staigmena. Apie konkursą niekada negalvojau. Tiesiog kai Belgijos televizija išgirdo mane dainuojant, pasiūlė dalyvauti „Eurovizijoje“. Mano komanda man to net nepranešė, nes nenorėjo čia važiuoti. Tačiau po kelių mėnesių televizija vėl paskambino, pasakė, kad jie labai nori mūsų kūrinį pateikti bent jau kaip pasiūlymą su kitomis dainomis. Tik tada aš pirmą kartą išgirdau apie galimybę čia dalyvauti ir per vieną dieną turėjau atsakyti“, – šypsojosi Blanche.

Kadangi konkurso fane ji niekada nebuvo, „Eurovizijos“ nesekdavo, čia dainininkė atvyko tiesiog pasisemti patirties.

„Smagu gauti patirties muzikoje, susipažinti su naujais žmonėmis. Tos didelės scenos aš nebijau, stresą kelia tik tai, jog noriu viską atlikti taip, kaip galiu geriausiai. Be to, man atrodo, kad jaunesniems atlikėjams sunkiau – man reikia laiko, kad imčiau savimi vis labiau pasitikėti. Vyresni dalyviai turi daugiau patirties, todėl jiems gal kiek lengviau“, – svarstė ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Belgijos atstovė Blanche
Luko Balandžio / 15min nuotr./Belgijos atstovė Blanche

Galiausiai Blanche paprašė pokalbį sustabdyti ir nuėjo ilsėtis prieš artėjančias kitas generalines repeticijas. Toliau interviu su 15min tęsė Blanche eurovizinės dainos autorius Pierre‘as Dumoulinas. Muzikantas, kompozitorius pasakojo, kad vos tik išgirdęs atlikėjos balsą, iškart panoro dirbti kartu su ja: „Ji savo balse turi ašarų, ji labai emocionali. Mano dainoms būtent to ir reikėjo.“

Eurovizinis kūrinys „City Lights“ buvo pirmasis, kurią jis parašė jaunajai atlikėjai. Ir Pierre‘as prisipažįsta, kad niekada nesitikėjo, jog kada nors jo daina skambės „Eurovizijoje“.

„Žodžius parašėme kartu su Blanche. Kai diskutavome apie dainos temą, mes nutarėme kalbėti apie meilę, apie tą momentą, kai prasideda draugystė, kai supranti, kad įsimylėjai.

Tad jeigu laimėtumėme, labai didžiuočiausi. Ši daina nebuvo parašyta šitam konkursui, todėl jei laimėtų, vadinasi, pasiektų daugybės žmonių širdis. Būtent dėl to aš ir kuriu muziką. Tai būtų mano didžiausias pasiekimas“, – teigė Pierre‘as.

VIDEO: Blanche - City Lights (Belgium) LIVE at the first Semi-Final

Abu muzikantai konkurse stipriausiai varžovais laiko Bulgariją, Australiją ir Moldovą: „Pastarųjų daina – pakvaišusi. Manau, kad jie turi puikius šansus – šviesus kūrinys, priverčiantis šokti ir dainuoti. Be to, man patinka visos dainos, kurias parašo švedai.“

Paklaustas apie Lietuvo atstovų „Fusedmarc“ pasirodymą, Pierre‘as negalėjo nieko pasakyti – mūsiškių numerio nematė.

Blanche ir Pierre‘as Kijeve, Ukrainoje vieši pirmą kartą. Nors ir jie čia jau beveik dvi savaites, apie šalį nuomones nespėjo susidaryti. „Vienintelis „Eurovizijoje“ nervinantis dalykas yra tai, kad visai neturime laiko aplankyti miesto dėl daugybės interviu, repeticijų. Tačiau kiek matėm, miestas ir atmosfera čia atrodo tikrai smagi“, - 15min sakė Pierre‘as Dumoulinas.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Fusedmarc“ apie eurovizinį pasirodymą: „Nepergyvenkite, neverta, nes mes – kaip vulkanas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius