Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fusedmarc“ susitiko su Kijevo lietuviais: „Ukraina tikrai balsuos!“

„Eurovizijos“ pusfinaliui besikaupianti grupė „Fusedmarc“ tarp repeticijų randa laiko ir savo gerbėjams. Pirmadienio vakarą jie mielai duoklę atidavė Kijeve gyvenantiems tautiečiams – susitiko su lietuvių bendruomene.
 „Fusedmarc“ susitikimas su gerbėjais
„Fusedmarc“ ir Marius Janukonis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Po sekmadienio vakaro, kai vyko oficiali „Eurovizijos“ atidarymo šventė, grupė „Fusedmarc“ tiesiog skendo euforijoje. Čia gavę galybę dėmesio, muzikantai „pasikrovė“ jėgų ir dar didesnio noro nugalėti.

Pakilios emocijos tęsėsi iki pat pirmadienio. Vakare Viktorija Ivanovskaja su Denisu Zujevu ir pritariančiosiomis vokalistėmis buvo pakviesti susitikti su lietuvių bendruomene Kijeve.

Gyvai pamatyti ir susipažinti su Lietuvos garbę ginančiais „Fusedmarc“ panoro kone šimtas lietuvių. Jie drąsiai ėjo prie muzikantų, jų klausinėjo apie artėjantį konkursą, prašė autografo ar nusifotografuoti.

Renginyje taip pat dalyvavo buvęs Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas, dainininkė Dilara bei garsus ukrainiečių rašytojas Andrejus Kurkovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Viktorija Ivanovskaja ir Dilara
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Viktorija Ivanovskaja ir Dilara

Aišku, muzika čia taip pat skambėjo. Su gitara akompanuojant Denisui, Viktorija su pritariančiosiomis vokalistėmis sudainavo dvi dainas. Viena jų – eurovizinė „Rain of revolution“, kuri buvo palydėta gausiais aplodismentais.

VIDEO: „Fusedmarc“ susitiko su Kijevo lietuvių bendruomene

Muzikantus sutikęs Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis teigė, kad Ukraina savo muzikalumu nuo mūsiškių neatsilieka, tai – itin daininga tauta. „Ukraina didelė šalis, čia gausu talentų. Puikus to įrodymas – šių metų „Eurovizija“ juk vyksta Kijeve“, – 15min sakė M.Janukonis.

Pats ambasadorius neslepia – šį konkursą mėgsta žiūrėti. „Nesu prisiekęs gerbėjas, bet šis konkursas abejingų nepalieka. „Eurovizija“ visada yra didžiulis įvykis, pritraukiantis susidomėjimą. Man labai patiko praėjusių metų Ukrainos atstovės Jamalos pasirodymas. Kaip žinia, ji Krymo totorių atstovė. Nors tai nėra politinis konkursas, jos laimėjimas buvo labai svarbus“, – kalbėjo jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Fusedmarc“ susitikimas su gerbėjais
Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Fusedmarc“ susitikimas su gerbėjais

Kadangi konkursas vyksta čia pat, M.Janukonis nepraleis progos ir pamatyti konkurso gyvai – žada atvykti į antrąjį pusfinalį, ketvirtadienį, kada pasirodys ir lietuviai „Fusedmarc“.

„Jų daina aukšto lygio, tikiuosi, žiūrovai tai tinkamai įvertins. Aišku, konkurencija yra labai didelė. Bet lietuviai, kurių šiandien taip gausiai susirinko, tikrai balsuos už juos. Ne tik lietuviai, bet ir ukrainiečiai, mylintys Lietuvą. Iš tikrųjų, vien žodis Lietuva daugelį vietinių skatina balsuoti“, – 15min sakė M.Janukonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius