Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prisiminkime visus patekusius į „Eurovizijos“ pusfinalį: kas vertas pasirodyti konkurso finale?

Šeštadienį įvyko paskutinė nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų laidos transliacija, po kurios paaiškėjo dar 6 dalyviai, kurie pateko į konkurso pusfinalį. Dviejuose pusfinaliuose – 24 dainos, o tiesioginės pusfinalių transliacijos vyks vasario 9 ir 16 dienomis. Po pusfinalių paaiškės, kurie pasirodymai pateks į „Eurovizijos“ finalą vasario 23 dieną. Žemiau esančioje apklausoje kviečiame išreikšti savo nuomonę, kas verčiausi patekti į „Eurovizijos“ finalą.
Jurijus Veklenko, Jurgis Did & Erica Jennings ir Monika Marija
Jurijus Veklenko, Jurgis Did & Erica Jennings ir Monika Marija / 15min nuotr.

„MaNNazz“

Po pirmosios „Eurovizijos“ atrankos grupė „MaNNazz“ tapo lyderiais – susumavus komisijos ir žiūrovų balsus ir buvo pirmoje vietoje. Grupės daina „Blind Bird“ (m. aut. K.Kielaitė – Sienkievič ir D.Zalieckas, ž. aut. K.Kielaitė – Sienkievič) – apie gamtos išsaugojimą, norą paversti pasaulį švaresniu, o joje skamba ir vokalinės perkusijos – beatbox – partija.

VIDEO: MaNNazz - Blind Bird (Eurovision 2019)

Migloko

Dainininkė Migloko pirmojoje atrankoje uždainavo lietuviškai – atliko kūrinį „Rožės“ (m. ir ž. aut. A.Bieliauskas ir Loko). Komisija Migloko skyrė aukščiausią įvertinimą ir sakė, kad didžiausia atlikėjos stiprybė – išskirtinumas ir kitoniškumas.

VIDEO: Migloko Rožės

Aldegunda

Amerikoje gyvenusi lietuvių atlikėja Aldegunda, kuri sudainavo jausmingą savo kūrybos kūrinį „I Want Your Love“. Scenoje atlikėja surengė tikrą spektaklį – pasirodymo metu sėdėjo ant aukštos kėdės, vėliau ėmė šokti, o teatrališkumą dar labiau sustiprino įspūdingas apšvietimas.

VIDEO: Aldegunda - I Want Your Love - Eurovision 2019

„Twosome“

Grupę „Twosome“ „Eurovizijos“ žiūrovai atsimena ir iš 2018-ųjų atrankos, o šiemet jie vėl dalyvauja su nuotaikinga daina „1000“ (m. ir ž. aut. P.Šinkūnas ir J.Stanislovaitis). Grupė dainuoja apie tai, kad muzikoje už žodžius daug svarbesnis jausmas.

VIDEO: Twosome - 1000 (liet. štūka)

„Glossarium“

Roko grupė „Glossarium“ „Eurovizijos“ scenoje užkūrė tikrą ugnį – atliko dainą „Anyone“ (m. aut. T.Kaminskas ir L.Gubanovas, ž. aut. S.Šivickas). Komisijos nariams pasirodymas labai patiko – jie gyrė netikėtą sprendimą konkurse dalyvauti su sunkiojo roko kūriniu ir gitaros solo partiją.

VIDEO: Glossarium - Anyone (Eurovision 2019)

Šarūnas Mačiulis

Vyriausias konkurso dalyvis, legendinės lietuvių muzikos grupės „Poliarizuoti stiklai“ vokalistas ir lyderis Šarūnas Mačiulis atliko savo kūrybos dainą „Traukinys“. Dainininkas susilaukė itin didelio žiūrovų palaikymo – pirmoje atrankoje žiūrovai jam skyrė trečiąją vietą.

VIDEO: Traukinys ŠARŪNAS MAČIULIS EUROVIZIJA 2019

Edgaras Lubys

Antrosios atrankos lyderiu tapo Edgaras Lubys, atlikęs savo kūrybos dainą „To The Sky“. Dainininkas scenoje buvo ne vienas – jam padėjo grupė muzikantų.

VIDEO: Edgaras Lubys - To the sky

Emilija Gogolytė

Atlikėja Emilija Gogolytė pristatė dainą „Riddle“ (m. ir ž. aut. S.Sangfelt, I.Curnow ir I. R.Alexandrow). Komisija dainininkei skyrė ketvirtąją, o žiūrovai – antrąją vietą.

VIDEO: Emilija Gogolytė - „Riddle“ - Nacionalinė Eurovizijos atranka

Justina Budaitė-Juna

Juna sudainavo kūrinį „Strength of A Woman“ (m. aut. D.Montvydas ir G.Valickas-Echoes, ž. aut. Glenda „Gizzle“ Proby), kuriame kalbama apie stiprią ir nepriklausomą moterį. Komisija atlikėją įvardijo kaip antrosios atrankos lyderę ir negailėjo komplimentų vokalui.

VIDEO: Junà - Strength Of A Woman

Lukas Bartaška

Lukas Bartaška „Eurovizijos“ atrankoje atliko kūrinį „River of Hope“ (m. aut. L.Bartaška ir G.Misiūnas ž. aut. L.Bartaška). Atlikėjo daina – džiazo kūrinys, todėl skambėjo šiai muzikai būdingi instrumentai.

VIDEO: Lukas Bartaška - River Of Hope (Eurovision entry 2019) |(Official Audio)

„Original Copy“

Grupė „Original copy“ konkurse atliko dainą „Power of Sounds“ (m. ir ž. aut. I.Ščerbinskaitė). Komisijos nariai grupę gyrė už energingumą ir linksmumą, o žiūrovams pasirodymas taip pat paliko įspūdį – publika skyrė ketvirtąją vietą antrojoje atrankoje.

VIDEO: „Original copy“ - „Power Of Sounds” - Nacionalinė Eurovizijos atranka

Paola Hart

Paola Hart atliko dainą „I'll Be Alright“ (m. aut. Saxtone, ž. aut. Paola Hart), kurioje dainuoja apie ilgesį ir meilę. Atlikėja prisipažino, kad ši daina jau labai asmeniška – ją parašė netekusi artimo žmogaus. „Eurovizijos“ scenoje ji ne tik dainavo, bet ir pasirodymą papildė šokio judesiais.

VIDEO: Paola Hart - „I'll Be Alright” - Nacionalinė Eurovizijos atranka

Jurijus

Jurijus atrankoje pristatė dainą „Run With The Lions“ (m. ir ž. aut. A.Hicklin, E.Lumiere ir P.Loriano), sulaukė didžiulio palaikymo ir tapo laidos lyderiu – tiek komisija, tiek žiūrovai jam trečiojoje atrankoje skyrė pirmąją vietą.

VIDEO: Jurijus - „Run With The Lions“ - Nacionalinė Eurovizijos atranka

Monika Marija

„Eurovizijos“ atrankoje Monika Marija dalyvauja su dviem kūriniais – „Criminal“ (m. ir ž. aut. B.Janson, M.M.Paulauskaitė, Th.Karlsson ir M.Moin) ir „Light On“ (m. ir ž. aut. R.Suter, Monika Marija, M.Wiik ir G.Eriksson). Abi dainos, įkvėptos asmeninių dainininkės patirčių, žiūrovų ir komisijos sprendimu pateko į konkurso pusfinalį.

VIDEO: Monika Marija - Light on

Jurgis Did & Erica Jennings

Jurgis Did & Erica Jennings sudainavo nuotaikingą savo kūrybos dainą „Sing!“. Dainuoti kartu pora pakvietė ir visą publiką. Ir E.Jennings, ir J.Didžiulis jau dalyvavo didžiojoje „Eurovizijoje“, todėl komisija gyrė poros profesionalumą ir patirtį.

VIDEO: Jurgis DID & Erica Jennings - SING! (live)

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“

Grupė sudainavo nuotaikingą kūrinį lietuvių kalba „Mažulė“ (m. ir ž. aut. M.Enčius). Nors iš pavadinimo galima spręsti kitaip, dainą grupės nariai skyrė automobiliui. Scenoje grupė surengė tikrą šou – pasirodymą pagyvino linksma choreografija.

VIDEO: „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ - „Mažulė“ - Nacionalinė Eurovizijos atranka

Henry & Tommy Modric

Po tokiu slapyvardžiu slepiasi ne kartą „Eurovizijos“ komisijos kėdėje sėdėjęs Tomas Sinickis, kuris, kartu su Henriku Piktuižiu, šįkart atliko savo kūrybos dainą „Neverpart“. Duetas portalui LRT.lt sakė, kad jų kūrinys „Neverpart“ yra apie vienybę. Jį puikiai įvertino televizijos žiūrovai – skyrė antrąją vietą.

VIDEO: Henry & Tommy Modric - Neverpart (official lyric video)

Soliaris&ForeignSouls

Soliaris&ForeignSouls sudainavo kūrinį „Song of my life“ (m. aut. V.Alechnovicius ir A.Daunys, ž. aut. A.Minalga ir A.Bagdzevičius). Scenoje repo partiją atlikęs grupės narys taip pat atliko akrobatinių triukų.

VIDEO: Soliaris & Foreign Souls - Song of my life (Eurovision Entry 2019)

„Saulės kliošas“

Ir pernai atrankoje dalyvavusi grupė „Saulės kliošas“ atliko dainą „Laiko mašina“ (m. aut. A.Mačiulskas, L.Šarkinas ir J.Starinskaitė, ž. aut. L.Šarkinas ir J.Starinskaitė). Komisiją grupė sužavėjo tuo, kad dainavo lietuviškai ir profesionalumu.

VIDEO: „Saulės kliošas“ - „Laiko mašina“ - Nacionalinė Eurovizijos atranka

Živilė Gedvilaitė

Živilė Gedvilaitė atliko kūrinį „Learn from your love“ (m. ir ž. aut. A.Timgren ir A.Mullarkey). Ž.Gedvilaitė – ne naujokė atrankose, ji konkurse taip pat dalyvavo pernai. Šiemet komisija žavėjosi dainininkės vokaliniais sugebėjimais.

VIDEO: Živilė Gedvilaitė - „Learn From Your Love“ - Nacionalinė Eurovizijos atranka

Alen Chicoo

Alen Chicco atliko dainą „Your Cure“ (m. aut. F.Venckus ir T.Alenčikas, ž. aut. T.Alenčikas). Atlikėjas scenoje buvo ne vienas – kartu su juo šoko šokėjas, kuris iš pradžių sėdėjo neįgaliojo vėžimėlyje, o vėliau iš jo pakilo. Komisijai patiko dainininko išskirtinumas ir ekstravagancija.

VIDEO: Alen Chicco - Your Cure (Audio)

Cheri

Cheri sudainavo kūrinį „Again“ (m. ir ž. aut. Cheri ir V.Puzyriov). Komisijai atrankų naujokės daina paliko didelį įspūdį. Pasak dainininkės, jos kūrinys – apie meilę ir tikėjimą, gebėjimą užsimerkti prieš kito žmogaus trūkumus.

VIDEO: CHERI - Again

Jurgis Brūzga

Jurgis Brūzga atliko dainą „CTRL ALT DELETE“ (m. aut. K.Meginis, E.Žaltauskas ir J.Brūzga, ž. aut. A.Kairys). Pernai scenoje šokėjus turėjęs atlikėjas šį kartą scenoje pasirodė vienas, tačiau komisija jam vis tiek negailėjo pagyrų, o žiūrovai taip pat neliko abejingi.

VIDEO: Jurgis Brūzga - Ctrl Alt Delete

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius