Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūnas Valinskas: „Valdžia naudojasi koronavirusu, kad uždraustų „Auksinius svogūnus“

Šoumenas Arūnas Valinskas įsitikinęs, kad politikams labai palanku atšaukti kovo pabaigoje suplanuotus „Auksinius svogūnus“, kuriuose sarkastiškai juokaujama apie garsiausius šalies politikus ir Lietuvą sudrebinusias aktualijas.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

VISAS NAUJIENAS APIE KORONAVIRUSĄ RASITE ČIA

Praėjusią savaitę TV3 televizija išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigta, kad kovo 27-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje suplanuoti „Auksiniai svogūnai 2020“ tikrai įvyks, o koronavirusas planų tikrai nesutrukdys.

„Kur juokas, virusų nebūna!“, – pranešė humoro šventės vedėjai Arūnas Valinskas ir Justinas Jankevičius.

Ar ketvirtadienį paskelbus, kad uždaromos mokyklos, kino teatrai, sporto klubai, atšaukiami ir masiniai renginiai, šou organizatoriai vis dar tokie užtikrinti?

15min su „Auksinių svogūnų“ kūrėju, žinomu laidų vedėju Arūnu Valinsku kalbėjosi ketvirtadienio rytą, prieš Vyriausybės posėdį, kuriame, jo teigimu, bus aptartas ir šio šou klausimas.

„Žinau, kad pasinaudodami koronaviruso situacija jie bandys uždrausti renginį.<...> Manau, kad šiais metais, kai yra rinkimai, valdžia, prisidengdama koronavirusu, darys viską, kad tik „Auksiniai svogūnai“ neįvyktų. Tai jiems vienareikšmiškai palanku“, – kalbėdamas su 15min teigė A.Valinskas.

Anot jo, labiausiai suinteresuoti, kad renginys neįvyktų, yra daugiausia vilčių būsimuose rinkimuose turintys asmenys ar partijos. A.Valinskas savo žodžius pagrindžia tuo, kad koronavirusas, jo manymu, jau tapo erdve politikams darytis reklamą.

„Vieni rėkia ant tų, kurie valdo, valdantieji demonstratyviai rodo, kad šie kažką veikia. Šioje vietoje paprasčiausiai turėtų reikštis gydytojai, o ne politikai. Nes kai politikai pradeda tautą gydyti, žinome, kuo tai baigiasi“, – sako A.Valinskas.

„Auksinių svogūnų 2020“ rengėjų nuotr./Arūnas Valinskas ir Justinas Jankevičius
„Auksinių svogūnų 2020“ rengėjų nuotr./Arūnas Valinskas ir Justinas Jankevičius

Jo manymu, šiuo metu garsiausiai „tautą gydo“ ir pasirodo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, kuris, A.Valinsko teigimu, tą ir turi daryti, tad jam priekaištų neturi.

„Juokingiausia šioje vietoje man atrodo Tamašunienė (vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, – red.past.), kuri sako, kad uždarys visas sienas ir nieko neįleis“, – rėžė žinomas vyras.

Stebėdamas situaciją iš šalies, A.Valinskas mano, kad šiuo metu kalbėti apie grėsmės suvaldymą sunku: „Kai tokios šalys, kur gyventojų kiekis yra didesnis 10 kartų, taip arti, man tiesiog juokinga. Reikėjo šį dalyką spręsti kiek anksčiau“.

Jei šiuo metu vis dar turėtų valdžią, A.Valinskas, kadaise buvęs Seimo pirmininku, sako, kad visų pirma įpareigotų visus politikus nekelti panikos, taip pat lieptų apie koronavirusą kalbėti tik Sveikatos apsaugos ministerijai ir ekspertams.

„Pažiūrėkime, kas nutiko – vietoj to, kad būtų priimami sprendimai, susipyko premjero patarėjas ir A.Veryga. Tai ar šitoje situacijoje tai yra racionalus sprendimas? Ne, aišku ne, nes visi bando artėjančių rinkimų fone užsidėti daugiau pliusų, bet ar iš tokių pandemijų galima sau dėliotis politinę karjerą? Tikrai ne.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

O ką aš daryčiau kitaip? Įpareigočiau ne tik A.Verygą, bet ir profesorius, gydytojus sudaryti koordinacinio štabo branduolį, kuris žmonėms aiškintų, ką daryti ir kaip elgtis“, – sako A.Valinskas.

Šiuo metu A.Valinsko žmona, atlikėja Inga Valinskienė vieši Šiaurės Kipre. Ir nors koronavirusas gali pakoreguoti žmonos viešnagės trukmę, A.Valinskas dėl to per daug neišgyvena.

„Aš tikiuosi, kad jos neįleis atgal į Lietuvą. Jei „Auksinius svogūnus“ nukels, tikėtina, kad ji ten liks ilgam, tai gal ir gerai“, – šmaikštavo A.Valinskas.

Vis dėlto kol kas galimam karantinui A.Valinskas nesiruošia, kruopų nenusipirkęs. Tiesa, išvykų susiplanavęs nebuvo, nes pastarosios kelios savaitės buvo paliktos šou scenarijaus rašymui.

Surimtėjusio A.Valinsko teigimu, sunkiai įsivaizduojama, kad renginys įvyktų, nes „Auksiniuose svogūnuose“, neįskaičiuojant visų svečių, vien scenoje turėtų pasirodyti apie šimtas atlikėjų ir šokėjų.

„Jau kalbėjome su kolegomis, kad jeigu renginiai bus uždrausti kovo-balandžio mėnesiais, „Auksinius svogūnus“ rengsime spalio mėnesį. Šioje vietoje manau, kad mums bus dar lengviau, nes prieš rinkimus politikai prišneka įvairiausių nesąmonių“, – teigė A.Valinskas.

TV3 televizijos atstovės Astos Brazaitienės teigimu, jie neprisideda prie sprendimo atšaukti „Auksinius svogūnus“, nes nėra renginio organizatoriai. Vis dėlto jau vyksta svarstymai, kuo eteryje reikėtų pakeisti šou.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Petras Gražulis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Petras Gražulis

Tradiciškai „Auksiniuose svogūnuose“ bus pristatytas visas rinkinys nominacijų. Renginio kūrėjai ryžosi keletą jų atskleisti. Į „Metų pasakos“ nominaciją pretenduoja vyriausiasis Valstiečių pajėgų vadas Ramūnas Karbauskis, už pasakų rinkinį „Mes laimėsim visus rinkimus“.

Į „Metų meilužio“ Svogūną pretenduoja buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis, nusivylęs teisėjavimu ir pasiūlęs pamylėti visą FIBA. „Metų stebuklu“ pretenduoja tapti unikalus reiškinys, kai šernas netikėtai pavirto... stumbru. Laureatai bus paskelbti ir „Metų vyruso“, „Metų ugniagesio“, „Metų vamzdžio“ ir kitose nominacijose.

Garsūs šalies scenos talentai tradiciškai įkūnys ne mažiau garsius politikos veikėjus. Aktoriui Sakalui Uždaviniui patikėta transformuotis į Lietuvos prezidentą Gitaną Nausėdą, aktorius Vytautas Rašimas taps susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi, o Natalijai Bunkei patikėta tapti vidaus reikalų ministre Rita Tamašuniene.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Auksiniai svogūnai“: V.Uspaskicho bučinys V.Matijošaičiui į plikę ir I.Šimonyte tapęs Č.Gabalis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius