-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltoji vakarienė grįžo į Vilnių: šįkart baltai nusidažė Lukiškių aikštė

Penktadienio vakarą sostinėje įvyko tradicinė Baltoji vakarienė, kuri daugeliui dar kitaip žinoma kaip „Le Dîner en Blanc“. Aštuntąjį kartą Lietuvoje vykstantis renginys ištikimiausius svečius pasitiko su įvairiomis staigmenomis, o prie bendrų stalų prisėsti pakvietė mojuojant baltomis servetėlėmis.

Kiekvienas renginio svečias puikiai žino, kad apie jo vietą sužinoma tik tą pačią dieną. Iki to stengiamasi išlaikyti visišką paslaptį. Vis dėlto, kokios tradicijos, jei jų nebūtų laikomasi? Tad penktadienio vakarą svečiai rinkosi į Lukiškių aikštę, kur buvo surengta Baltoji vakarienė.

Tradicinis vasaros palydėtuvių renginys šiais metais ir vėl visus pakvietė į baltą, pakilią nuotaiką dovanojančią šventę, leidžiančią pasijusti tarsi atostogaujant Pietų Prancūzijoje.

Tiesa, šventė šiemet šiek tiek kitokia, nes dėl COVID-19 situacijos buvo laikomasi visų šiuo metu galiojančių saugumo reikalavimų. Renginio dalyvių buvo prašoma atvykti su galimybių pasais. Dėl šios priežasties piknike dalyvaujančių žmonių skaičius buvo ribojamas.

VIDEO: „Le Dîner en Blanc“ Lukiškių aikštėje

Šiais metais organizatoriai ragino švęsti draugystes, nes, kaip pastebi renginio sumanytoja ir organizatorė Lietuvoje Dovilė Butkienė, tikroji laimė ir tikrasis džiaugsmas glūdi artimuose ryšiuose ir jų puoselėjime.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Baltosios vakarienės Lukiškių aikštėje akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Baltosios vakarienės Lukiškių aikštėje akimirka

„Raginu visus susiburti draugėn ir išnaudoti šią miesto šventę ne tik romantiškiems pasimatymams, bet ir susitikimams su seniai matytais draugais, kolegomis, klasiokais, studijų draugais, taip pat ir kaimynais. Praėjusieji metai buvo sunkūs visiems.

Supratome, koks svarbus ir reikalingas mums yra ryšys bei fizinis kontaktas, tad nelaukime, kol kažkas kitas pasirūpins mūsų laime, o būkime tais, kurie ją kuria ne tik sau, bet ir visiems mylimiems ir brangiems žmonėms. Suburkime ir švęskime!“ – kalbėjo D.Butkienė.

„Le Dîner en Blanc“ akimirkos – galerijoje:

Baltasis piknikas, iš Paryžiaus pasklidęs po visą pasaulį, ypatingas ir kūrybiškumo puoselėjimu, fantazijos bei elegancijos derme.

„Per pirmuosius renginius dar sulaukdavome nemažai klausimų, ką galima rengtis, autis ar kokiu diržu juostis. Kadangi šiais metais „Le Dîner en Blanc“ vyks jau aštuntąjį kartą, ir vilniečiai, ir miesto svečiai jau labai gerai supranta baltąjį aprangos kodą ir drąsiai improvizuoja.

Visada džiaugiamės matydami originaliai apsirengusius svečius, kurie jau suprato, kad baltasis piknikas yra galimybė ir pasipuošti, ir elegantiškai išreikšti save. Taip pat tokiu būdu kiekvienas šventės dalyvis tampa ypatingos Le Dîner en Blanc atmosferos kūrėju,” – apie daugiausiai klausimų dalyviams keliantį baltąjį aprangos kodą pasakojo šventės organizatorė Valda Lukošiūtė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Simona Burbaitė su Mantu Tautvaišu
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Simona Burbaitė su Mantu Tautvaišu

Šventės ir šiais metais nepraleido socialinių tinklų žvaigždė Simona Burbaitė, kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius, laidų vedėjas Edvardas Žičkus, verslininkas Žilvinas Grigaitis, Sandra Balčiūtė, Rita Pažemeckaitė ir kiti.

Dėl Baltosios vakarienės verslininkas Žilvinas Grigaitis specialiai atvyko net iš Palangos. Ir kiekvienais metais užduoda sau tą patį klausimą, kur dabar vyks paslaptingoji šventė.

„Žinau, kad kur vyko praeitais metais, ten šiais tikrai nevyks. Galvoju, kad kažkur turėtų būti centre, bet ne pačiame Senamiestyje“, kalbėdamas su 15min dar prieš vakarienę svarstė Žilvinas.

Pasiteiravus, galbūt jo apranga bus ne tik balta, bet ir su išskirtinėmis detalėmis, šis tai patvirtino, tačiau pridūrė, kad viskas priklauso nuo oro sąlygų. Juokaudamas sako, kad iš pajūrio atsivežė šilumą, tad tikisi, kad nepradės lyti.

„Atrodo, kad galima negalvoti apie šiltas striukes, paltus, kailinius. Visgi nuotaika tokia, kad galėčiau ateiti su sportiniais šortais, o gal oficialiu švarku. Tačiau kiekvienais metais stengiuosi nesikartoti, nes mano spintoje baltų rūbų pakankamai daug. Vis dėlto tai yra vasaros atributas. Todėl šiais metais akcentas bus susijęs su mano naująja papuošalų kolekcija“, – atskleidė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvinas Grigaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvinas Grigaitis

Beveik kiekvienais metais renginyje dalyvaujantis Ž.Grigaitis sako, kad buvo keli kartai, kai teko nepasirodyti.

„Šiaip visada stengiuosi dalyvauti, nes man patinka būti su draugų kompanija. Su jais visada linksma, norisi kartu išlaikyti prancūzišką atmosferą. Tikiuosi, kad aplinkui bus ši dvasia. Vis tiek tai bus toks pakylėjimas“, – mano jis.

Tarp baltomis spalvomis išsipuošusių svečių pasirodė ir čia ketvirtą kartą apsilankantis laidų vedėjas Edvardas Žičkus. Vyras neslėpė susižavėjimo šia švente ir sakė, kad jam labiausiai patinka tarpusavio bendrystė.

„Man labai patinka bendrumo jausmas. Kai ateini į vakarėlius, tai dažniausiai visi stengiasi kažkaip išsiskirti įdomesniais drabužių deriniais, kažkokiais aksesuarais ar kitomis stiliaus detalėmis, o čia ateini ir matai gyvą žmonių jūrą, kuri pasipuošusi baltai. Visi susikoncentruoja į patį vakarą, bendravimą, o ne vienas kito skenavimą“, – 15min sakė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Baltosios vakarienės Lukiškių aikštėje akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Baltosios vakarienės Lukiškių aikštėje akimirka

Beje, laidų vedėjas renginiui pasirinko išties akį traukiančią aprangą – prie baltų spalvų priderino žinomą animacinį personažą.

„Lietuviški orai nenuspėjami, todėl išsirinkau baltą striukę ir baltą džemperį, ant kurio yra Peliukas Mikis. Vis tiek turime žiūrėti praktiškai, nes negalime leisti vienam vakarui nusipirkti drabužių ansamblį. Baltos spalvos mano garderobe netrūksta, nors ruduo nėra pats tinkamiausias laikas baltiems rūbams“, – kalbėjo E.Žičkus.

VIDEO: Ritos ir Evaldo sužadėtuvės Baltosios vakarienės metu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius