Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „žasas“ Marijus Berenis švenčia 45-ąjį gimtadienį: „Metų pokštas? Mūsų vestuvės“

Šį sekmadienį savo 45-erių metų gimtadienį švenčia radijo laidų vedėjas, buvęs grupės ŽAS narys Marijus Berenis, dažnam iki šiol geriau pažįstamas kaip Tru Sabaka. Ir nors proga išties neeilinė, į patį skaičių ir praėjusius metus jis žvelgia be jokios sumaišties, tik su puikiu humoru.
Marijus Berenis ir Sigita Berenė
Marijus Berenis ir Sigita Berenė / Eglės Gabrytės ir Sigitos Berenės nuotr.

Prieš kelerius metus skandalingąją grupę ŽAS palikęs ir šiuo metu radijo stotyje „Lietus“ dirbantis Marijus Berenis pripažįsta, kad gimtadienis nėra ta data, kurią rinktųsi švęsti trankiai ir su būriu draugų. Priešingai, jau kelerius metus iš eilės savo gimimo dieną kartu su žmona, rinkodaros specialiste Sigita Berene (35) mini kelionėse. Tiesa, likus kelioms dienoms iki 45-ojo gimtadienio kalbintas M.Berenis dar nežinojo, ko reiktų tikėtis šiemet.

„Išvykti jau nepavyks, bet tikslių planų dar irgi neturiu. Tiesą sakant, labai dvejopa situacija. Buvo toks etapas, kai aš apskritai gimtadienius piktybiškai ignoruodavau, o paskutiniu metu nei laukiu, nei nelaukiu. Čia lygiai taip pat kaip su Naujaisiais metais: nesu didis šios šventės gerbėjas, bet nejaučiu diskomforto, kai jie ateina“, – sako Marijus.

Kalbėdamas su 15min Marijus Berenis aptarė rimtus pokyčius gyvenime, kuriuos įvardija kaip „galvos ir aplinkos prasivalymą“, geriausią draugą katiną Šešėlį, tikslą išmokti ispanų kalbą ir išlaikyti vairuotojo teises ir, žinoma, žmoną Sigitą, kuriai dėkoja už kartkartėmis pasitaikančius „spyrius į užpakalį“.

45

Gali nuskambėti tarsi pasiteisinimas, kai sako: „Oi, svarbu ne metai, o tai, kaip žmogus jaučiasi“, bet dabar galiu prie tų žmonių prisidėti. Man labai lengva priimti skaičių 45, nes visais atžvilgiais jaučiuosi geriau, nei būdamas 35-erių. Tiek kalbant apie fizinę būklę, tiek moralinius aspektus. Tad kai tu, žmogau, jautiesi dabar geriau nei prieš dešimt metų, kažkaip tas skaičius neturi prasmės.

Mano gyvenime tikrai buvo pasikeitimų, kurie dažniausiai prasideda nuo galvos. Sakykime taip, pastaruoju metus aš pradėjau daryti daug dalykų, kuriuos visada norėjau daryti, bet tam arba neužtekdavo ryžto, arba pasitikėjimo, arba tinkamų žmonių aplinkui. Dabar leidau sau tą gyvenimišką džiaugsmą būti su tais, su kuriais ir noriu bendrauti, daryti gyvenime tai, ką noriu, dirbti tai, ką noriu, keliauti taip, kaip noriu. Trumpai pasakius – prasivaliau ne tik savo galvą, bet ir aplinką.

– Ar dar bendraujate su grupės nariais?

– Su ŽAS bendraujame daug mažiau, galbūt daugiausia šiuo metu bendrauju su Linu Karaliumi, bet reikia turėti omenyje, kad mes su juo augome, pažįstame vienas kitą nuo ketverių metų. Tiesą sakant, su juo dabar bendraujame daug labiau, nei grupės ŽAS metu. Su kitais grupės nariais, taip, tikrai matomės daug rečiau.

METŲ DARBAS

Per vieną dieną padariau šimtą atsispaudimų. Tai man – tikrai metų darbas. Ypač atsižvelgiant į tai, kad aš beveik niekada gyvenime nesportavau, ir jau trys atsispaudimai būdavo išbandymas. Tad kai manęs paklausia, kaip aš švęsiu savo 45-ąjį gimtadienį, sakau: „Padarysiu 45 atsispaudimus.“ Ir aš planuoju šią tradiciją kasmet.

Eglės Gabrytės nuotr./Marijus Berenis ir Sigita Berenė
Eglės Gabrytės nuotr./Marijus Berenis ir Sigita Berenė

METŲ KELIONĖ

Praėjusiais metais su žmona buvome šešiose kelionėse, bet įsimintiniausios buvo Italijoje ir Maroke. Keliaudami Italijoje pasirinkome ganėtinai įdomų maršrutą: iš Bergamo keliavome beveik per visą šalį iki Neapolio. Bendrai traukiniais, autobusais, laiveliais ir pėsčiomis įveikėme daugiau kaip 800 kilometrų.

Tuo tarpu į Maroką vykome su didesne draugų kompanija, o kelionė susidėjo iš dviejų dalių. Keturias dienas ilsėjomės išsinuomotoje viloje, o vėliau vykome į Marakešą. Ten tuo metu buvo keturiasdešimt laipsnių temperatūros, tad jaučiausi tarsi surrealistiniame filme. Pasakykime taip – buvo įdomi kelionė.

METŲ DOVANA

Kažkada, būdamas mažas, vienintelį kartą rašiau laišką Kalėdų Seneliui. Mano prašymas buvo toks: „Mielas Kalėdų Seneli, išpildyk mano kalėdinį norą, nes prašau ne tik dėl savęs, bet ir dėl visų žmonių. Padaryk, kad Lietuvoje žiemą būtų galima vaikščioti su akiniais nuo saulės.“ Toks buvo mano egoistiškas prašymas. O kai šią savaitę saulės buvo daug, tačiau lauke jutiminė temperatūra siekė 26, aš jau nebežinau, ko prašyti.

Tiesa, daugybę dovanų man yra įteikusi ir žmona. Sako, kad labai svarbu, jog jūsų artimas žmogus jus palaikytų. Mano žmona daro truputėlį kitaip – ji kai kada man įspiria į užpakalį, kad aš tai daryčiau, o man to, ko gero, labiausiai ir reikia. Mano charakteris yra pakankamai bjaurus. Atrodau labai mielas ir fainas, bet iš tikrųjų esu velnių priėdęs, ir su manimi kai kada gali būti labai sunku. Būtent šalia Sigitos aš randu drąsos, užsispyrimo, daryti tuos dalykus, kuriuos norėjau daryti visada.

METŲ DRAUGAS

Metų draugas yra mano katinas Šešėlis. Įdomus dalykas, iš serijos „Viskas yra įmanoma“, yra tai, kad niekas iš mano šeimos, nei aš pats neturėjau katės ar katino. Ne dėl to, kad jų nemėgčiau, bet paprasčiausiai jų nepažinojau, tad į juos žiūrėjau gana įtariai. O kadangi gavau žmoną su katinu, supratau, kad jis yra labai geras zen mokytojas. Iš katino, koks jis bebūtų kartais savanaudis šiknius, galima labai daug pasimokyti.

Sigitos Berenės nuotr./Marijus Berenis
Sigitos Berenės nuotr./Marijus Berenis

METŲ ŽMOGUS

Žmona. Ji bus ir 2018-ųjų, ir 2019-ųjų, ir kitų metų žmogus. Ji iš tų, kuri neįsižeis, kad pasakysiu, jog joje telpa labai daug dalykų. Ir tų, kurie mane beprotiškai žavi, ir tų, kurie kartais beprotiškai erzina. Bet pasakysiu taip – kai tu randi žmogų, su kuriuo labai gerai jautiesi kelionėse, tai daug, ką pasako.

Bet man labai sunku kalbėti. Kažkada labai mėgdavau supoetinti santykius, apie juos kalbėti aukštomis frazėmis, kurias skaitydavusios moterys galėjo pagalvoti: „Jetau, koks jis romantiškas.“ Aš dabar nematau netgi tikslo to daryti, nes kam, jeigu viskas yra gerai.

Tai yra vieni pirmųjų santykių, kur aš nelabai randu žodžių pasakyti, ką joje konkrečiai vertinu, nes man tai gana sunku išreikšti. O jei jau man su mano iškalbumu tai sunku padaryti, tai daug pasako.

METŲ IŠŠŪKIS

Tų iššūkių pastaruoju metu yra nemažai, bet įvardinčiau vidinius. Tai galima vadinti tam tikromis pamokomis. Man metų iššūkis yra plėsti savo akiratį.

Mes labai dažnai viską vertiname iš savo varpinės ir nematome konteksto, kuriame mūsų nuomonė nėra ypatingesnė, svarbesnė už kitų žmonių nuomonę. Kai kada perlipti per save ir blaiviai įvardinti situaciją – irgi yra metų iššūkis.

Asmeninio albumo nuotr. /Marijus Berenis ir Sigita Berenė
Asmeninio albumo nuotr. /Marijus Berenis ir Sigita Berenė

METŲ PATARIMAS

Nepostinkite frazės „Reikia išeiti iš komforto zonos“, nes ji yra visiškai nesąmoninga ir durna frazė. Tai yra mano metų patarimas.

Ši frazė yra nelogiška. Žmogus gyvena tam, kad jaustųsi komfortiškai, tad jeigu aš susikūriau tokią aplinką, kurioje jaučiuosi komfortiškai, kurių velnių turiu iš jos išeiti. Jeigu jums norisi kažką keisti, jūs jau nesate komforto zonoje. Use logic (mąstykite logiškai – liet.).

METŲ POKŠTAS

Mūsų su Sigita vestuvės – vienareikšmiškai. Žmonės, kurie pažįsta Sigitą, mažiausiai tikėjo, kad ji ims ir apsiženys, žmonės, kurie pažįsta mane, žino, kad galiu pasielgti labai skirtingai.

METŲ SVAJONĖ

Mano žmona jau antrus metus iš eilės pasodina prie stalo ir liepia rašyti, ko aš noriu iš kitų metų. Pirma sakiau, kas čia per nesąmonės, moteriški išsigalvojimai, bet ji man sako: „Ne, ne, mes nerašysime: Aš norėčiau, kad visame pasaulyje būtų taika, o Norvegijoje nebežudytų mėlynųjų banginių.“ Žinoma, ir to norėtume, bet paliepė pasakyti labai konkrečius dalykus, kuriuos nori padaryti.

Tai yra tikrai įdomus dalykas, nes galėjau pažiūrėti, kiek dalykų išsipildė. Vienas iš jų, pavyzdžiui, buvo skaniai iškepti kalmarą. Po velnių, tie, kas yra jį kepę, žino, kaip tai sunku padaryti. Ar pasisekė? Ne. Ne. Šitas velnias nepaėjo.

Bet būsiu atviras, aš nelabai tikiu svajonėmis, nes jeigu nori kažko pasiekti, tai jau yra tikslas. Dabar noriu išmokti dar vieną užsienio kalbą, bet nežinau, kurią rinktis, nes simpatizuoju dviem: ispanų ir italų. Taip pat norėčiau tam tikrai kūrybiniais dalykais užsiimti.

Visai norėčiau išmokti vairuoti. Niekada tam neturėjau aistros, o aplinkybės buvo tokios, kad gyvenau centre, dirbau centre, tad toli važinėti nereikėjo, o vėliau atsirado daug vairuojančių draugų, bendradarbių. Iš dalies esu ir tinginys, o kuo toliau, tuo sunkiau prisiversti keistis.

Asmeninio albumo nuotr. /Marijus Berenis ir Sigita Berenė
Asmeninio albumo nuotr. /Marijus Berenis ir Sigita Berenė

METŲ PATIEKALAS

Manęs čia kažkada klausė, ką egzotiško esu ragavęs užsienyje. Bet niekur toli važiuoti nereikia, pakanka lietuviško kaimo ir paragauti kiaulių kraujo sriubos – jukos. Va čia tai ekstrymas. Ir nors pats šios sriubos nesu valgęs, ragavau kiaulės galvą, net knyslės esu atsikandęs.

Per šiuos metus esu tikrai nemažai skanių dalykų valgęs, su žmona labai mėgstame gaminti. Bet man atrodo, kad nesudėtingas patiekalas daro jį įsimintinu. Pavyzdžiui, Neapolyje vakarieniavome visiškai mažame, šeimyniniame restoranėlyje, kai tėvas aptarnauja, o 80-ies metų bobutė verda pastą. Ten nebuvo jokios prabangos, bet ta pasta iš bobutės rankų buvo tokia skani. Nors viskas labai kulinariškai paprasta, bet niekas pastos nepadarys taip, kaip ta bobutė.

METŲ KNYGA

Atvirai prisipažinsiu, kad 2017-aisiais metais skaičiau mažai, pervertinėjau jau skaitytas knygas, nes, beje, labai mėgstu tai daryti. Nelabai esu grožinės literatūros mėgėjas, net jeigu ir skaitau, tai būna poezija, raštai, rinkiniai, istorinės knygos. Visgi pastaruoju metu knygas nugali televizinė dokumentika, kurios, mano akimis žvelgiant, yra tikrai geros ir rimtos.

Sigitos Berenės nuotr./Marijus Berenis
Sigitos Berenės nuotr./Marijus Berenis

METŲ DAINA

Šiaip, juokas juokais, bet kai pradėjau 17-os metų klausyti death metal, taip klausausi iki šiol. Bet muzikos neklausau daug. Matote, kai dirbi radijuje daug metų, visai kitaip pradedi girdėti muziką, ji, bent jau man, dažnai tampa fonine. Bet aš stengiuosi pasiklausyti ir dainų, kurios šiuo metų yra Europos muzikos topuose, vien dėl profesinio įdomumo. Ir kai kurios visai patinka.

Man taip pat, kaip nebūtų keista, labai patinka gangsta repas, bet senesnių laikų. Man patinka muzika dėl energetikos. Bet šiaip metalas yra pirmoje vietoje, ir tai yra vienintelės muzikos koncertai, į kuriuos aš vaikštau.

METŲ POKALBIS/PAŠNEKOVAS

Radijo stotyje „Lietus“ mes labai dažnai kalbiname žmones. Kartais per kelias valandas turime po 15 žmonių, priklausomai nuo to, kaip ilgai užsitęsia pokalbis. Tad man metų pašnekovas yra klausytojas, nes tu niekada nežinai, koks žmogus tau paskambins. Visi klausytojai yra labai skirtingi. Bendravimas su klausytojais turi netikėtumo faktorių, kuris kai kada tave nustebina, pradžiugina, kai kada sutrikdo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Marijus Berenis susituokė su Sigita Grabauskaite: „Mielai būtume santuoką registravę online“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius