„Daikčiukai“: Monika Marija papasakojo apie gyvenimą pakeitusį mylimąjį ir itin stiprų seserišką ryšį

Aštuntoji „Daikčiukų“ laida labai romantiška ir atvira. Jos viešnia dainininkė Monika Marija papasakojo savo gyvenimo meilės istoriją, atskleidė, koks stiprus ryšys ją sieja su seserimi, ir parodė daiktą, kurį pasiimtų su savimi į negyvenamą salą

Pirmasis klausimas, kurio studijoje sulaukė Monika Marija, jai turėjo būti netikėtas. Tačiau atlikėja įrodė mokanti suktis iš bet kokios padėties. Paklausta, ką vežtųsi į negyvenamą salą, Monika nepasimetė ir atsakė, kad tai būtų tėčio medžioklinis peilis.

Dainininkė ne tik papasakojo, bet ir parodė peilį. Jį Monika visuomet nešiojasi su savimi: „Draugai galvoja, kad peilį turiu savigynai, tačiau jis turi simbolinę reikšmę – tai tėčio hobis. Jis ne tik kolekcionuoja, bet ir pats juos gamina.“

Šį peilį Monika iš tėčio pasiėmė būdama penkiolikos, kuomet paliko gimtąją Kelmę ir išsikraustė į Vilnių. Peilis tapo tokia neatsiejama dainininkės dalimi, kad kartą jį net netyčia įsinešė į koncertą arenoje. Apsauga jo nepastebėjo.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

Gyvenimo meilės istoriją simbolizuoja uogienės stiklainis

Monika Marija 15min studijoje papasakojo ir savo meilės istoriją. Tiesa, su kiek neįprastu daiktu. Ją dainininkei simbolizuoja žemuogių uogienės stiklainis... „Pati skaniausia uogienė, niekur kitur tokios įsigyti nepavyktų, kai atvažiuodavau į Vokietiją, tą uogienę šaukštu valgydavau“, – šypsodamasi kalbėjo Monika. Šį uogienės stiklainį dainininkei Kalėdų proga padovanojo buvusio mylimojo mama.

Apie jį „Lietuvos balse“ dainavau mano gyvenimą pakeitusią dainą „Je suis malade“

„Būdama labai jauna, įsimylėjau vokietį. Su juo susipažinome viename projekte. Apie jį „Lietuvos balse“ dainavau mano gyvenimą pakeitusią dainą „Je suis malade“, – prisipažino Monika Marija.

Ši meilės istorija, pasak Monikos, padarė didelę įtaką jos asmenybei ir tam, kaip ji dabar dainuoja scenoje. Dar visai neseniai šis prisiminimas dainininkei kėlė skaudžius ir liūdnus prisiminimus, tačiau dabar tai virto gražiu sentimentu.

Daugiau Monikos Marijos daiktų ir jų istorijų – aštuntojoje „Daikčiukų“ laidoje:

VIDEO: „Daikčiukai“: Monika Marija papasakojo apie gyvenimą pakeitusį mylimąjį ir itin stiprų seserišką ryšį

„Prisiminus tai pasidaro šiek tiek liūdna ir skaudu, bet taip pat džiaugiuosi, kad tai buvo, nes tik patirdami sunkius dalykus mes mokomės“, – atviravo Monika.

Dainininkė laidoje juokavo, kad tos uogienės greičiausiai taip niekada ir nesuvalgys, nes istorija paprasčiausiai kelia per daug emocijų. Suvalgius uogienę tų prisiminimų, tiesiogine šio žodžio prasme, neliktų.

„Su tuo žmogumi nebebendraujame. Išsiskyrėme dėl paprastų priežasčių, tiesiog buvome per daug skirtingi, iš pradžių to nesupratome, nes buvome per jauni.

Tai buvo idealistiškiausia mano gyvenimo meilės istorija

Tai buvo idealistiškiausia mano gyvenimo meilės istorija, ją iki šiol smagu prisiminti. Nepaisant visko, dabar apie tą žmogų galėčiau tik gerai atsiliepti“, – brangiausią iki šiol patirtos meilės istoriją prisiminė Monika Marija.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

Su seserimi sieja ypatingas ryšys

„Daikčiukuose“ dainininkė parodė ir vieną itin jai svarbų daiktą. Tai Coco Chanel atvirukas, kurį ji dovanų gavo iš sesers Sandros, jai išvažiavus studijuoti į Vilnių.

„Ta diena, kai ji išvažiavo, man buvo labai sunki. Negalėjau įsivaizduoti savo gyvenimo be sesers. Ji buvo ir iki pat šiol yra mano geriausia draugė. Labai liūdėjau ir daug verkiau“, – apie stiprų ryšį su seserimi pasakojo Monika.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

Vienuolika metų vyresnė sesuo atviruką išsiuntė žinodama, kaip sesuo liūdės dėl jos išvykimo. Atvirukas buvo įrėmintas, todėl Monika tik po kurio laiko suprato, kad kitoje atviruko pusėje – laiškas, kuriame daug asmeniškų judviejų prisiminimų.

„Sesė rašė, kad tik išvykusi suprato, kaip svarbu gyvenime priimti teisingus sprendimus ir palinkėjo man visuomet klausyti tik širdies balso. Nemąstyti apie pinigus, sėkmę, daryti tai, ką tu pats nori“, – apie laišką pasakojo dainininkė.

Monika įsitikinusi – ne kiekviena šeima moka taip palaikyti, kaip jos tėvai. Dainininkė sako, kad su seserimi ją sieja labai stiprus ryšys, dar stipresnis nei su tėvais.

Ypatingas kugelio receptas

Koks stiprus ryšys sieja judvi su seserimi, atskleidžia ir dar vienas daiktas – prisiminimų dėžė, kurią Monika iš sesers gavo aštuoniolikto gimtadienio proga: „Tai labiausiai apgalvota ir suplanuota dovana mano gyvenime.“

Dėžėje – Monikos laiškai sesei, atvirukai tėvams, pirmieji mokyklos dienoraščiai, pažymių knygutės ir juokingi piešiniai. „Nežinau kodėl, bet vaikystėje nuolatos piešdavau pelytes su bikiniais, tai man buvo kažkoks fetišas“, – juokėsi Monika Marija.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

Dėžėje galima rasti ir Monikos kugelio receptą. Jį dainininkė sukūrė įkvėpta savo mamos, kurios kugelio receptas jau dabar apipintas legendomis – jį dievina visa Monikos giminė.

„Mano kugelio receptas skamba taip: vienas tortas, keturi kiaušiniai, du sūreliai ir penki ridikėliai. Nežinau, kaip iš tokios mikstūros galima išgauti kugelį“, – sakė Monika.

Dainininkė sako, kad dėžę atsiverčia retai, tik tada, kai nori sugrįžti į vaikystę. Tai stengiasi daryti bent kartą metuose, nes šie daiktai padeda prisiminti, kas iš tikrųjų ji yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius