Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 06

Dzūkas Rokas Kašėta – apie festivalį ir ne rožėmis klotą gyvenimą kaime: „Aš su žmona čia – jauniausi“

Susiskambinus su dzūkodelikos kūrėju, gyvenančiu Krokšlio kaime Roku Kašėta, kitame telefono ryšio gale girdėjosi nenuilstančios paukščių giesmės. „Dabar jau aprimę, bet jeigu susiskambintume penktą ryto, galėtumėte pagalvoti, kad aš Amazonės džiunglėse – jie taip duodasi“, – portalui Žmonės.lt paminėjo Rokas, sutikęs papasakoti apie artėjantį festivalį „Čiulba ulba“ ir kasdienybę, aplenkus skubėjimą ir miesto triukšmą.
Rokas Kašėta ir Eglė Kašėtienė
Rokas Kašėta ir Eglė Kašėtienė / Nikolaj Platov ir asmeninio archyvo nuotr.

Neseniai Rokas Kašėta ir jo žmona Eglė tapo tėvais. Šis etapas, kaip muzikantas pasakojo portalui Žmonės.lt, yra labai įdomus. Tačiau laiko muzikai vis tiek lieka:

„Laikas pasidarė dar reliatyvesnis nei buvo prieš tai. Dienos planuoti nebegali, tad tiesiog turiu darbų sąrašą ir, tik pasitaikius laisvesnei akimirkai, imuosi vieno iš jų – jaučiu, kad laiką naudoju efektyviau. Kai noriu nuraminti mažukę, groju ir dainuoju jai – muzika vis tiek liko kasdienybės dalis.“

Portale Žmonės.lt – pokalbis apie festivalį „Čiulba Ulba“, gyvenimą gamtoje, meilę regioninei kultūrai, muzikai ir, žinoma, Dzūkijai.

Pradėkime nuo pat pradžių, Rokai. Prieš dvejus metus kartu su žmona Egle nusprendėte pabėgti nuo miesto šurmulio į Krokšlio kaimą Dzūkijoje, esantį pasienio ruože. Kokios buvo pagrindinės to priežastys?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius