TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Filmo „Prezidentas“ režisierė Giedrė Genevičiūtė neteko mamos: išgyvena nespėjusi ištesėti pažado

Vos prieš kelis mėnesius palaidojusi mamą, režisierė Giedrė Genevičiūtė sako, jog labai sunku bus pirmą kartą gyvenime Motinos dieną sutikti be mamos.
Giedrė Genevičiūtė
Giedrė Genevičiūtė / Asmeninio archyvo nuotr.

„Šiandien išgyvenu, kad savo režisuoto filmo „Prezidentas“ neparodžiau mamai, kuris jau buvo beveik pabaigtas praėjusį lapkričio mėnesį, kuomet jį gimtadienio proga drauge su bendraautore Daiva Žeimyte – Biliene rodėme filmo herojui prezidentui Valdui Adamkui. Tądien galvojau, kad mamai parodysiu, kai jau būsime pasiruošę premjerai kino teatruose“, – sakė Giedrė Genevičiūtė.

Asmeninio archyvo nuotr./Giedrė Genevičiūtė ir Valdas Adamkus
Asmeninio archyvo nuotr./Giedrė Genevičiūtė ir Valdas Adamkus

„Mano mama buvo pats uoliausiais mano visų televizinių laidų ir dokumentinių filmų žiūrovas. Paskutiniais metais dirbau labai daug ir per savaitę kartais išleisdavau po 2–3 televizijos laidas, mama paskambindavo man ir užsirašydavo visus laidų eterio laikus, kad nepraleistų nei vienos laidos.

Labiausiai jai patikdavo laidos apie Lietuvos miestus, dvarus, mokyklas, mokslininkus. Pasiskambindavome, padiskutuodavome. O jeigu būdavo koks nors interviu, tai ji ne tik pati klausydavo, bet spėdavo paskambinti visoms savo draugėms, kurios išsibarstę po visą Lietuvą, ir priversdavo jas taip pat pasižiūrėti“, – su ilgesiu dalijosi prisiminimais režisierė Giedrė Genevičiūtė.

„Šiandien, kai nebeturiu mamos, ausyse vis dar skamba jos žodžiai, kuriuos ji labai dažnai man sakydavo paskutiniais savo gyvenimo metais: „suprasi, ką reiškia neturėti mamos, tik kai aš išeisiu“. Atrodė, kad ji niekada neišeis, nes taip negali būti“, – šiandien su ilgesiu prisimena Giedrė ir sako, kad tas išeinančios kartos ilgesio jausmas dokumentiniame filme „Prezidentas“ yra užkoduotas, visas filmas persunktas prezidento ilgesiu Lietuvai, laisvei, savitarpio supratimui, savo mylimai Almai ir pačioms gražiausioms gyvenimo akimirkoms.

Asmeninio archyvo nuotr./ Giedrė Genevičiūtė (kairėje) su mama ir sese Edita Šmergeliene
Asmeninio archyvo nuotr./ Giedrė Genevičiūtė (kairėje) su mama ir sese Edita Šmergeliene

Artėjant Mamos dienai, režisierė Giedrė Genevičiūtė ragina skubėti visus pabūti su savo mamomis kol dar yra tokia galimybė. Ir šypsodamasi sako, kad, jos manymu, pati geriausia dovana mamai – laikas, praleistas kartu. Šiais metais yra puiki galimybė kartu su mama pasižiūrėti dokumentinį filmą „Prezidentas“, kuris grąžins mamas į jaunystę, primins jų svajones, viltis ir įsimintiną Lietuvos dešimtmetį, kurį teko nugyventi kartu su prezidentu Valdu Adamkumi.

Filmą „Prezidentas“ kūrė režisierė Giedrė Genevičiūtė, žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė, prodiuseris Arūnas Valinskas, specialiai šiam filmui muziką sukūrė Gediminas Zujus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius