Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo „Purpurinis rūkas“ premjera: tarp svečių – neseniai ištekėjusi aktorė Agnė Grudytė

Pirmadienio vakarą kviestiniams svečiams pristatytas ilgai lauktas filmas. Būrys aktorių, kino, kultūros atstovų bei pramogų pasaulio garsenybės susirinko išvysti režisieriaus Raimundo Banionio filmo „Purpurinis rūkas“. Raudono kilimo premjeros nepraleido ir neseniai ištekėjusi aktorė Agnė Grudytė su vyru Sauliumi Sėjūnu.
Valda Bičkutė ir Mindaugas Valiukas, Agnė Grudytė ir Saulius Sėjūnas, Ramūnas Rudokas ir Justina Rudokė
Valda Bičkutė ir Mindaugas Valiukas, Agnė Grudytė ir Saulius Sėjūnas, Ramūnas Rudokas ir Justina Rudokė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors filmas „Purpurinis rūkas“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti nuo vasario 8 dienos, kviestiniams svečiams jis pristatytas keliomis dienomis anksčiau.

Režisieriaus Raimundo Banionio naujo kūrinio premjeros nepraleido išties nemažai žinomų veidų. Atvyko aktorius Ramūnas Rudokas su žmona Justina, aktorė Valda Bičkutė su vyru Mindaugu Valiuku.

Ant raudono kilimo pasirodė ir viešumoje retai pasirodanti aktorė Agnė Grudytė, atvykusi su sutuoktiniu Sauliumi. Agnė ir Saulius santykius gruodžio pabaigoje įteisino Vilniaus santuokų rūmuose, kuklios ceremonijos metu.

Premjeros akimirkos – galerijoje:

Filme vaidina: Severinas Norgaila, Giedrė Mockeliūnaitė („Kerol“, „Nudegęs“), Tadas Gudaitis, Vidas Petkevičius („Emilija iš Laisvės alėjos“, „Pasipriešinimas“, „Tadas Blinda. Pradžia“, „Moteris ir keturi jos vyrai“, „Valentinas už 2rų“), Arūnas Storpirštis („Dėdė, Rokas ir Nida“, „Miegančių drugelių tvirtovė“, „Nebūsiu gangsteris, brangioji“), Arkadijus Vinokuras ir kiti.

„Purpurinis rūkas“ pasakoja sudėtingą Lietuvos žydo Jozefo, partizanų vado Vlado ir jų abiejų mylimosios Janės istoriją. R.Banionis teigė, jog šio filmo idėją nešiojosi jau du dešimtmečius, kai pirmą kartą susidūrė su Felikso Rozinerio apsakymu, kurio motyvais ir yra sukurtas filmas.

„Aliona Krugliak Maksvoje, „Ermitažo“ teatre pastatė monospektaklį pagal šitą apsakymą. Ji susitiko su tėvu ir pasakė, kad yra gera apysaka. Tėvas parodė man, ta apysaka man labai patiko“, – pasakojo režisierius, pridūręs, jog tuo metu pateikus paraišką, finansavimo šiam filmui nepavyko gauti, tačiau praėjus nemažai metų pamėgino dar kartą, šįkart – sėkmingai.

Paklausta, koks buvo didžiausias iššūkis kuriant Janinos vaidmenį, aktorė Giedrė Mockeliūnaitė sakė: „Sunkiausia, turbūt, buvo pats pajautimas personažo, Janinos, jaunos merginos, jos aistros gyventi, [Janinos], kamuojamos priespaudos namuose, aplinkybių šalyje. Ji suvaržyta, tuo pačiu tiek [pat] laisva. Rasti tuos mažus dalykus, kuriuose ji matė laimę ir šviesą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Filmo „Purpurinis rūkas“ premjeros svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Filmo „Purpurinis rūkas“ premjeros svečiai

Taip pat – suvokti, kodėl ji tiek mažai kalbėjo, nes jos dialogų praktiškai nėra. Bandžiau tą pateisinti – kodėl Janė mažai šneka? <…> Bet tuo momentu moters balsas išvis mažai kam rūpėjo. Mergaitė užaugo tokioje priespaudoje – juk vis tiek niekam neįdomu, ką pasakysiu. O jei jau pratrūksta, tai pratrūksta labai stipriai“, – kalbėjo aktorė.

Filmo anonsas:

VIDEO: Filmo anonsas:

Filmo siužetas

Besibaigiant karui, iš tremties Rusijoje Jozefas grįžta į Lietuvą. Nors ir išvengus tragiško tėvų likimo, Jozefo laukia savi išbandymai. Lietuvoje šeimininkaujantys rusai priverčia vaikiną tapti jų agentu, tą patį padaro ir miškuose besislapstantys partizanai.

Vienintele rūsčios kasdienybės prošvaiste Jozefui tampa jo buvusiuose namuose gyvenanti mergina Janė, kurią vaikinas pamažu įsimyli. Tik šis jausmas, deja, yra vienpusis – Janės širdį jau užkariavęs partizanų vadas Vladas. Tas pats, kuris, pasak gandų, yra kaltas dėl Jozefo tėvų mirties.

Stop kadras/Filmas „Purpurinis rūkas“
Stop kadras/Filmas „Purpurinis rūkas“

Vieno milicijos reido metu Vlado kuopelė patiria nemažų nuostolių, o Vladas dėl to kaltina Jozefą. Tačiau netikėtas įvykių posūkis viską apverčia aukštyn kojom: Jozefas tampa vieninteliu žmogumi, galinčiu padėti Vlado mylimajai Janei ir jų dar tik gimsiančiam vaikeliui.

Praėjus daugybei metų, Izraelyje gyvenantis Jozefas gauna kvietimą į Lietuvos teismą liudyti Vlado byloje. Vyrui iškyla dilema: pasakyti tiesą ir taip pasmerkti savo mylimosios teisėtą sutuoktinį, ar pameluoti ir išgelbėti tikrąjį tėvą vaiko, kurį Jozefas užaugino kaip savą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Filmo „Purpurinis rūkas“ režisierius R.Banionis: „Aistrų, žmogiškosios esmės, mes nesuprantam“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius