Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Martinkėnaitė žiemojo Gran Kanarijoje: „Pasirinkusi kitą salą išėjau iš komforto zonos“

Dar prieš prasidedant karui Ukrainoje beveik du mėnesius Kanarų salose su savo šeima praleidusi Ingrida Martinkėnaitė šįsyk rinkosi ne Tenerifę, į kurią vykdavo itin dažnai, o Gran Kanariją. „Su vaiku saugiau ten, kur viską žinai, tačiau šįkart išėjau iš komforto zonos ir nebevažiavau ten, kur daug kartų lankiausi“, – 15min pasakojo dainininkė ir grupės „69 danguje“ narė. Ji ne tik pailsėjo, bet ir pajuto vietinių žmonių gyvenimą bei perskaitė ne vieną knygą.
Ingridos Martinkėnaitės atostogų akimirkos
Ingridos Martinkėnaitės atostogų akimirkos / Asmeninio archyvo nuotr.

Atostogos neplanuotai prasitęsė, o Kanarų salose – nebe pirmą kartą

Laikas Kanarų salose Ingridai Martinkėnaitei tikrai neprailgo. „Atostogų reikia, kad būtų daug, o jeigu dar daugiau – dar geriau“, – kalbėdama su 15min juokėsi ji.

Tiesa, iš pradžių moteris planavo svetur praleisti mėnesį, tačiau laikui bėgant gyvenimą šiltame krašte nusprendė pratęsti dar vienam mėnesiui. Taip jie elgėsi ir pernai, kai buvo pabėgę į Tenerifę, kadangi vyresnėlei buvo galima mokytis nuotoliniu būdu.

Asmeninio archyvo nuotr./Ingridos Martinkėnaitės atostogų akimirka
Asmeninio archyvo nuotr./Ingridos Martinkėnaitės atostogų akimirka

Žiemoti Kanarų salose ji važiuodavo dar tada, kai augino savo vyresniąją dukrą Mariją. Pirmą kartą ten Ingrida lankėsi prieš beveik 16-ka metų.

„Man labai patiko ši vieta, buvau viena pirmųjų, kurie atrado Kanarų salas. Pamenu, nusipirkau bilietą į vieną pusę ir su mažu vaiku išvykau. Marija tada dažnai sirgdavo, o išvykus galiausiai pavyko gyventi be antibiotikų. Marija ėmė maudytis, valgyti ledus, grūdintis. Tik ten jai pavyko sustiprėti.

Dažnai mėgdavome žiemoti Kanarų salose. Susitardavome, kad dukra galėtų mokytis nuotoliu ir pabūdavome papildomas dvi savaites po žiemos atostogų. Po to, kai paaugo, jau buvo sudėtingiau, tad šios tradicijos atsisakėme“, – pasakojo I.Martinkėnaitė.

Kaip Ingrida pripažįsta, jai labiau patinka nuomotis apartamentus, pačiai gaminti valgyti ir įsilieti į tos šalies gyvenimą, nei gyventi vietose, kur galima rinktis „viskas įskaičiuota“ ir matyti krūvą maisto bei baseiną.

„Man geriau maudytis vandenyne, gyventi tarp vietinių, valgyti jų maistą, pačiai suktis virtuvėje. Tai yra poilsis, kai ilsisi ne tik kūnas, bet ir siela, mintys“, – 15min sakė ji.

Ingridos Martinkėnaitės atostogų akimirkos - galerijoje:

Sala patiko ir jauniausiai dukrai

Mažiausiąją savo dukrą Evą Ingrida apibūdina kaip kovidinį vaiką. Praeitais metais dukrytė pirmą kartą įlipo į lėktuvą ir suprato, kad pasaulyje yra daugiau žmonių, ne tik šeima. Dainininkė juokėsi, kad tąkart galvojo, jog Evai akys iškris iš nuostabos.

„Šįkart ji irgi buvo viskuo sužavėta – lėktuvais, žmonėmis, laivais. Nuo kitų vaikų ji negalėjo atitraukti akių, norėjo bendrauti.

Tik prabudusi ji iš karto rodydavo į duris ir mes eidavome vaikštinėtis po parkus, prie jūros. Kai geras oras, nepriklausai nuo jokių aplinkybių, gali planuotis kokias tik norisi veiklas“, – džiaugėsi „69 danguje“ grupės narė.

Iššūkių keliaujant su mažąja neiškilo. Atvirkščiai – su apetitu problemų turėjusi dukra užsienyje valgė daug ir priaugo svorio: „Daug laiko leidome gryname ore, turbūt dėl to ir atsirado noras valgyti.“

Vyresnėlė Marija turėjo likti Lietuvoje ir mokytis, tačiau, kai susirgimai joje didėjo ir pamokos vėl persikėlė į nuotolį, situacija pasikeitė. Todėl ji prie šeimynos atostogų prisijungė vėliau, tik vasario mėnesio pradžioje.

„Gal jei būtų ilgiau likusi Lietuvoje, būtų susirgusi, o dabar, visa laimė, ligos pavyko išvengti“, – šypsojosi I.Martinkėnaitė. – Labai saugomės.“

Asmeninio archyvo nuotr./Ingridos Martinkėnaitės atostogų akimirka
Asmeninio archyvo nuotr./Ingridos Martinkėnaitės atostogų akimirka

Dainininkė tikina, kad jai labiausiai patiko tai, kad pasirinko jau nebe Tenerifę, o Gran Kanariją

„Nors ir salos pamatėme nedaug, kadangi su kūdikiu nėra lengva keliauti, tačiau spėjome įsijausti į vietinių gyvenimą, nes buvome apsistoję žvejų miestelyje. Taip pat pagyvenome ir turistinėse vietose. Manau, dabar vėl rinkčiausi Gran Kanariją.

Su vaiku saugiau ten, kur viską žinai, tačiau šįkart išėjau iš komforto zonos ir nebevažiavau ten, kur dešimt metų lankiausi. Tenerifėje praeitais metais labiausiai nepatiko tas, kad buvo labai daug lietuvių, o norėjosi pabūti tarp kitos tautybės žmonių, girdėti kitą kalbą“, – 15min sakė I.Martinkėnaitė.

Bene svarbiausias dalykas keliaujant Ingridai yra maistas. Anot pašnekovės, jis ten panašus, kaip ir pas mus. Tačiau moteris pastebėjo, kad kiekviena sala turi savo aurą.

„Kadangi gyvenome vietiniame žvejų miestelyje, jų laimikius galėdavome ragauti kavinėse arba nusipirkti. Net nenorėjau žiūrėti į mėsą, mėgavausi jūros gėrybėmis ir žuvyte“, – džiaugėsi ji.

Asmeninio archyvo nuotr./Ingridos Martinkėnaitės atostogų akimirka
Asmeninio archyvo nuotr./Ingridos Martinkėnaitės atostogų akimirka

Per du mėnesius nostalgijos namams I.Martinkėnaitė nepajuto: „Mėgstu ir moku keliauti. Gal jau link dviejų mėnesių ir buvo minčių, kad noriu namo, ėmė trūkti draugų ir kolegių. Vis dėlto gyvename socialinių tinklų laikais, tai galėjome nenutrūkstamai bendrauti.“

Pailsėjo, prisiminė hobį, o Lietuvoje laukė planai

Kelionėje Ingridai pavyko grįžti ir prie savo mėgstamo hobio – ji perskaitė tris knygas.

„Būčiau perskaičiusi ir daugiau, bet nebeturėjau. Mėgavausi popiete, kai galėdavau pasiimti kavos puodelį ir su knyga praleisti dvi ar tris valandas. Vilniuje taip nepavyksta, per metus nebuvau perskaičiusi nė vienos, nes dukra čia taip gerai nemiega, o ir reikalų visokiausių atsiranda“, – šypsojosi ji.

Asmeninio archyvo nuotr./Ingridos Martinkėnaitės atostogų akimirka
Asmeninio archyvo nuotr./Ingridos Martinkėnaitės atostogų akimirka

Moteris tikino, kad jaučiasi labai pailsėjusi ir tikisi, kad šis jausmas dar kurį laiką tęsis, nors ir grįžus laukia daug planų. Dauguma jų susijusių su grupe, nes kovo mėnesį prasidėjo koncertai, filmavimai.

„Turime nemažai koncertų, taip pat žadu atgaivinti savo „Su Ingrida“ paskyrą, kuriai tikriausiai bus laiko, kai Evutė eis į darželį.

Grįžus buvo liūdna dėl to, kad vėl reiks rengtis paltą. Evos akys buvo tokios didelės, kai teko lipti į autobusą, pilną juodai apsirengusių žmonių. Dingo basos kojos ir pliažo nuogumai“, – 15min sakė I.Martinkėnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius