-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jautrus R.Šakalytės kreipimasis į smurtą patiriančias moteris: „Nė viena sekundė neverta aukos“

„Kai sutemdavo ir lauke kažkas subildėdavo, mano kojos imdavo nevaldomai virpėti“, – istoriją pradeda televizijos laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva. Vaizdo pasakojime R.Šakalytė-Jakovleva kartu su profesoriumi Alfredu Bumblausku skaito moters, užaugusios smurtinėje aplinkoje, istoriją. Joje trisdešimties sulaukusi moteris prisimena trylika vaikystės metų, kai tėvas nuolat žiauriai mušdavo mamą, o jam išleidus visus pinigus alkoholiui, šeimai nebelikdavo pinigų maistui.
Renata Šakalytė-Jakovleva
Renata Šakalytė-Jakovleva

„Susipažinkite, tai – mano tikras tėvas. Tėvas, turintis dvi mažas mergytes. Tėvas, kuris pragerdavo visus pinigus ir mes neturėdavom elektros, nes ją atjungdavo. Tėvas, kurio vaikai visada neturėjo, ką valgyti“, – toliau tęsia pasakojimą R. Šakalytė-Jakovleva.

R.Šakalytė-Jakovleva kartu su prof. A.Bumblausku sutiko perskaityti moterų, patyrusių smurtą, istorijas, kurios buvo atsiųstos Lietuvos žmogaus teisių centrui. Jomis Lietuvoje žinomi žmonės nori palaikyti smurtą patiriančias moteris ir vaikus bei paraginti kreiptis pagalbos.

„Nė viena sekundė neverta jokios aukos. Nei jūsų, nei jūsų vaiko. Kiekviena sekundė smurtiniame santykyje yra vinis į jūsų ir į jūsų vaiko gyvenimą“, – sako televizijos laidų vedėja, kuri pačiai teko augti su smurtaujančiu patėviu.

Renata Šakalytė-Jakovleva
Renata Šakalytė-Jakovleva

Renata ne tik reiškia palaikymą nuo smurto kenčiančioms moterims ir vaikams, bet taip pat ragina ratifikuoti Stambulo konvenciją.

„Turiu įsitikinimą, kad visi baubai kyla iš nežinojimo. Manau, kad dalis žmonių ir nenorės sužinoti. Mano manymu, atmetimas pačios Stambulo konvencijos vyksta ne todėl, kad ji bando apsaugoti smurtą patiriančias moteris arba nori kovoti su smurto problema. Manau, kad šaknys yra gilesnės ir jos susijusios su kitais, ko gero, konvencijoje minimais punktais, kurie kažkam atrodo baubas. Šitas dokumentas yra beprotiškai svarbus ir reikalingas. Ir mes be jo nesugebėsim dar labiau užtikrinti smurto prevencijos ir spręsti šitos problemos“, – sako R.Šakalytė-Jakovleva.

Praėjusiais metais Lietuvoje pranešta apie 53 tūkstančius smurto artimoje aplinkoje atvejų, tai yra 147 atvejais kasdien arba 6 atvejai kas valandą.

VIDEO: „Mano kojos imdavo nevaldomai virpėti“ | #StabdykimeSmurtą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius