Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jogaila Morkūnas – apie kelionių malonumus ir darbo užkulisius: „Keliauju vardan skanaus maisto“

Charizmatiškajam renginių organizatoriui Jogailai Morkūnui veiklų tikrai netrūksta, tačiau ar žinojote, kad tarp jų svarbią vietą užima ir gastronominiai atradimai? Žinomas vyras nuolat tyrinėja skirtingus skonius ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. O apie savo meilę maistui jis papasakojo laidoje „Virtuvės istorijos“.
Jogaila Morkūnas laidoje „Virtuvės istorijos“
Jogaila Morkūnas laidoje „Virtuvės istorijos“ / Tomo Petrovskio nuotr.

Kaip ir kiekvienas svečias, J.Morkūnas atskleidė vedėjai savo mėgstamiausius tris ingredientus, iš kurių Ilona Juciūtė sukurė receptą ir pagamino patiekalą kartu su savo svečiu.

Sužinojusi, jog J.Morkūno mėgstamiausi ingredientai yra žalia mėsa, kalmarai ir kiaušiniai, Ilona svečiui pasiūlė pasigaminti sotų mėsainį su gruzdintais kalmarų žiedais, keptu kiaušiniu, sultingu jautienos paplotėliu bei BBQ padažu.

Tomo Petrovskio nuotr./Jogaila Morkūnas laidoje „Virtuvės istorijos“
Tomo Petrovskio nuotr./Jogaila Morkūnas laidoje „Virtuvės istorijos“

Į laidos filmavimą anksti ryte atvykęs Jogaila atskleidė, kad atsikelti anksti ryte – jam visai ne problema.

„Mano profesija neleidžia būti tik vyturiu ar pelėda – aš turiu būti ir tas, ir tas. Jei reikia, turiu dirbti ryte, o kartais – ir vakare, iki išnaktų. Netikiu nei horoskopais, nei sinoptikais, nei vyturiais ar pelėdžiukais“, – pasakojo Jogaila.

Nors Jogailos įtemptas ir dažnai nenuspėjamas darbo grafikas daugeliui gali atrodyti itin sudėtingas, vyras laidoje pasakojo, kad atrasti laiko sau ir maisto gaminimui jam visada pavyksta.

Anot jo, namų virtuvėje jis sukiojasi noriai, tačiau niekada niekam nesigirtų, kad yra tikras kulinarijos ekspertas.

„Buvome krepšinio specialistai, laikui bėgant tapome sofos karininkais – ginkluotais specialistais, „Eurovizijos“, dainavimo, šokių, gyvenimo būdo ekspertais, o finale tapome ir kulinarais, kurie viską gamina geriausiai. Būtent todėl šia tema aš esu linkęs patylėti, nes nenoriu atrodyti kaip tas eilinis sofos ekspertas, kuris viską supranta. Aš mėgstu valgyti, myliu gerą maistą ir tuo mėgaujuosi. Nemeluosiu – mėgstu gaminti ir tikiu, kad gaminu maistą, kuris yra valgomas. Tačiau, svarbu pabrėžti, kad stengiuosi praleisti daugiau laiko ne virtuvėje, o joje valgydamas“, – mintimis dalinosi laidos svečias.

Tomo Petrovskio nuotr./Jogaila Morkūnas laidoje „Virtuvės istorijos“
Tomo Petrovskio nuotr./Jogaila Morkūnas laidoje „Virtuvės istorijos“

Kalbėdamas apie savo namų virtuvę, Jogaila laidoje pasidalino ir savo mėgstamiausių ingredientų istorijomis. Kaip žinomo vyro gyvenime atsirado kalmarai, kiaušiniai ir žalia mėsa?

„Kalmarai mano mityboje atsirado jau senokai. Tai buvo vienas iš tų atradimų, kurie teikia džiaugsmą, nes yra skanūs. Jie yra įdomesni nei kokios midijos ar austrės, ir jų struktūra yra kitokia. Kalbant apie žalią mėsą – labai mėgstu įvairiausius tartarus, karpačio ar steikus, kurie yra medium rare. Na, o kiaušiniai tinka visur ir visada – jie gali būti virti, kepti, o kartais juos galima išgerti netgi visiškai žalius“, – pasakojo Jogaila.

Tomo Petrovskio nuotr./Jogaila Morkūnas laidoje „Virtuvės istorijos“
Tomo Petrovskio nuotr./Jogaila Morkūnas laidoje „Virtuvės istorijos“

Nors renginių organizatoriaus mitybos racione dominuoja daug įdomių skonių, vyras laidoje atskleidė, ką mėgsta valgyti ir jo vaikai. Anot jo, su vaikais yra labai lengva, nes jiems patinka paprasčiausi patiekalai, kuriuos pagaminti būna labai nesudėtinga.

„Su vaikais yra labai paprasta, nes egzistuoja tokie nuostabūs dalykai kaip dešrelės, makaroniukai, grikiai ar kruasanai, kurie jiems labai patinka. Dabar viskas yra kitaip nei kai augau aš. Sovietinėje Lietuvoje vienintelė mėsa buvo dešrelės, todėl iš vaikystės neturiu labai daug prisiminimų, susijusių su maistu. Atsimenu tik mamos gamintą „Parpaliukų“ sriubą. Tai buvo patiekalas, pagamintas iš miltų, skanaus ir gero sultinio bei mėsos gabalėlių“, – kalbėjo renginių organizatorius.

Tomo Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirka
Tomo Petrovskio nuotr./Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirka

Daugeliui ne paslaptis, kad Jogaila mėgsta keliauti ir atrasti naujus skonius įvairiausiuose pasaulio kampeliuose.

„Man labai patinka gyventi Lietuvoje ir neįsivaizduoju kitos šalies, kurioje būtų visos galimybės augti, tobulėti, auginti vaikus ir mėgautis skaniu maistu. Čia viskas yra labai puiku. Kita vertus, keliauti yra gerai, nes tu gali pajusti kitų pasaulio kraštų kultūras ir paragauti naujų skonių bei pažinti šalį per maistą. Aš save vadinu kulinariniu kultūristu, bet tai nereiškia, kad vaikštau kiekvieną dieną į sporto klubą. Tai reiškia, kad keliauju vardan skanaus maisto, jog galėčiau paragauti naujų skonių ir atrasti įdomių patiekalų, kurių dar nesu ragavęs“, – pasakojo J.Morkūnas.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val., per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius