Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitokia R.Ščiogolevaitė: apie mamos rūpestį, tikėjimą ir kodėl nemėgsta fotografuoti

Neseniai dainininkė Rūta Ščiogolevaitė po ilgos pertraukos pristatė naują autorinę dainą, simbolizuojančią ne tik pavasarišką atgimimą, bet ir šviežią oro gūsį jos asmeniniame gyvenime. Moteris nusimetė kaukę ir atvirai papasakojo apie mamos rūpestį, tikėjimą, sudėtingo etapo uždarymą ir kodėl nemėgsta fiksuoti savo gyvenimo akimirkų nuotraukose.
Rūta Ščiogolevaitė
Rūta Ščiogolevaitė / Žygimanto Gedvilos ir Elitaz nuotr.

Po kelerių metų pertraukos Rūta Ščiogolevaitė vėl apsilankė 15min studijoje. Šįkart čia ji pristatė savo naujausią dainą ir vaizdo klipą „Nauja diena“.

Paklausta, kaip šiuo metu sekasi, dainininkė pripažino, kad atsakymui į šį klausimą neužtektų nei vieno, nei dviejų sakinių, nes vyksta daug įvairiausių dalykų.

„Ir namai, ir vaikai, ir kūryba, ir stebėjimas to, kas vyksta pasaulyje. Manau, kad aš tokia – ne viena. Pavasaris nėra lengvas, bet, kita vertus, jis vis tiek veikia. Norisi daugiau galvoti apie šviesesnius dalykus ir, kiek įmanoma, nusiteikti optimistiškai“, – kalbėjo Rūta 15min studijoje.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Moteris pastebėjo, kad žmonės jai dažnai sako, jog ji yra kitokia gyvenime nei ekranuose. Ji prisiminė praėjusios dienos įvykį degalinėje, kai moteris jai pasakė lygiai tą pačią frazę.

„Pyliausi kurą, mane pasitiko personalo darbuotoja, kuri aptarnavo. Ji iš karto man sakė – Rūtele, jūs esate visiškai kitokia gyvenime, nei ekrane. Visiškai kitokia. Sakiau – aš žinau“, – juokėsi dainininkė, pridėdama, kad ir naujausios dainos vaizdo klipe ji daugiau parodė tos savo, kaip ji teigia, tikrosios pusės.

R.Ščiogolevaitė tikino, kad su šia daina uždarė labai sudėtingo etapo duris.

„Daina gimė skirtingų etapų sandūroje, uždarant vieną sunkiausių etapų savo gyvenime. Turbūt dėl to labai ilgai negalėjau prie jos grįžti ir toliau realizuoti. Kai jau užsidarė antrasis sunkus etapas, po visų pandemijų, kai galų gale laikas šiek tiek apgydė kitus dalykus, aš prie jos grįžau“, – pasakojo moteris.

Šviesus etapas, anot pašnekovės, yra labai universalus. Ji tikina, kad svarbu mokėti pamatyti šviesesnį rytojų net ir tada, kai sunku jį pamatyti.

„Į šią temą atkreipė dėmesį ir mano mama, kuri, paklausiusi dainos pirmą kartą, iš karto paklausė, apie ką aš dainuoju priedainyje, kas gi yra ta „ji“. Tada pagalvojau – mama, tu labai taikliai pastebėjai, ką aš dariau šiame priedainyje, ką norėjau pasakyti. Be to, kad iš tikrųjų tas atsakymas yra nauja diena, kaip ir vadinasi kūrinys, beklausant, galima susikurti ir savo vilties simbolį.“

Elitaz nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Elitaz nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Mama natūraliai tapo viena pirmųjų, išgirstančių naujas Rūtos dainas. Pašnekovė teigė, jog nors mama yra arčiausiai esantis žmogus, tačiau prisibijo jai rodyti dainas, nes ši nevynioja žodžių į vatą.

„Žinau, kad ji visada bus su manimi sąžininga ir atvira. Už tai esu be galo dėkinga. Su visais geriausias norais. Man visada labai padeda. Be abejo, tai ne visad malonu. Žinoma, ji ne visada kritikuoja, jokiu būdu nenoriu to pasakyti. Tiesiog žinau, kad iš mamos gausiu visiškai sąžininga atsakymą, turėsiu apie ką iš tikrųjų pagalvoti ir tai visada išeis man į naudą. Tai ir yra tikrasis rūpestis, ačiū, mama“, – šypsodamasi į kamerą kalbėjo R.Ščiogolevaitė.

Paprašius atlikėjos prisiminti savo gražiausius karjeros metus, ji paminėjo laiką, kai įstojo į Šiaulių konservatoriją. Ten moteris jautėsi laiminga, nes buvo aplinkoje, kuri leido pasireikšti. Kitas etapas, kuriame moteris buvo lyg ant sparnų – jos paskutiniojo albumo įrašymo procesas.

„Turėjome tradiciją daryti renginius, man leisdavo ir scenarijus rašyti, ir režisuoti. Atsirado puikus kolega, su kuriuo daug įrašinėjome. Tai – Laimonas Vaišvila. Su juo įrašėme pirmąsias dainas.

Tuo metu gimė ir pirmasis albumas, su kitu muzikantu, su Aurelijumi Ščiuka. Tie dveji metai buvo vieni iš laimingiausių, nes galėjau skleistis kūrybiškai ir bandyti bei realizuoti save.

Kitas etapas buvo mano paskutiniojo albumo įrašymo procesas, kai ir asmeninis gyvenimas buvo pilnas įkvėpimo. Daug rašiau, daug kūriau. Iki šiol tas dainas atlieku koncertuose.“

Rūta teigė, kad daug kas pasimiršta, nes vis atsitinka kas nors naujo, tad seni dalykai išblunka atminty. Apie gyvenimo įvykius galėtų priminti nuotraukos, tačiau pašnekovė pabrėžė, kad yra iš tų žmonių, kurie nemėgsta fotografuotis.

„Esu iš žmonių, kurie nemėgsta fotografuoti ir fotografuotis. Su šiokia tokia nuostaba žiūriu, kaip šiuolaikinė karta viską fiksuoja. Galvoju – jiems išliks labai daug dalykų. Bet man tai absoliučiai nebūdinga. Tai – tarsi gyvenimas pro objektyvą, o man patinka džiaugtis čia ir dabar, man net nekyla mintis, kad reikia nufotografuoti. Kartais sąmoningai paveiksluoju vaikus, kad jie turėtų atminimą, kokie buvo tokio amžiaus“, – 15min studijoje sakė atlikėja.

Elitaz nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Elitaz nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Šiuo baisiu laikotarpiu, kai Ukrainoje vyksta Rusijos agresija, Rūtai išlikti stipriai padeda tikėjimas ir ryšys su Dievu.

„Man labai skaudu būna skaityti, kai žmonės priešina šiuos dalykus. Jie sako – čia ir dabar reikia realių veiksmų, o ne maldų. Man, kaip tikinčiam žmogui, čia yra gan skausmingas dalykas. Mane maldos guodžia, stiprina ir padeda. Visose situacijoje, tiek asmeninėse, tiek visuomeninėse, kviečiu neapleisti šito. Nenorėčiau, kad visuomenė išbrauktų Dievą ir tikėjimą iš savo gyvenimo. Neduok Dieve. Viskas, ką darome, turėtų būti su Dievu. Nes kitaip lieka tik pliki ginklai. Gal per skambiai ir per grubiai sakau, bet kartais geriau pasakyti tiesiai šviesiai.“

Paklausus, prie kokių akcijų, skirtų palaikyti Ukrainai, moteris prisideda, ji iš karto pasakė, kad nėra iš tų, kurie rodo, ką daro.

„Tai jokiu būdu nėra kritika tiems, kas taip daro. Visur stengiuosi įžvelgti gerus pavyzdžius. Tiek, kiek galėjau, prisidėjau visaip. Neprisidedu tik tuo, kad negaliu priimti žmonių į savo namus. Šiandien važiuodama į studiją kaip tik apie tai galvojau. Jei neturėčiau savo penkių vaikų, manau, kad būčiau tas žmogus, kuris važiuotų padėti“, – atviravo R.Ščiogolevaitė. „Taip, man labai skauda dėl šios situacijos. Nesu iš tų, kurie galėtų išlikti abejingais ar kaip nors nustumti šią temą į šoną. Bet kuris žmogus, turintis bent elementarios empatijos, jaučiasi būtent taip.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

R.Ščiogolevaitė netgi užsiminė, kad buvo minčių apie savo profesijos beprasmiškumą, tačiau kūryba, muzika ir savo pareigų darymas, anot Rūtos, yra privalomas.

„Muzika labai įkvepia ir nuramina žmones, suteikia jėgų. Tai nėra reklama, tai – nuoširdu“, – pokalbio metu paminėjo dainininkė.

Pilnas pokalbis su atlikėja 15min studijoje:

VIDEO: Rūta Ščiogolevaitė pristato kūrinį „Nauja diena“: „Po ilgo laiko, jaučiu, kad vėl labai noriu rašyti dainas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius