Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Kurios žmonių kūno dalys yra pačios seksualiausios?

Didžiosios Britanijos mokslininkai kartu su universiteto Johanesburge (Pietų Afrika) kolegomis tyrė žmonių seksualumo supratimo ir smegenų veiklos ryšius, rašo „The Daily Mail“.
Seksuali pora
Seksuali pora / 123rf.com nuotr.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad iš daugiau kaip 40 tirtų kūno dalių, žmonėms pati neseksualiausia kūno vieta yra kojos.

Žmogaus kūno dalių seksualumo tyrimas, kuris taip pat įrodė, kad moterys nejaučia jokio seksualinio potraukio rankoms, buvo publikuotas žurnale „Cortex“ ir daugelyje laikraščių, tarp jų ir britų leidinyje „Observer“.

Atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad vyrai turi praktiškai tiek pat erogeninių zonų, kaip ir moterys.

Kūno priežiūra
Kūno priežiūra

„Daugelis žmonių mano, kad moterys turi be galo daug erogeninių zonų, tuo tarpu vyrai pasigirti gali tik viena. Kaip paaiškėjo tyrimo metu, tai yra visiška netiesa, priešingai – vyrai erogeninių zonų turi beveik tiek pat, kiek ir moterys“, – leidiniui „Observer“ tikino psichologijos profesorius Oliveris Turnbullas.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad pačios seksualiausios žmogaus kūno vietos, žinoma, yra lytiniai organai, po jų į eilę stojosi lūpos, ausys, vidinė šlaunų pusė ir pečiai.

Lūpos
Lūpos

Anot atlikto tyrimo autorių, rezultatai buvo tokie patys apklausus įvairių rasių ir seksualinių orientacijų žmones. Žmonių seksualumo tyrime dalyvavo 800 įvairių lyčių žmonių iš Didžiosios Britanijos ir Pietų Afrikos.

„Šiame tyrime paaiškėjo, kad dviejuose skirtinguose žemynuose gyvenantys žmonės vyrų ir moterų seksualumą supranta visiškai taip pat. Nesvarbu, ar to paklaustume vidutinio amžiaus moteriškės, sėdinčios savo biure Londone, ar gėjaus, gyvenančio viename Afrikos kaimų, abiejų jų atsakymai bus lygiai tokie patys. Tai reiškia, kad pačių seksualiausių žmogaus kūno vietų vertinimas visiškai nepriklauso nei nuo kultūrinės, nei nuo gyvenimiškos patirties“, – tikino profesorius O.Turnbullas.

Pietų Afrikos ir Didžiosios Britanijos mokslininkų atlikto tyrimo rezultatai davė pagrindo suabejoti vyraujančia nuostata, kad už seksualinius pojūčius yra atsakinga ta pati smegenų zona, kaip ir už lytėjimą, tačiau siekiant tai įrodyti, reikėtų atlikti papildomų tyrimų.

Pačios seksualiausios vyrų ir moterų kūno dalys

Moterys Vyrai
Lūpos – būtent ši kūno vieta daugeliui apklustųjų pasirodė pati seksualiausia, ji surinko 7,9 balus iš dešimties. Lūpos – sulaukė aukščiausio įvertinimo – 7 iš dešimties balų tarp apklaustųjų.
Kaklo apačia – beveik tokia pat seksuali, kaip ir lūpos, surinko 7,5 balus. Vidinė šlaunų pusė – anot apklaustųjų, tai yra antroji pagal seksualumą vyrų kūno dalis, surinkusi 5,8 balo.
Speneliai ir krūtys – stebėtina, tačiau apklaustieji šas moters kūno vietas paliko trečioje vietoje, jie surinko 7,3 balo. Kaklo apačia – nors vertinant moterų seksualumą ši kūno vieta buvo antroje vietoje, vyrų kaklas apklaustiesiems nepasirodė toks seksualus ir surinko tik 5,6 balo.
Užpakaliukas – tik 3,5 apklaustųjų manė, kad tai seksualiausia moters vieta. Speneliai – tik 4,8 balo iš 10.
Šlaunys ir kojos – seksualiausia moters kūno dalimi šlaunis įvardijo tik 3,5 apklaustųjų, o kojas – tik 1 apklaustasis. Apatinė nugaros dalis – tai 5 pagal seksualumą vyrų kūno dalis, surinkusi 2,8 balo. Atlikto tyromo respondentams mažiausiai seksualinių pjūčių sukėlė vyrų rankos, konkrečiau – dilbis, jis surinko tik 1 iš 10 balų.
„The Dailymail“ iliustracija/Seksualiausios žmonių kūno dalys
„The Dailymail“ iliustracija/Seksualiausios žmonių kūno dalys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius