Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos talentų“ laimėtojas M.Petrauskas – apie grojimą baliuose ir naują etapą

Projektą „Lietuvos talentai“ 2011-aisiais laimėjusio atlikėjo Mariaus Petrausko šiandien televizijoje nebeišvysi, tačiau jis patvirtina taisyklę, kad jei nesi matomas viešumoje, tai dar nereiškia, kad tavęs nėra – prieš dešimtmetį išgarsėjęs vyras ir toliau išlieka dažnu švenčių muzikantu. O ir asmeninio gyvenimo, skyrybų paliktas žaizdas laikas ir nauji jausmai pamažu apgydė.
Marius Petrauskas
Marius Petrauskas / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Iš Telšių rajono Degaičių kaimo kilusį M.Petrauską muzika supa nuo vaikystės. Vėliau jo muzikalumu galėjo įsitikinti ir televizijos žiūrovai. 2007-aisiais jis dalyvavo muzikiniame šou „Dangus 2“ ir pateko į jo superfinalą, o 2011-aisiais projekte „Lietuvos talentai“ Mariui pasisekė dar labiau – jis triumfavo.

„Nemaniau, kad laimėsiu. Tuo dar netikiu“, – tąkart po pergalės kalbėjo atlikėjas, vėliau savo laimę išbandęs ir nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

Asmeninio archyvo nuotr./Marius Petrauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Marius Petrauskas

Tačiau jau kurį laiką Marius nebesisuka nei pramogų pasaulio vakarėliuose, nei televizijoje. Nebegyvena ir Vilniuje, į kurį buvo persikraustęs po laimėjimo projekte. Vis dėlto dabar kalbėdamas su 15min sako, kad didelio viešumo ir nepasiilgsta – svarbiausia jam dainuoti. O iš muzikos pasaulio M.Petrauskas tikrai nesijaučia dingęs.

„Konsultavausi su keliais prodiuseriais, jie patarė per metus išleisti kelias dainas ir tiek. Žinau atlikėjų, kurie per metus išleidžia 5-6 dainas, bet manau, kad tada jie greitai atsibosta.

Nesu dingęs, tiesiog nesireklamuoju, man nelimpa reklamuotis, nors ir suprantu, kad reklamos kartais reikia. Bet geriau išleisti keletą dainų per metus, tada visi nustemba ir klausosi“, – įsitikinęs M.Petrauskas.

Dainas ne tik atliekantis, bet ir jas kuriantis M.Petrauskas neslepia, kad neretai jų išleidimas priklauso ir nuo kitų aplinkybių – viskas atsiremia į finansus. Vis dėlto dabar džiaugiasi, kad nauji jo kūriniai dienos šviesą išvys jau greitu metu.

Asmeninio archyvo nuotr./Marius Petrauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Marius Petrauskas

Marius nesiskundžia ir koncertų stygiumi. Artimiausias pasirodymas numatytas birželio pabaigoje, tada atlikėjas koncertuos net tris dienas iš eilės.

„Koncertuosiu per Jonines, yra ir užsakymų pagroti baliukuose. Baliukų niekada neatsisakau, nes su kolega Algiu Urnikiu mes jau tris metus grojame vestuvėse ir gimtadieniuose, esame gerai susidirbę, gerai vienas kitą pažįstame, ir puikiai sutariame, nors jis ir vyresnis už mane. Tikrai gaila, kad šiuo metu pandemija, bet jau nuo birželio vidurio, tikiuosi, bus laisviau“, – viliasi Marius.

O šiuo momentu Mariaus gyvenime, kaip sako jis, daugiau nieko gero nevyksta, nes karantinas, kaip ir daugumai žmonių, pakoregavo planus. Tiesa, neseniai jis pakeitė gyvenamąją vietą – persikėlė gyventi į Klaipėdą, kurioje dirbs, o nuo birželio savaitgaliais koncertuos Šventojoje. Pagrindinė persikraustymo priežastis – Klaipėdoje įsikūrusios kelios įrašų studijos, o Telšiuose nebuvo nei vienos.

Pastaruoju metu M.Petrauskas taip pat ištiesė pagalbos ranką Telšiuose gyvenančiam, keturis ūkius turinčiam bičiuliui, pagelbėjo šeriant gyvulius. „Kai jis pats ėjo šerti, jam karvė keliose vietose sulaužė ranką. O man, kadangi esu kaimietukas, labai patinka padėti draugui“, – šypsosi pašnekovas.

Asmeninio archyvo nuotr./Marius Petrauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Marius Petrauskas

Smalsu, kaip klostosi „Lietuvos talentų“ laimėtojo asmeninis gyvenimas? Dar prieš kelerius metus jis buvo susižadėjęs, planavo vestuves ir išleido dainą apie laimę su sužadėtine ir jųdviejų dukra. Vis dėlto šie santykiai išbandymų neatlaikė. Plačiau komentuoti įvykusių skyrybų M.Petrauskas nenori, į praeitį stengiasi nesižvalgyti.

„Ne tik mes dviese buvome kalti. Buvo ir daugiau kaltų – įsikišo kiti ir prišnekėjo visokių dalykų. Bet yra, kaip yra“, – teužsimena atlikėjas ir apgailestauja, kad dėl karantino nebesimato su dukra.

O ar šiuo metu jo širdis laisva, ar užimta, dainininkas kol kas dar pats nesupranta – sako, kaip ir yra kažkas, kaip ir ne.

„Bendrauju su viena mergina. Draugė palinkėjo sėkmės SMS žinute gyvenant Klaipėdoje, mano svajonių mieste“, – juokiasi Marius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius