Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Govedaitė: Ką žiūrim? 50 vasariškiausių filmų (II dalis)

Vasarai tęsiantis, o dienoms trumpėjant, laiko filmams vis daugės, todėl žemiau rasite antrąją visų laikų vasariškiausių filmų penkiasdešimtuko dalį.
Filmo žiūrėjimas
Filmo žiūrėjimas / 123RF.com nuotr.

Jei praleidote pirmąją dalį su filmų rekomendacijomis, ją galite rasti ČIA.

„Šnipas iš U.N.C.L.E.“ (angl. The Man from U.N.C.L.E., 2015)

Režisierius Guy Ritchie garsėja išpuoselėtu skoniu, o tą jis įrodo savo stilingais filmais. Britiško humoro persisunkusi miela šnipų istorija. Nepriekaištingas 70-ųjų stilius ir staigūs juokeliai.

VIDEO: The Man From U.N.C.L.E. Official Trailer #1 (2015)

„Talentingasis misteris Riplis“ (angl. The Talented Mr. Ripley, 1999)

Nesuvokiamai gražių aktorių kolektyvas. Jaunystė, vasara, intrigos ir pavydas. Oskarams nominuota kino juosta. Prabangiam ir romantiškam vasaros vakarui.

VIDEO: The Talented Mr. Ripley (1999) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

„Pašėlę vyrukai amžiams“ (angl. Bad Boys for Life, 2020)

Kas yra vasaros, neono, plastinės chirurgijos ir absurdiškų mašinų sostinė? Tikrai taip. Ma-ja-mis. Filmo scenarijus paprastas: greitis, ginklai, negeri žmonės ir du geri vyrukai, gelbėjantys pasaulį. Veiksmo komedija apie tvarką Majamyje prižiūrinčius pareigūnus.

VIDEO: BAD BOYS FOR LIFE - Official Trailer

„Taip pat ir tavo mama“ (isp. Y Tu Mama Tambien, 2001)

Režisieriaus Alfonso Cuaróno kelio filmas. Du paaugliai ir vyresnė mergina leidžiasi į kelionę ieškodami nuošalaus Meksikos paplūdimio. Daug sekso, narkotikų ir sudėtingos meksikietiškos realybės.

VIDEO: Y tu mamÁ tambiÉn Official Trailer #1 - Gael GarcÍa Bernal Movie (2001) HD

„Viskas įskaičiuota“ (angl. Couples Retreat, 2009)

Kelios draugų poros sugalvoja išbandyti sutuoktinių reabilitaciją kurorte. Keletas komedijinių genijų filme (pvz. aktorius Jasonas Batemanas) ir turime dar vieną puikią pramogą vasaros nakčiai.

VIDEO: Couples Retreat Official Trailer #1 - Vince Vaughn Comedy (2009) HD

„Kelyje“ (angl. On the Road, 2012)

Pagal Džeko Keruako knygą sukurtas filmas. Amerikietiška klasika, privalomoji mokyklinė literatūra. Patiks tiems, kas neįsivaizduoja atostogų be keliavimo. Keliaujant su draugais ilgesnį laiką – intrigos gimsta lygioje vietoje.

VIDEO: On the Road Trailer #2 (2012) - Garrett Hedlund, Kristen Stewart Movie HD

„Nuostabi dabartis“ (angl. The Spectacular Now, 2013)

Paauglystės laikotarpio filmų, kuriuose mokyklos baigimas yra siužeto kulminacinis momentas prikurta tikrai daug. Jų scenarijai panašūs: kietas bičas, kukli mergina (arba atvirkščiai) ir jų įsimylėjimas. Šis filmas ne išimtis, tiesiog aktorių duetas čia parinktas tobulai. Tikrai siūlau, jei norite lengvo paaugliškos meilės filmo.

VIDEO: The Spectacular Now Official Trailer #1 (2013) - Shailene Woodley Movie HD

„Savaitgalis pas Bernį“ (angl. Weekend at Bernie‘s, 1989)

Serialo „Draugai“ televizinis susitikimas priminė herojės Reičel mėgstamiausią filmą (ji apie tai užsimena seriale), tad jei dar nebuvote jo matę, pati proga pažiūrėti. Šiltam vasaros vakarui jis bus idealus. Karščiausias vasaros savaitgalis, du draugeliai ir vienas... negyvėlis. Skamba kaip puiki vasariška istorija.

VIDEO: WEEKEND AT BERNIES TRAILER

„Sachara“ (angl. Sahara, 2005)

Nuotykių komedija. Pusnuogis Matthewas McConaughey herojus ieško pilietinio karo laikais nuskendusio auksinio konfederatų laivo. Penelopės Kruz herojė bando išsiaiškinti naujos nežinomos ligos plitimą. O visi keliai veda į Sacharos dykumą.

VIDEO: Sahara (2005) - Trailer

„Lolita“ (angl. Lolita, 1997)

Šį filmą pirmą kartą pažiūrėjau dar mokyklos laikais per Snobo naktį. Nieko nesupratau ir nemačiau nieko blogo, matyt, dar per jauna jam buvau. Jaunos merginos paaugliški gundymai ir jiems atsispirti negalėjusio brandaus intelektualo meilės istorija. Nepadori privaloma klasika.

VIDEO: Lolita (1997) Trailer

„Žinau, ką padarei aną vasarą“ (angl. I Know What You Did Last Summer, 1997)

Tikrai seniai žiūrėjote šį filmą. 2000-tųjų siaubo perliukas. Išlepę JAV paaugliai ir žudikas su žvejo kabliu. Kas ką pamokys?

VIDEO: I Know What You Did Last Summer (1997) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

„Medaus šalis“ (angl. Honeyland, 2018)

Tikrai keista rekomendacija, iškrentanti iš konteksto, bet! Jei norite labiau pažinti bites ir suprasti žmonių meilę joms – pasirinkite šią festivalinio kino dokumentiką. Ne veltui bitės yra vienas iš tų retų gyvūnų, kurie tautosakoje miršta, o ne gaišta. Be bičių nebūtų ir mūsų šioje planetoje.

VIDEO: Honeyland [Official Trailer] – In Theaters July 26, 2019

„Sangailės vasara“ (angl. The Summer of Sangaile, 2015)

Nesu didelė lietuviško kino gerbėja. Bet į sąrašą norėjau įtraukti bent vieną mūsišką filmą. Šiais metais per atostogas pasirinkimas bus šis. Matyt, dėl labai aktualių socialinių temų mūsų šalyje. Netradicinės paaugliškos meilės istorija.

#madeinlithuania

VIDEO: The Summer of Sangaile - Official US Trailer

„Mažoji Mis“ (angl. Little Miss Sunshine, 2006)

Dviem Oskarais apdovanotas kelio filmas. Šios istorijos įdomumas – į kelionę išsiruošia nesuderinami keliautojai. Daug amerikietiško absurdo ir saviironijos (filmas labai amerikoniškas). JAV kino aktorių grietinėlė.

VIDEO: Little Miss Sunshine (2006) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

„Dvi motinos“ (angl. Two Mothers arba Adore, 2013)

Kino teatre šį filmą žiūrėjau du kartus. Nes iškart po pirmosios peržiūros norėjau dar. Gal dėl tobulai nufilmuotos australiškos gamtos. Filme dailios damos ir patrauklūs vyrai. Deja, jų visų meilės istorijos nors ir aistringos, nėra romantiškos. Dvi mamos ir jų sūnūs. Visi įsimyli. Tobulai žiūrėsis kartu su draugėmis gurkšnojant šaltą kokteilį.

VIDEO: Adore Official Trailer #1 2013) Robin Wright, Naomi Watts Movie HD

„Amerikos mylimoji“ (angl. American Honey, 2016)

„Kino pavasario“ metu rodytas filmas apie visuomenės užmirštą jaunimą, kuris, kaip ir dažniausiai tokiose istorijose, nėra blogas, tačiau priverstas daryti negerus dalykus. Nuostabus garso takelis, JAV provincijos vaizdai, įsimylėjimai ir jaunystė, kuri galėjo būti kiek padoresnė.

VIDEO: American Honey | Official Trailer HD | A24

„Didesni purslai“ (angl. A Bigger Splash, 2015)

Roko žvaigždei, kurią vaidina Tilda Swinton prireikia tylos atostogų. Kur geriau atostogauti nei Italijoje? Europietiškai vasariškas filmas be amerikietiško banalumo, bet su trupučiu itališko detektyvo.

VIDEO: A Bigger Splash Official Trailer #1 (2016) - Dakota Johnson, Ralph Fiennes Movie HD

„Kita Moteris“ (angl. The Other Woman, 2014)

Trys gražios damos ir vienas nelabai geras džentelmenas.

Iš tų paskutiniųjų ir seksualių aktorės Cameron Diaz komedijų. Kol ji atsiribojusi nuo aktorystės, belieka peržiūrinėti jos aukso laikų komedijas. Jos su metais tik geryn.

VIDEO: The Other Woman Official Trailer #1 (2014) - Nicki Minaj Comedy Movie HD

„Paplūdimys“ (angl. The Beach, 2000)

Kada paskutinį kartą žiūrėjote šį filmą? Manau, jau tikrai seniai. Jaunas Leonardo DiCaprio, gražiausias Tailando paplūdimys ir už pagundų besislepiantys pavojai. Tikrai kurį vasaros vakarą pažiūrėsiu šį filmą ir aš. Kažkaip jau užsinorėjau pakartoti.

VIDEO: The Beach (2000) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

„Suvaidink mano žmoną“ (angl. Just go with it, 2011)

Galvoju, kad čia vienas geresnių aktoriaus Adamo Sandlerio filmų. O jis savo filmografijoje turi tikrai legendiškai silpnų filmų! Matyt, Jennifer Aniston priduoda kokybės. Klasikinė sandleriška komedija, kurioje keli privalomi punktai: kvaili, bet prajuokinantys juokeliai ir kurortinė aplinka.

VIDEO: Official Trailer: Just Go With it (2011)

„Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias“ (angl. Mad Max: Fury Road, 2015)

Tobuliausias kelio filmas, žiūriu kasmet, dažniausiai vasarą. Jei atvirai, tai yra visų laikų mano mėgstamiausias filmas. Daugiau pristatinėjimų nelabai ir reikia. Tiesiog priminimas, kad dabartinė vasara šio filmo peržiūrai yra daugiau nei ideali. Kaip ir visos kitos būsimos. Ir dabar žiūrint filmo anonsą šiurpsta oda. Režisieriaus George Millerio apokaliptinis kino šedevras.

VIDEO: Mad Max: Fury Road - Official Main Trailer [HD]

„Pavojai gelmėse“ (angl. Into the Blue, 2005)

Seksualus, pavojingas ir pacaniškas filmas. Kaip ir priklauso filmui apie lobių paieškas – daug vandens ir maudymosi kostiumėlių. Jessica Alba, Paulas Walkeris ir motyvacija išmokti nardyti garantuota.

VIDEO: INTO THE BLUE Official Trailer #1 [HD] Paul Walker, Jessica Alba

„Romo dienoraštis“ (angl. The Rum Diary, 2011)

O gal filmo, kurio veiksmas vyksta Puerto Rike? Filmavimo metu aktorius Džonis Depas įsimylėjo tuo metu dar tik būsimą, o dabar jau buvusią savo žmoną aktorę Amber Heard. Abu jie čia labai seksualūs, patrauklūs ir pavartosiu juokingą išsireiškimą – vasariškai nusiteikę.

VIDEO: „Romo dienoraštis“ (The Rum Diary, 2010)

„Padaužos“ (angl. The Goonies, 1985)

Mano keli draugai šį Steveno Spielbergo sukurtą (parašytą, bet ne režisuotą) filmą įvardija kaip Nr. 1 pramogą lauko ekrane vasaros metu. Sako, tai filmas, kurį privaloma žiūrėti lauke. Paaugliška Indiana Jones stiliaus istorija. Labai aukštai vertinamas kino kritikų. Pabandykite.

VIDEO: The Goonies (1985) Official Trailer - Sean Astin, Josh Brolin Adventure Movie HD

„Lilo ir Stičas“ (angl. Lilo&Stitch, 2002)

Kažkaip ties penkiasdešimta rekomendacija supratau, jog sąraše sukrito daug filmų apie Havajus. Matyt, užsisvajojau ties jais ir atostogomis. Vienas mylimiausių mano animacinių filmų apie draugystę, šeimą ir prieraišumą. Havajietiški personažai ir keletas ateivių iš kosmoso. Kaip švelnumas ir kantrybė gali prijaukinti ir sunkiai prijaukinamus.

VIDEO: Lilo & Stitch (2002) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius