Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujai suburta Mackevičiaus, Stonkaus ir Naglio grupė užkariavo internetą: peržiūrų – milijonai

Savaitgalį LNK eteryje įvyko devintieji nacionaliniai technikos apdovanojimai „Tech Top 2023“, kurių metu žiūrovai sužinojo, kas šiais metais buvo išrinkta geriausia metų technika bei leidosi į humoristinį technologinį detektyvą, kuriame žinomi kino aktoriai bei nuomonės formuotojai narpliojo kibernetinį nusikaltimą, įkvėptą dirbtinio intelekto.
 Rolandas Mackevičius, Mantas Stonkus ir Naglis Bierancas
Rolandas Mackevičius, Mantas Stonkus ir Naglis Bierancas

Būtent dirbtinis intelektas ir tapo šių metų apdovanojimų tema – buvo pristatytos jo galimybės ir perspektyvos kasdieniniame gyvenime ir integracijoje į namuose mus supančią techniką, rašoma pranešime spaudai. Detektyve pagrindinį dirbtinio intelekto „Ledi Di“ vaidmenį atliko žinoma kino aktorė Toma Vaškevičiūtė, kuri apdovanojimų metu pirmą kartą pasidalino ir džiugia žinia, jog laukiasi pirmagimio.

Apdovanojimų detektyve vaidmenis sukūrė aktoriai Ainis Storpirštis, Ramūnas Cicėnas, Mindaugas Papinigis, Gytis Ivanauskas, nuomonės formuotojai Rolandas Mackevičius, Inidė Jasnauskaitė, Mantas Stonkus, Naglis Bierancas, Robertas Kalinkinas, Indrė Kavaliauskaitė, Goda Problema, Justas Pečeliūnas, Paul Demiko bei Deividas Bendžius ir daugelis kitų. Scenoje pasirodė ir būrys muzikos žvaigždžių: Remis Retro, Giedrė Kilčiauskienė, Gabrielė Vilkickytė, Anyanya, Evgenya Redko bei specialiai šiam šou susibūrusi nauja Rolando Mackevičiaus, Manto Stonkaus ir Naglio Bieranco vaikinų grupė.

Pastaroji scenoje atliko humoristinį 69 Danguje grupės dainos „Velniškas Greitis“ pasirodymą, kuris vos per vieną vakarą surinko net du milijonus peržiūrų socialiniuose tinkluose ir 14 tūkstančių „patiktukų“.

Pamatykite:

VIDEO: TECHTOP 2023: VELNIŠKAS GREITIS - MANTAS STONKUS, NAGLIS BIERANCAS, ROLANDAS MACKEVIČIUS

Apdovanojimų metu žiūrovai sužinojo ir kas tapo geriausia metų technika aštuoniose didžiose kategorijose, tuo tarpu kitas 30 kategorijų internetinės transliacijos metu, paskelbė iliuzionistas Rokas Bernatonis drauge su Rolandu Mackevičiumi bei technikos ekspertu Karoliu Makricku. Transliacijos metu paaiškėjo ir ką žiūrovai šiemet išrinko Tautos prekės ženklu – juo tapo „Apple“.

Kitose kategorijose nugalėtojus, kaip ir kasmet, išrinko visuotinas žmonių balsavimas bei ekspertų komisija, kurioje šiemet net 24 žinomi žmonės.

„Elitaz“ nuotr./Apdovanojimai „Tech Top 2023“
„Elitaz“ nuotr./Apdovanojimai „Tech Top 2023“

„Kasmet nacionaliniai technikos apdovanojimai sulaukia vis didesnio susidomėjimo – šįmet sulaukėme netgi 1,6 milijono balsų. Didžiuojamės galėdami Lietuvai pristatyti pasaulį stebinančias technikos naujoves. Tačiau šis renginys jau seniai nėra vien tik apie pačią techniką. Tai jau tapo unikalia kasmetine šou transliacija, leidžiančia žmonėms per trumpą laiką sužinoti, kuo alsuoja globalus technologijų pasaulis, kuriame kasmet turi kuo pasidžiaugti ir Lietuva. Manau, šiemet žiūrovai liks nustebinti kaip plačiai dirbtinį intelektą mes jau šiandien naudojame savo kasdienybėje, tiek ir tuo, kiek daug mūsų tautiečiai yra pasiekę dirbtinio intelekto srityje“, – apie kasmetinius geriausios technikos rinkimus sako „Topo centro“ generalinis direktorius Remigijus Štaras.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius