Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nugaros skausmus kentusi D.Stakėnienė nusivylė ligoninės medikų darbu: teko gydytis privačiai

Televizijos laidų vedėjo Žygio Stakėno žmonai, biomedicinos diagnostikos bakalauro diplomą neseniai atsiėmusiai Dovilei Stakėnienei prieš savaitę prireikė medikų pagalbos dėl nepakeliamų nugaros skausmų. Vyrui iškvietus greitąją, ji buvo nugabenta iš pradžių į vieną, paskui – į kitą ligoninę. Vis dėlto joje nustačius netikslią diagnozę, skausmas nesiliovė, tad galiausiai teko vykti į privačią kliniką. Tik ten Dovilė sako sulaukusi tinkamos pagalbos.
Dovilė Stakėnienė, greitoji medicinos pagalba
Dovilė Stakėnienė, greitoji medicinos pagalba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min susisiekus su Dovile Stakėnienė, ji sutiko papasakoti, kas nutiko liepos 11-ąją. Tądien laiką namuose leidusi moteris pajuto stiprius nugaros raumens spazmus ir, kaip pati sako, labai didelį skausmą. Tiesa, iš pradžių Dovilė pagalvojo, kad jie susiję su stuburo išvarža.

„Aš turiu šią problemą, jau kurį laiką dirbu su fizioterapeutais, stengiuosi stiprinti juosmens, kryžkaulio raumenis. Maniau, gal netaisyklingai atlikau pratimus ar per ilgai pavaikščiojau su aukštakulniais, spėliojau, kad skausmą galėjo sukelti ir stresas“, – prisiminusi pasakojo Dovilė.

Asmeninio albumo nuotr./Dovilė Stakėnienė ir Žygis Stakėnas
Asmeninio albumo nuotr./Dovilė Stakėnienė ir Žygis Stakėnas

Tačiau nugaros skausmas buvo neapsakomas. Šeštadienį Dovilė negalėjo nė pajudėti, gėrė nuskausminamuosius, pagalbą tikėjosi suteikti ir atvykę bei specialius vaistus suleidę draugai.

„Bet, kai anksčiau pasireikšdavo išvaržos skausmas, jis buvo kitoks. Todėl nieko nelaukę, kitą dieną, vos iš darbo grįžus vyrui, iškvietėme greitąją pagalbą“, – toliau dėstė D.Stakėnienė.

Atvykusi greitoji suteikė visą reikiamą pirmąją pagalbą, bandė pastatyti ant kojų, suleido nervų sistemą atpalaiduojančių vaistų, kad bent šiek tiek palengvėtų skausmas.

„Bet vaistai nepadėjo. Namuose pas mus yra sukti laiptai, todėl atvykusi greitoji pagalba turėjo iškviesti pastiprinimą, kad mane išneštų iš namų. Tačiau jokių priekaištų jiems neturiu, buvo viskuo pasirūpinta“, – pasakojo Dovilė.

Greitosios pagalbos darbuotojai iš pradžių D.Stakėnienę nuvežė į Mykolo Marcinkevičiaus ligoninę. Tačiau joje moters nepriėmė, nes budėjo gydytojas terapeutas, kuris tuo argumentuodamas pasakė, kad Dovilės apžiūrėti negali.

„Toliau mane su didžiuliu skausmu ir byrančiomis ašaromis nuvežė į Lazdynų ligoninę. Joje atlikus visus privalomus veiksmus buvau nuvežta į gydytojo traumatologo-ortopedo Manto Juknos kabinetą. Jis atliko minimalią apžiūrą ir liepė daryti rentgeno nuotrauką. Kol laukiau eilėje, perskaičiau, kad gydytojas parašė lūžio diagnozę ir labai nustebau“, – pasakojo medicinos mokslus baigusi D.Stakėnienė.

„Scanpix“ nuotr./Dovilė Stakėnienė
„Scanpix“ nuotr./Dovilė Stakėnienė

Pasakodama savaitgalį įvykusią istoriją moteris prisiminė ir šiurkštų radiologės, turėjusios atlikti rentgeno nuotrauką, bendravimą. „Ji liepė man stoti ant aparato, darančio rentgeno nuotrauką. Kai pasakiau, kad nepajudu, paklausė – gal esu paralyžiuota?“

Grįžusi pas traumatologą moteris iš jo išgirdo, kad yra sveika, lūžis vis dėlto nenustatytas, todėl, anot Dovilės, buvo spėjama, kad skausmą sukėlė stuburo išvarža.

„Aš paklausiau, ką man daryti toliau, nes skausmas nepraėjo. Paklausiau, kaip turėčiau elgtis, prašiau, kad suleistų dar kokių nors vaistų. Išraše pamačiau, kad traumatologas surašė, jog nugaros skausmas 7 balų, nors aš jį įvardyčiau 10 balų, bet niekas manęs to neklausė“, – nusivylimo neslėpė moteris.

Kai buvo išleista iš Lazdynų ligoninės, namo ją parvežė vyras Žygis Stakėnas. Tačiau nepraėjus skausmui, moteris kreipėsi į privačią kliniką, pas savo sporto trenerę, vėliau į pažįstamus traumatologus. Jie suleido kortikosteroidų ir nustatė apatinio kvadratinio juosmens raumens uždegimą.

„Dabar skausmas jau sumažėjo, bet kol kas dar sunkiausia yra atsisėsti ir atsigulti“, – 15min pasakojo D.Stakėniėnė.

Moteris sako medikų nekaltinanti, tačiau neslepia esanti nusivylusi medicinine sistema: „Aš ir gydytojus suprantu, jie turi daug pacientų, bet nejaugi man reikia per pažįstamus dabar gydytis? Lazdynuose turėjo tiksliai nustatyti, kas yra, ir suleisti tinkamų vaistų.“

Kol kas Dovilė savaitę turės praleisti namuose, pirmadienį vyks pas gydytojus apžiūrai. Ji tikisi, kad skausmai greitai praeis, o kol kas moterimi rūpinasi šeimos nariai – vyras ir sūnus.

Sako, kad viską padarė tinkamai

15min dėl šio atvejo kreipėsi į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę. Situaciją komentavusi dokumentų valdymo ir komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Asta Bagdonavičienė patikino, kad skubios pagalbos skyriuje dirbantis gydytojas viską padarė teisingai pagal savo atliekamas funkcijas.

„Šio skyriaus pagrindinė ir svarbiausia paskirtis – teikti būtinąją pagalbą, užtikrinant medicinos paslaugų teikimą tiems pacientams, kurių gyvybei gresia pavojus arba tokios pagalbos nesuteikimas laiku sukelia sunkių komplikacijų grėsmę“, – sakė ligoninės specialistė.

Anot jos, šiuo atveju pacientė buvo apžiūrėta gydytojo ortopedo-traumatologo per nustatytą terminą, o vertinant sveikatos būklę papildomai atliktas rentgeno tyrimas siekiant įsitikinti, ar nėra lūžių, dėl varginančio skausmo paskirti nuskausminamieji vaistai.

„Išraše įrašyta, kad diagnozuotas apatinės nugaros dalies skausmas, o kadangi indikacijų hospitalizacijai nebuvo – rekomenduota kreiptis į pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigą ambulatoriniam gydymui bei atlikti juosmens MRT planine tvarka“, – D.Stakėnienės atvejį komentavo A.Bagdonavičienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mamai greitąją medicinos pagalbą kvietusi A.Grigaliūnienė sulaukė grubaus atsakymo: „Mes ne taksi“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius