Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Netflix“ ir vėl filmuos Lietuvoje: ieško itin lieknų vyrų ir intymioms scenoms „pasirašančių“ merginų

Paskutinį sykį lietuvius serialo „Stranger Things“ filmavimais nustebinusi kino milžinė „Netflix“ vėl planuoja apsilankyti Lietuvoje rudenį. Jau dabar naujiems serialams yra vykdomos atrankos, kurių metu ieškoma itin lieknų vyrų bei jaunų merginų, sutinkančių filmuotis labai pikantiškose scenose. 15min susisiekė su „Netflix“ bendradarbiaujančia įmone Lietuvoje ir jos atstovas plačiau papasakojo apie tai, ko bus galima tikėtis naujajame seriale.
Filmavimo kameros
Filmavimo kameros / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Kinas „Netflix“

Apie „Netflix“ vykdomas aktorių atrankas visų pirma socialiniuose tinkluose paskelbė su „Netflix“ šiuo metu bendradarbiaujanti įmonė „Actors Agency Lithuania“.

Pirmajame iš įrašų ji skelbė ieškanti 18–22 metų merginų, kurioms tektų vaidinti keliuose trumpuose ir gana intymiuose epizoduose. Kaip registracijos raktažodis buvo įrašytas kodas „Pilki atspalviai“. Skelbime buvo nurodyta ir tai, kad filmavimo laikas numatomas rugsėjo–lapkričio mėnesiais.

Tiesa, vienu įrašu, susijusiu su „Netflix“, agentūra neapsiribojo. Po jo ėjo kitas, skirtas vyriškai auditorijai.

„Naujam Netflix serialui ieškome 18–80 m. vyrų vaidinti keliose masinėse scenose kalėjime. Reikalavimas: labai lieknas kūno sudėjimas“, – buvo rašyta feisbuko skelbime. Kaip ir pirmasis filmavimas, šis numatytas tais pačiais mėnesiais rudenį.

15min susisiekė ir su įmonės „Actors Agency Lithuania“ vadovu Donatu Šimukausku ir šis sutiko praverti duris į mums kol kas nežinomo serialo užkulisius Lietuvoje.

Tikisi, kad serialas bus žiūrimiausias pasaulyje

Kaip sakė D.Šimukauskas, Lietuvoje filmuojamas „Netflix“ serialas bus komedinio tipo, tačiau net pasakius garsiai jo pavadinimą (kas šiuo metu pagal konfidencialumo sutartį nėra leidžiama), jokių asociacijų nekiltų, mat serialas – visiškai naujas ir dar niekur nepasirodęs. Tiesa, kaip teigė įmonės vadovas, serialas filmuojamas švedų kalba ir turėtų pasirodyti „Netflix“ platformoje jau 2021-ųjų metų pabaigoje arba 2022-aisiais.

„Kiek žinau, serialas bus filmuojamas ne tik Vilniuje, bet lokacijos dar nėra patvirtintos, jų yra daug. Serialas atspindi kelis skirtingus laikmečius, tad kol kas viskas yra labai neaišku“, – tikino D.Šimukauskas.

Organizatorių nuotr./Filmavimo akimirka
Organizatorių nuotr./Filmavimo akimirka

Iš dalies situacija ir kitos detalės yra sunkiai prognozuojamos ir dėl galimai sugrįžtančio karantino bei vėl įsigaliosiančių draudimų.

„Viskas yra paremta šakėmis ant vandens. Tikėtina, kad filmavimai kažkuriuo metu gali sustoti ir paskui būtų pratęsti. Paprastai taip vyksta, bet kaip bus, dar neturiu informacijos. Vis dėlto esame gavę rekomendacijas iš Sveikatos apsaugos ministerijos, kaip reikėtų dirbti. Darbo sąlygos aptartos dar karantino metu, tikėtina, kad filmuoti pavyks“, – sakė aktorių agentūros vadovas.

Pernelyg nesiveldamas į detales, D.Šimukauskas iš savo pusės apie naująjį serialą galintis pasakyti tik vieną dalyką – jog tiki jo sėkme.

„Jeigu iš tikrųjų bus nufilmuota taip, kaip parašyta, manau, tas serialas bus numeris 1 bent kurį laiką“, – apie galimas pasaulines tendencijas užsiminė vyras.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Filmavimo akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Filmavimo akimirka

Kokio uždarbio tikėtis iš masuočių ir intymių scenų?

Kol kas viešai yra paskelbta tik apie aprašytąsias atrankas. Tiesa, daugeliui spėjo užkliūti tai, kad ieškomų merginų amžius yra tik nuo 18-os iki 22-ejų metų. Neva, esant 23-ejų kreiptis į agentūrą būtų jau per vėlu. D.Šimukauskas paskubėjo nuraminti, jog atrodant jaunai galima kreiptis ir 30-ies.

„Tai vaidybinis amžius. Kai matosi tam tikros intymios kūno dalys, filmuoti žmogaus, kuriam nėra 18-os metų, nėra galima. O kadangi kalba eina apie jauno amžiaus žmones, tai negalime imti 35-erių metų aktorių.

Aišku, viskas yra labai sąlygiška, nes kinas yra apgaulės menas. Yra žmonių, kuriems yra nemažai metų, bet jie atrodo kaip paaugliai. Tai yra tiesiog supratimui ir suvokimui, kokio amžiaus reikėtų atrodyti“, – kalbėjo aktorių agentūros vadovas.

Na, o kokio gi apsinuoginus prieš kameras ne tik Lietuvos auditorijai, bet ir viso pasaulio, būtų galima tikėtis atlygio? D.Šimukauskas sakė kol kas tiksliai negalintis atsakyti, bet atsakymą numanantis iš jau įprastos praktikos.

Shutterstock nuotr./Jis ir Ji
Shutterstock nuotr./Jis ir Ji

„Jeigu tai ne masuotės filmavimai, o, tarkim, intymios scenos ir panašiai, atlygis gali ir būti ir 800 eurų už pamainą, atskirais atvejais galima gauti ir daugiau“, – sakė jis ir pridūrė, kad kiekvienas atvejis yra labai skirtingas.

Masuotės aktoriai, šiuo atveju, vyrai nuo 18 iki 80-ies metų, gali tikėtis kur kas mažiau – apie 30-ies eurų į rankas už pamainą. „Tai maždaug 12-os filmavimo valandų pamaina, tačiau laiko prasme tai yra maksimumas. Aišku, būna, kad viską nufilmuoja ir per kelias valandas, o vaidinusieji gauna tuos pačius pinigus. Kai esi masuotėje praeivis, ir atsakomybės nėra labai daug, reikia tiesiog laiku išeiti ir nežiūrėti į kamerą“, – apie kur kas paprastesnį darbo pobūdį kalbėjo vyras.

Būna, kad atvykusiuosius į atrankas suvilioja ši suma, kiti ateina vedini smalsumo, kaip atrodo didžiulės filmavimo aikštelės. Anot D.Šimukausko, ne vienas taip yra pradėjęs ir savo vaidybinę karjerą. „Netgi žinau vieną atvejį, kur masuotėse pradėjęs vaidinti žmogus dabar vaidina dideliuose europiniuose filmuose“, – užsiminė D.Šimukauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius