Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Netrukus pasirodys ketvirtoji Beatos Nicholson knyga, šįkart ji skirta daržovėms

Šią savaitę kulinarinių knygų autorės, žurnalistės ir TV laidų vedėjos Beatos Nicholson ketvirtoji kulinarinė knyga „Daugiau daržovių“ iškeliavo į spaustuvę, o jau rugpjūčio mėnesio pabaigoje, moteris tikisi, pasieks ir jos laukiančius skaitytojus.
Beata Nicholson
Beata Nicholson / Asmeninio albumo nuotr.

„Man visų knygų temos ir pagrindinės mintys ateina savaime, toli ieškoti nereikia. Man ateina poreikis ar noras įsigilinti į tam tikrą temą, negalvoju, ar tai šiuo metu yra ant bangos. Šios knygos temą sugalvojau praėjusių metų pavasarį“, – portalui Žmonės.lt sakė B.Nicholson.

Pasak knygos autorės, su vyru Tomu auginančios du vaikus, jai yra svarbu, ką valgo jos šeima ir, ar tas maistas yra sveikas. „Mes turime stengtis kiekvieną dieną suvalgyti kaip įmanoma daugiau daržovių ir praturtinti savo mitybą augalinės kilmės maistu“, – skaitytojams patarė Beata.

Knygoje, kurios rašymas truko metus, yra pateikiama daugybė receptų, bet gausiausias yra salotų skyrius. Visgi, pašnekovė perspėja, kad tai nėra daržovių enciklopedija. „Norėjau tiesiog atrasti naujų derinių ir kitaip panaudoti daržoves, kad jų būtų galima valgyti daugiau“, – portalui Žmonės.lt sakė B.Nicholson.

Knygos autorė taip pat pastebėjo, kad valgyti reikėtų pradėti nuo daržovių, dažniau jomis užkandžiauti. Ji juokiasi, kad užvalgius sūrio ir dešros, daržovių tikrai nesinorės, tad maitinimosi eiliškumą reikėtų keisti. „Savo vaikams daržoves lengviausiai įsiūlau tada, kai jie yra alkani“, – iš patirties kalbėjo Beata ir sakė, kad knygoje bus galima rasti daržovių paštetų ir užtepėlių receptų, kurie puikiai pasitarnaus kaip užkandis.

Ruošdama ketvirtąją knygą B.Nicholson taip pat teigė išmokusi, kaip daugiau daržovių įlieti į kasdienį racioną. „Gali būti vienas mėsos kepsnys, bet tada reikia aplink pakviesti daug papildų, pavyzdžiui, trijų rūšių kopūstų salotų“, – patarė pašnekovė ir pridūrė, kad lietuviai turėtų daugiau valgyti šviežių daržo gėrybių, nes pastebėjo, kad tautiečiai itin mėgsta marinuotas daržoves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius