Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindinį vaidmenį „Auroroje“ sukūręs Marius Jampolskis: „Baisiausia buvo parodyti filmą saviems“

Ketvirtadienio vakarą sostinės kino teatre „Multikino“ įvyko išankstinė fantastinės meilės dramos „Aurora“ (Vanishing Waves) premjera. Lietuvos žiūrovai šį filmą kino teatruose išvys nuo sausio 4 dienos.
Iš kairės: Jurga Jutaitė, Marius Jampolskis, Kristina Buožytė ir Bruno Samperis
Iš kairės: Jurga Jutaitė, Marius Jampolskis, Kristina Buožytė ir Bruno Samperis / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Pasižiūrėti pasaulio festivalius jau apkeliavusios ir 11-ka apdovanojimų pelniusios fantastinės dramos sugužėjo gausus būrys pramogų ir kino pasaulio atstovų. O po premjeros įvyko spaudos konferencija, kurioje režisierė Kristina Buožytė, scenaristas Bruno  Samperis ir abu pagrindiniai aktoriai – Marius Jampolskis ir Jurga Jutaitė – dalijosi savo patirtimis, nuomonėmis, idėjomis ir išgyvenimais apie puikiai pasauliniuose festivaliuose įvertintą fantastinę dramą „Aurora“.

Apie nuogybes ir naująsias technologijas

„Jaučiau, kad reikia padaryti naują filmą, – paklausta, kodėl ryžosi statyti šį filmą juokavo režisierė Kristina Buožytė ir tęsė savo mintį toliau. – Ne, niekada nebūna tik tiek. Idėjų paieškos ir inspiracijos ateina iš gyvenimo. Ši idėja atėjo iš šių dienų aktualijų. Norėjome pasižiūrėti, kaip technologijos veikia šių dienų gyvenimą, kokią vietą jos užima žmonių bendravime. Kokią vietą užima kūnas. Visi gali bendrauti per atstumą ir kūnas užima vis mažiau ir mažiau vietos. Filme keliamas klausimas, kas yra aistra ir kas mus į ją veda“.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marius Jampolskis ir Renata Uzialkaitė
Marius Jampolskis ir Renata Uzialkaitė

Jai antrino ir scenarijaus autorius Bruno Samperis: „Internetas ir naujosios technologijos žmones priverčia vegetuoti. Fizinis bendravimas ir kūnas kuo toliau, tuo mažiau svarbūs. Filme mes tai ir bandėme įsivaizduoti“.

O štai pagridinį vaidmenį filme atlikęs aktorius Marius Jampolskis patikino, kad į save nuogą žiūrėti vis tik jam nebuvo jauku.

„Kinas – toks dalykas, kad jis visada liks toks pats. O ir savame krašte pranašu nebūsi. Štai baisiausia ir buvo, kad rodėme premjerą saviems. Lietuvoje kur kas sunkiau žiūrėti į save ekrane nei tuomet, kai rodėme Karlovi Vary festivalyje“, – pasakojo Marius Jampolskis.

Žinoma, aktoriai sulaukė klausimų ir apie kelias filme esančias pikantiškas scenas, tačiau nei Jurga, nei Marius nepasimetė. „Aš prisimenu, kad tame paviljone filmavome gal mėnesį. Viską žinojau puikiai, bet po atviros scenos aš atsistojau ir nelabai žinojau kur yra tualetas“, – paslaptingai potyrius pasakojo Jurga, o Marius, savo ruožtu pajuokavo, kad „ten visus kamavo jūrligė, tad susipainioti buvo nesunku“.

Portalui Žmonės.lt duodama interviu aktorė Jurga Jutaitė tikino, kad tai buvo vienas sunkiausių jos vaidmenų.

Keletas žiūrovų po filmo tikino, kad jis – tarsi lietuviška „Įsikūnijimo“ versija, tačiau su liūdna pabaiga. Paklausus kaip į tai reaguoja režisierė ji išliko santūri: „Čia labai ironiškai nuskambėjo. „Avataro“ biudžetas buvo milijoninis, o mūsų biudžetas palyginus ne toks jau didelis, tad aš susilaikysiu nuo komentaro“.

Beje, filmo teises įsigijusi JAV kompanija „Artsploitation“ nuo sausio pradės jį rodyti ir Amerikos kino teatruose. Užsienyje žinomas „Vanishing Waves“ pavadinimu filmas suktis pirmiausia pradės Los Andželo ir Niujorko kino teatruose.

Apie filmą „Aurora“ 

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Iaankstinės Auroros peržiūros akimirka
Kristina Buožytė

2011 metais  Lietuvoje sukurtas 119 min. trukmės vaidybinis filmas. Tai mokslinės fantastikos romantinė drama, kurios premjera įvyko 2012 metais. Lietuvos žiūrovai „Aurorą“ kino teatruose išvys nuo sausio 4-osios.

Siužetas: pagrindiniai veikėjai – Lukas ir Aurora – dalyvauja tarptautinės mokslininkų komandos vykdomame eksperimente. Tai moderni istorija, vykstanti dvejose skirtingose erdvėse, nagrinėja aistros prigimtį, atskleisdama dualizmo problemą tarp žmogaus kūno ir jo minčių pasaulių.

Lukas – jaunas neuronų informatikas, pakviestas dalyvauti moksliniuose bandymuose ir tapti jų pagrindiniu stebimuoju subjektu. Aurora – po automobilio avarijos komos būsenos ištikta moteris, kuri taip pat įtraukta į bandymus. Mokslinio ekperimento tikslas – neuronais perteikti informaciją iš komos būsenoje atsidūrusios moters smegenų į šiam ekperimentui pasiryžusio Luko smegenis ir stebėti, kaip ši informacija priimama bei kaip ji funkcionuoja ir veikia žmogaus potyrius. Prasidėjus eksperimentui, Lukas pakliūva į viliojantį Auroros pasaulį, kuriame ši patraukli, aistringa moteris net nežino, kad yra ištikta komos. Tarp Luko ir Auroros užsimezga ypatingas ryšys. Vis dėlto jų jausmus ima griauti per automobilio avariją žuvęs Auroros vyras Stalkeris...

Jurga Jutaitė ir Marius Jampolskis
Jurga Jutaitė ir Marius Jampolskis

Aktoriai: Jurga Jutaitė, Marius Jampolskis, Šarūnas Bartas, Vytautas Kaniušonis, Darius Meškauskas, Rudolfas Jansonas, Gabija Ryškuvienė.

Kūrybinė komanda: Kino kompanijos „Tremora“ (Lietuva), kartu su „Acajou Films“ (Prancūzija) ir „Les Films Du Cinema“ (Belgija). Kristina Buožytė (režisierė), Kristina Buožytė ir Bruno Samper (scenarijus), Ieva Norvilienė (prodiuserė), Feliksas Abrukauskas (operatorius), Audrius Dumikas (dailininkas), Daiva Petrulytė (kostiumų dailininkė).

Apdovanojimai: „Aurora“ yra antrasis (pirmasis – „Kolekcionierė“) pilnametražis režisierės Kristinos Buožytės filmas, kuris jau laimėjo specialųjį festivalio Karlovi Vary programos „East of West“ prizą, geriausio šių metų Europos fantastinio filmo vardą SITIitges festivalyje. „Fantastic Fest“ festivalyje Ostino mieste „Aurora“ nuskynė net keturis prizus: geriausio filmo, geriausio scenarijaus, geriausio režisieriaus ir aktorės apdovanojimus.

VIDEO: Научная фантастика и эротика: В США впервые выйдет литовский фильм

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius