Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paulius ir Lina Bagdanavičiai pakrikštijo savo abi dukras: buvo ir ašarų

Paulius (33) ir Lina (31) Bagdanavičiai pakrikštijo savo abi dukras – vyresnėlę Pauliną (6) ir Mariją (2) šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje. Šventę vis teko nukelti dėl karantino reikalavimų, tačiau pagaliau ji įvyko ir atnešė daug emocijų – tėvams teko nubraukti ne vieną ašarą.
Krikštynų akimirka
Krikštynų akimirka / Dariaus Kučio nuotr.

Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią pora pasirinko dėl to, kad jiems patinka išorės ir vidaus architektūra.

„Ji yra didelė, graži ir, svarbiausia – arti namų. Apie ją girdėjome daug gerų atsiliepimų. O ir ten dirbantys kunigai yra malonūs“, – 15min pasakojo Lina Bagdanavičienė.

Dėl kunigo moteris itin džiaugėsi, sakė, kad jis buvo labai nuotaikingas ir padovanojo mergaičių šventės svečiams šypsenas veiduose.

Krikšto tėveliais tapo artimieji. Paulinos Krikšto mama – Linos sesuo Justė ir Linos pusbrolis Edvinas, o Marijos – Pauliaus sesuo ir kitas Linos pusbrolis Robertas. Laimė, abiejų mergaičių vardai yra šventi, todėl Krikšto vardų neprireikė.

Šventės akimirkos – galerijoje:

Paulinai jau šešeri, o taip vėlai ją pakrikštyti privertė aplinkybės: ilgą laiką buvo daug darbų, vėliau prasidėjo namų remontai, kartu su jais – išlaidos. Gimus antrai mergaitei, pora nusprendė pakrikštyti jas kartu.

Šventės data pasirinkta neatsitiktinai – būtent šią dieną Linos tėtis švenčia gimtadienį, todėl visi minėjo ne tik Krikštynas, bet ir šešiasdešimtmetį.

Moteris neslepia, kad Krikšto akimirka buvo labai jautri.

„Mes ilgai laukėme šios dienos. Esame tikintys, todėl mums tai svarbu. Susigraudinau ir aš, ir Paulius, ir Krikšto mamos bei seneliai. Buvo karšta kieme, todėl bažnyčia gaivino, sklandė palanki nuotaika“, – pasakoja L.Bagdanavičienė.

Šventė vyko gražiai išpuoštose namuose. Ant stalo puikavosi skanus maistas ir saldumynai. Svečiavosi tik artimieji.

Tiesa, prieš šventę, visi kartu važiavo fotografuotis į Bernardinų sodą.

Dariaus Kučio nuotr./Krikštynų akimirka
Dariaus Kučio nuotr./Krikštynų akimirka

Mergaitės buvo aprengtos lininiais baltais rūbeliais, o ant galvos puikavosi gyvų gėlių vainikėliai. Svečių prašė rengtis kuo šviesesnėmis spalvomis.

„Linas – tai natūralumas, kaip tik dera su Krikšto sakramentu – palaimingu reiškiniu. Suknelės siuvome pagal užsakymą“, – dėsto moteris.

Prisimindama, kaip dukrelės pakeitė poros gyvenimą, Lina mintimis prabėgo per prisiminimus.

„Pirmai dukrelei gimus, mes ilgai nelaukėme ir planavome antrąją, kad nebūtų didelio amžiaus skirtumo. Jos abi yra labai švelnios, viena kita rūpinasi.

Žinoma, jaunėlė mėgsta už save pakovoti, turi savo charakterį, kartais mėgsta ir pasipešti su sese, tačiau labai greitai susitaiko. Labai džiaugiamės abejomis, jos yra mūsų gyvenimo šviesuliai, skiepijame joms geras vertybes“, – šypsosi Lina.

Paklausus apie šeimos pagausėjimą, L.Bagdanavičienė nusijuokia.

„Žinoma, kiekvienam vyrui, gal ir stereotipiškai, bet norisi sūnaus. Vis dėlto dar apie trečią vaiką negalvojame, nes norime skirti laiko sau ir dukrelėms bei pakeliauti“, – tikina moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius