-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš mirtį N.Paltinienės vyras spėjo perskaityti jos knygą: „Jis pabusdavo šaukdamas Nelytės vardą“

Anapilin iškeliavus atlikėjos Nelly Paltinienės vyrui, muzikui Arvydui Paltinui, jo draugai velionį išlydi gražiausiais žodžiais. 15min kalbintas artimas tiek Arvydo, tiek Nelės bičiulis, kunigas Karolis Petravičius dėkojo Dievui, kad jo gyvenimo kely pasitaikė tokie žmonės.
Arvydas Paltinas, Nelė Paltinienė
Arvydas Paltinas, Nelė Paltinienė / Asmeninio albumo nuotr.

Pirmadienio vakarą Lietuvą pasiekė liūdna žinia – mirė Nelly Paltinienės vyras, dirigentas, pedagogas Arvydas Paltinas. 15min šią žinią patvirtino artimas jo bičiulis, kunigas Karolis Petravičius.

„Labai neseniai su juo bendravome, dar trečiadienį jis ėjo pasivaikščioti į lauką... Labai greitai jį įveikė plaučių uždegimas, patyrė sepsinį šoką. Sekmadienio vakarą Arvydas buvo išvežtas iš namų į reanimaciją, ten praleido visą naktį. Šiandien gydytojai dar sakė, kad tarsi jis išgyvens, bet, deja...

Visgi mes esame laimingi dėl to, kad iki paskutinės jo gyvenimo akimirkos jis buvo laimingas ir prižiūrėtas“ , – sakė Arvydo bičiulis ir pridūrė: „Jo gyvenimas buvo visavertis iki paskutinės sekundės.“

Ašaros perskaičius Nelės knygą

Iki mirties Arvydo prioritetų sąrašo viršūnėje stovėjo jo a.a. žmonos Nelės neišleista knyga. Šią rašė Irma Laužikaitė, tačiau pats muzikas buvo neatsiejama jos dalis – nuotraukų, atsiminimų pildytojas, puoselėtojas, koreguotojas, kiekvieną leidinio sakinį jautriai pergyveninęs visu kūnu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arvydas Paltinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arvydas Paltinas

Tiesa, knyga dar nėra pasirodžiusi ir tik dėl atsitiktinumo Arvydas iki mirties spėjo susipažinti su visu jos turiniu.

„I.Laužikaitė Arvydui skambino kasdien ir po porą valandų skaitydavo knygos dalis. Autorė galvojo, kad gal dar ką nors reikia tekste pridėti, gal kas neatitinka tikrovės, gal ką ne taip ji pati suprato...

Klausydamasis knygos teksto Arvydas ir verkė, ir juokėsi, ir labai intensyviai išgyveno visą savo gyvenimą dar sykį. Autorė taip jam spėjo perskaityti visą knygą, o jis jos tekstui davė palaiminimą“, – pasakojo kunigas.

Aktyviai Arvydas dalyvavo ir renkant Nelly Paltinienės paminklo Antakalnyje autorių. Anaiptol ne visi pavyzdžiai vyrui patiko – vis užkliūdavo kokia detalė.

„Mums atrodė, kad jis dar gyvens ir gyvens..., – dalijosi K.Petravičius. - Suprantu, amžius, visa kita, bet, žinote, kaip sakydavo Nelytė: amžius – ne nuodėmė, metai – ne nuodėmė, žmogus dar gali gyvent. Mes, jo draugai, tikrai vylėmės, kad taip nutiks.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nelly ir Arvydas Paltinai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nelly ir Arvydas Paltinai

Visgi nelaimės akivaizdoje kunigas teigė supratęs, jog visa Arvydo aplinka padarė taip, kad bičiulio išėjimas būtų gražus, įprasmintas, be paliktų kablelių.

Jis sakydavo: „Aš Nelytę sapnuoju naktimis, atsibundu šaukdamas jos vardą.“ Atrodo, kad tai buvo amžina meilė

„Mes, artimieji, kurie buvome šalia jo, nors ir nesame jo vaikai, o draugai, visi sakome, kad padarėme viską, kad jo paskutinės gyvenimo akimirkos būtų laimingos“, – prisipažino kunigas.

Meilė neišblėso iki paskutinio atokvėpio

Kaip pasakojo K.Petravičius, ypač smarkiai A.Paltinas išgyveno žmonos, mylimosios Nelės netektį. Tai buvo justi visai Arvydo aplinkai – vyras niekaip negalėjo susitaikyti likęs be artimiausio sau žmogaus.

„Jis sakydavo: „Aš Nelytę sapnuoju naktimis, atsibundu šaukdamas jos vardą.“ Atrodo, kad tai buvo amžina meilė“, – prisimindamas graudinosi kunigas.

Apie išskirtinį mylimųjų ryšį, kuris nenublanksta net mirties akivaizdoje, atsiliepė ir Arvydo globėja, prižiūrėjusi jį paskutinėmis gyvenimo dienomis. Moteris velionio bičiuliams pasakojo, kad muzikas gyveno atsiminimais su Nele, jie jam teikė didžiulį džiaugsmą.

Nelly Paltinienės archyvo nuotr./Nelly ir Arvydas Paltinai kartu – jau penkiasdešimt šešerius metus
Nelly Paltinienės archyvo nuotr./Nelly ir Arvydas Paltinai kartu – jau penkiasdešimt šešerius metus

„Kiekvieną dieną jis atsisėsdavo šalia savo rašomojo stalo, vartydavo senas nuotraukas. Žinoma, ir dėl knygos, bet ir prisimindamas tą išskirtinę meilę. Irenai Arvydas pasakodavo apie jų su Nele gyvenimą, draugystę, meilę... Tai buvo neįtikėtini žmonės, neįtikėtinas jų ryšys“, – stebėjosi Arvydo bičiulis.

Visgi tiek Nelė, tiek Arvydas amžiną įspaudą paliko ne tik vienas kitame, bet ir juos supusioje aplinkoje.

„Nors dabar galima sakyti, kad jie buvo, bet jie tikrai išliks mūsų širdyse ir maldose. Reikia dėkoti likimui bei Arvydo ir Nelės artimiesiems, kad Dangus mums leido juos sutikti savo gyvenime. Atrodytų, net kraujo giminės kartais netampa tiek artimi, kaip tie žmonės, su kuriais suveda likimas ir gyvenimas“, – neslėpė K.Petravičius.

15min primena, kad šiuo metu vyro palaikai yra Vokietijoje. Artimi Arvydo bičiuliai planuoja velionio urną vėliau pergabenti į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius