Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos apšaudytame Charkove – ir Radžio artimieji: nerimauja dėl jų saugumo

Ketvirtadienį visas pasaulis su baime žvelgia į tai, kas vyksta Ukrainoje – rusai pradėjo karą. Negailestingai apšaudomos įvairios šalies vietovės, gyventojai ieško saugių vietų pasislėpti, o kai kurie su didžiausia drąsa ketina atremti priešą. Tarp šių žmonių atsidūrė ir rusų apšaudytame Charkovo mieste gyvenantys dainininko Radžio Aleksandrovičiaus artimieji – mylima močiutė bei kiti giminaičiai.
Rusijos apšaudytame Charkove – ir Radžio artimieji
Rusijos apšaudytame Charkove – ir Radžio artimieji / 15min klijuotė

Kaip ir likęs pasaulis, taip ir Amerikoje viešėjęs dainininkas neliko abejingas įvykiams, kurie šiuo metu vyksta Ukrainoje. Tačiau Radžiui šis rusų agresyvumas smogė į skaudžiausią vietą – jo šeimą. Pasirodo, apšaudytame Charkovo mieste gyvena jo močiutė ir giminaičiai.

Apie tai, kaip jis šiuo metu išgyvena susidariusią situaciją, kaip palaiko ryšį ir ko linki Ukrainai, Radži parašė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Įrašu jis leido pasidalinti ir su 15min skaitytojais.

„Grįžtu iš JAV, Čikagos. Laukiu savo kito skrydžio ir negaliu patikėti, ką matau internete. Negalvojau, kad šiandien ateis tokia baisi diena, kai pavojus grės mano artimųjų gyvybei. Baisu net pagalvoti. Gal ir gerai, kad senelis to nebemato, bet pergyvenu dėl savo likusios močiutės ir kitų artimųjų.

Charkovas, kuris lyg antras mano gimtasis miestas. Viskas yra nežinomybėje. Meldžiu Dievo, kad nieko blogo nenutiktų. Palaikau ryšį su gimine, kol kas ramu, bet....

Apskritai, tai liečia ir mus, Lietuvą. Neduok Dieve, jei palies ir mus. Pasakysiu taip! Būk prakeiktas, Putine. Savo artimiesiems ir Ukrainos žmonėms linkiu nepasiduodi, kovoti. Mes su jumis! Sunku, kai esi toli ir nieko negali. Laikykimės! Slava Ukraini!“ – skaudžiu įrašu socialiniame tinke pasidalijo Radži.

Apie situaciją Ukrainoje ir jai reiškiamą paramą ketvirtadienio rytą prakalbo Lietuvos visuomenės veikėjai, politikai ir kiti žinomi žmonės.

„Tikiuosi, kad šiandien atsitiko istorinė diena. Putino pabaigos pradžia. Tikiu, kad pasaulis susikaups ir izoliuos Rusiją, taip pat tą visą gaują Putino antžmogių once and for all. Ir dar tikiuosi, kad Rusijos žmonės pagaliau supras, kad ne tik laisvė turi kainą. Kainą turi ir baimė, ir vergo genas, ir nekritiškas mąstymas. Viskas turi savo kainą“, – paramą išreiškė ir Agnė Grigaliūnienė.

„Aš ramus. Aš pasiruošęs. Aš apsisprendęs.

Abejingumas ir skystablauzdiškumas nepateisinami.

Tegul posakis „aš nieko negaliu pakeisti“ – pasakė 3 milijonai žmonių ir nieko nepadarė – būna ne apie mus.

Apie mus yra tai, kad kai padugnės ateina į mūsų žemę, mes stojame į kovą ir apginame viską, kas mums brangiausia.

Taip buvo ir bus per amžius.

Mes neturime vergo geno.

Neturi jo ir ukrainiečiai.

Slava Ukraini!“ – paramą išreiškė Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

„Dieve, saugok Ukrainą…

Plyšta širdis….

Myliu jus, Iryna Tsilyk, Анна Гладкая, Miroslava Trofimchuk, Anastasia Trophimchuk, Tsvetkov Slava, Anna Kapustina, Ivan Bannikov.

Prašau, išlikite stiprūs... Mes meldžiamės už Ukrainą“, – rašo Giedrė Žičkytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius