Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Santaros klinikose žinomi žmonės vaikams dovanojo šventę: ypatingo dėmesio sulaukė Silvester Belt

Vaikų gynimo diena paminėta skambiai – Rimanto Kaukėno paramos fondas drauge su garsiais atlikėjais vaikams dovanojo šventę, kupiną staigmenų. Dainą „Luktelk“ šventėje dainavo ir ką tik iš „Eurovizijos“ dainų konkurso grįžęs Silvester Belt.

Vaikų gynimo diena nuo šių metų minima trečiajį gegužės penktadienį. Rimanto Kaukėno paramos fondui ši šventė ypatinga – jau tradicija tapo surengti spalvingą ir staigmenų kupiną reginį visiems mažiesiems pacientams.

Ekaterinos Khvashchynskayos nuotr./Vaikų gynimo dienos šventė Santaros klinikose
Ekaterinos Khvashchynskayos nuotr./Vaikų gynimo dienos šventė Santaros klinikose

Kaip ir kasmet – drauge su Lietuvos policijos reprezentaciniu pučiamųjų orkestru šventė atidaryta eisena aplink abu Santaros klinikų vaikų ligoninės pastatus. Deja, tačiau ne visi mažieji pacientai turi galimybę mėgautis programa lauke, tad linksmai nuteikiantis orkestras bei mylimiausiais vaikų personažais persirengę animatoriai žygiavo ir mojavo per langus stebintiems ypač sunkiems ligoniukams.

Spalvingoje vaikų gynimo dienos šventėje dalyvavo ir ką tik iš Eurovizijos Švedijoje grįžęs Silvester Belt, kuris mažuosius pacientus savo plačiai nuskambėjusia daina „Luktelk“ džiugino net du kartus! Ligoninės vidiniame kieme susibūrę vaikai drąsiai šaukė „pakartot!“, tad atlikėjas įsimintiną pasirodymą atliko antrąkart.

„Tuo metu, kai dainavo Silvester Belt – galėjome nedirbti, nes visi vaikai buvo sugūžėję į kiemą, o tie, kurie negalėjo palikti palatos – pasirodymą stebėjo pro langus“, – vėliau dalijosi vaikų onkohematologijos skyriaus sesutė.

Vaikų gynimo dienos šventėje savo kūrinius atliko ir ilgametis fondo bendruomenės narys, operos solistas Merūnas Vitulskis, kuris pristatė naująją dainą „Ar tai tu“. Antrąją dainą – „Mylėk širdim“ dainininkui padėjo atlikti visi šventės svečiai – norintieji dainavo, o patys mažiausieji prie pat scenos šoko! Šventės metu vaikučius lepino ir saulės spinduliai, labai simboliška – atlikėja Augustė Vedrickaitė atliko dainą ,,Saulė”, kurios metu šokėja Unė Dargė padovanojo nuostabaus grožio modernų šokio pasirodymą.

Ekaterinos Khvashchynskayos nuotr./Vaikų gynimo dienos šventė Santaros klinikose
Ekaterinos Khvashchynskayos nuotr./Vaikų gynimo dienos šventė Santaros klinikose

Vaikų gynimo dienos šventinei programai prasidėjus, sveikinimo žodį tarė fondo steigėjas Rimantas Kaukėnas, taip pat Profesorius Gilvydas Verkauskas (Santariškių vaikų chirurgijos ortopedijos ir traumatologijos centro vadovas). Spalvingą šventę vedė ir vaikučius mėgautis paruoštais skanėstais bei muzikiniais pasirodymais kvietė žinomas teatro ir kino aktorius, TV laidos vedėjas Eimutis Kvoščiauskas, o šventės muzika ir gera nuotaika rūpinosi ne pirmus metus prie landaringos fondo veiklos prisidedantis radijo laidų vedėjas ir didžėjus Tomas Jaz.

Visai netrukus vedėjas vaikučius kvietė kuo arčiau scenos, į kurią žengė magas bei iliuzionistas Alan Gladkovas. Alan surengė magišką pasirodymą, stebino triukais, kurie iki dabar išlieka paslaptimi, kurią bando išsiaiškinti kiekvienas…

Ekaterinos Khvashchynskayos nuotr./Vaikų gynimo dienos šventė Santaros klinikose
Ekaterinos Khvashchynskayos nuotr./Vaikų gynimo dienos šventė Santaros klinikose

Tarp pasirodymų vaikų laukė dar vienas siurprizas - burbulų debesys, kuriuos kūrė pats Burbulų Dėdė. Šventę užbaigė Lietuvos policijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras ir vedėjo padėka visiems prisidėjusiems bei dalyvavusiems.

Spalvingai programai kieme pasibaigus, visi šventėje dalyvavę atlikėjai ir žinomi žmonės, drauge su organizacijos ,,Raudonos nosys gydytojai klounai” kloune Rože aplankė mažuosius pacientus onkohematologijos skyriuje. Mažiesiems išdalintos dovanėlės, o plačiausios šypsenos vaikų veiduose nušvito pamačius mylimus ir visiems puikiai žinomus dainininkus.

Fotogalerija:

„Rimanto Kaukėno paramos grupė“ veikia nuo 2012 m. ir padeda onkologinėmis ligomis sergantiems Lietuvos vaikams. Šio fondo tikslas – palengvinti gyvybiškai pavojingomis ligomis sergančių vaikų ir jų šeimų naštą, padėti išgyventi sunkios diagnozės traumą, ilgą gijimą, suteikti vaikų gyvenimui šviesos pildant jų svajones. Su rėmėjų pagalba „Rimanto Kaukėno paramos grupė“ aprūpina vaikus reikalinga medicinine įranga, nekompensuojamais medikamentais, padeda įgyvendinti svarbius gydymus ir operacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius