Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Saulenės Chlevickaitės įspūdžiai iš Londono: vaidyba žvaigždės klipe ir žavusis kultūrų katilas

Jau du mėnesius Saulenė Chlevickaitė mėgaujasi visiškai nauju gyvenimu Londone. Mažiausiai metams su vyru emigravusi atlikėja sako, kad Didžiosios Britanijos sostinė jau tapo jųdviejų antraisiais namais – navigacijos vaikštant gatvėmis nebereikia, draugų ratas tik plečiasi, o naujos veiklos vis maloniai jaudina ir verčia tobulėti.
Saulenė Chlevickaitė
Saulenė Chlevickaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Rugsėjo pradžioje Saulenė su vyru Jonu Survila išlydėti oro uoste būrio draugų pakėlė sparnus į Didžiąją Britaniją. Nors ir buvo liūdna suprasti, kad artimųjų ilgą laiką nematys, po kelių valandų žengus pro Londono oro uosto duris, užplūdo naujų atradimų džiaugsmai – kiek visko daug neišbandyta! „Jei Lietuvoje laikas bėga, tai čia jis skrieja“, – 15min juokdamasis pirmuosius įspūdžius pasakojo Saulenė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Saulenė Chlevickaitė emigruoja – Londone sieks dainininkės karjeros: „Lietuvoje viskas išbandyta“

Čia pora įsikūrė paprastai, bet ne prastai – kadangi vyras tapo vėl studentu, jie gyvena mažoje studentų rezidencijoje pačiame miesto centre.

„Atvykę juokavom su vyru, kad norime gyventi Londone, o ne bute, tad labai daug dėmesio būstui neskyrėme. Įsikūrėme taip, kad būtų viskas patogu ir jauku, nes namuose paprastai tik nakvojame, o kitą laisvą laiką stengiamės leisti lauke“, – pasakojo atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Saulenė Chlevickaitė
Asmeninio albumo nuotr./Saulenė Chlevickaitė

Jau Lietuvoje Saulenė buvo padariusi didelius namų darbus – kruopščiai rinko sąrašą vietų, kurias būtinai turi aplankyti.

„Planuojamų objektų sąrašas buvo kiek per optimistiškai ambicingas. Lietuvoje atrodė, kad visus savaitgalius traukiniais vyksime lankyti pilių, o vakarais po studijų ir darbų sėdėsime muziejuose ir koncertuose. Tačiau atstumai čia dideli, tad dar spėjome aplankyti tik labai mažą dalį tiek Londono, tiek apskritai Anglijos. Nesiplėšome, bet natūraliai vis kažką spėjame pamatyti. Neseniai aplankėme Kembridžą, kur Baltijos šalių studentai organizavo šaunią konferenciją. Beje, būti Londone ir neišbandyti barų kultūros būtų nuodėmė. Jau turime mėgstamiausią Shoreditch rajoną, į kurį visada einame“, – sakė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Saulenė Chlevickaitė
Asmeninio albumo nuotr./Saulenė Chlevickaitė

Pasak Saulenės, didžiausią įspūdį jai daro žmonės – tikras tautų katilas padeda suprasti, koks visgi platus tas pasaulis: „Čia gali nuolat sutikti bene viso pasaulio tautų bei kultūrų atstovų! Jų tradicijų, papročių skirtumai, bet kartu draugiškumas ir paprastumas, labai žavi ir leidžia prisijaukinti ir patį miestą.“

Tad nenuostabu, kad draugų ratas labai greitai plečiasi – visiems norisi pažinti naujas kultūras ir svetimoje šalyje kuo greičiau jaustis savais.

„Prieš išvykdama nerimavau, kad galiu čia pasijusti vieniša, bet dar nebuvo nė vienos tokios dienos. Sutinku daug naujų žmonių ir dalis jų pretenduoja tapti tikrais draugais. Dauguma jų yra iš atrankų bei filmavimų, jie draugiškai dalinasi patarimais, rekomenduoja, kur būtų galima dar sudalyvauti. Labai vertinu tokią draugišką aplinką. Ir įdomiausia, kad susipažįsti, pabendrauji ir tik vėliau sužinai, jog žmogus, pavyzdžiui, yra BBC fotografas, ar vieno žymaus britų serialo prodiuseris. Ir niekas dėl to neriečia nosies“, – šypsojosi S.Chlevickaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Saulenė Chlevickaitė
Asmeninio albumo nuotr./Saulenė Chlevickaitė

Čia magistrantūrą studijuojantis Saulenės vyras taip pat viskuo šiuo metu patenkintas – pasak atlikėjos, jų mažas butas apdėliotas knygomis, o pats Jonas dažnai iš bibliotekos grįžta vėlai, tačiau visada nusiteikęs pozityviai.

„Pasaulis mažas. Mano pusbrolis ir mano vyras mokosi tame pačiame Karališkajame Londono koledže ir abu atsitiktinai pasirinko tą pačią mokymosi programą, nors prieš tai nebuvo net pažįstami. Tai puikus netikėtumas“, – juokėsi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Saulenė Chlevickaitė
Asmeninio albumo nuotr./Saulenė Chlevickaitė

O pati Saulenė irgi laiko veltui neleidžia – jau įsisuko į savo veiklas.

„Kadangi čia vyksta daug filmų, reklamų, klipų filmavimų ir įvairių mados, meno renginių, nusprendžiau sudalyvauti kastinguose ir pažiūrėti, ar būtų įdomių filmavimosi galimybių. Nesitikėjau, kad pirmą savaitę gausiu darbo, bet taip nutiko kad jau ketvirtą dieną po atvykimo filmavausi. Pirmi filmavimai buvo reklamos užsklandose, vėliau sudalyvavau viename madų šou, kaip drabužių modelis, o įdomiausias įvykis, kad patekau į pasaulinės muzikos žvaigždės klipo filmavimą. Jos atskleisti negaliu ir, deja, negalėsiu, nes reikėjo pasirašyti visas konfidencialumo sutartis. Ten buvo draudžiama turėti telefoną ar ką nors rašyti apie filmavimą į feisbuke. Už bet kokį paminėjimą turėčiau mokėti labai didelę baudą. Tačiau vis tiek buvo nuostabu pamatyti, kaip filmuojamas tikros garsenybes vaizdo klipas, ir net su ja pabendrauti“, – džiaugėsi dainininkė.

Be dainavimo gyventi negalinti mergina jau ir čia turi Monikos Linkytės rekomenduotą vokalo mokytoją, su kuria pagaliau susipažinusi, ji labai džiaugiasi turėdama galimybę tobulėti būtent čia.

„Turiu nuostabią mokytoją, Londono muzikos universiteto dėstytoją Tommy Ludgate. Iš jos mokausi muzikavimo, tikros pajautos muzikai ir to, kad visai nereikia niekam įtikti, o pirmiausia sau. Kartais įsitraukus į muzikinius projektus ir koncertus pamiršti tokius dalykus, atrodo, turi kažką įrodyti. Bet Londone supratau, kad to daryti nereikia, noriu mėgautis tuo, ką darau“, – sakė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Saulenė Chlevickaitė
Asmeninio albumo nuotr./Saulenė Chlevickaitė

Kol atrankos veja viena kitą, neseniai Saulenė dar pradėjo dirbti pagal savo specialybę – sveikatos srityje, tarptautinėje kompanijoje optometrijos koordinatore.

„Vis dar negaliu patikėti, kad negaliu rasti daug laiko draugams. Man tai nebūdinga! Lietuvoje galiu ir naktį kalbėti telefonu ir net labai pavargusi lėkti į miestą su kažkuo susitikti. Bet čia ir su geriausiais norais to nespėju, – tikino Saulenė. – Šiaip pripratome prie Londono gana greitai, po truputį kuriasi socialinis tinklas, naujų draugų ir pažįstamų bei mėgstamų vietų ratas, jau be „Google“ žemėlapių pagalbos suvaikštome norimus maršrutus. Tad Londonas jau tampa mūsų namais“, – 15min kalbėjo S.Chlevickaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į Londoną emigruojanti Saulenė Chlevickaitė surengė atsisveikinimo fotosesiją: „Pasiilgsiu gamtos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius