Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„SEB banko“ atstovai teisme bijo net pasakyti, kiek milijonų jiems prasiskolino Vadimas Kastujevas su žmona

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį uždarame posėdyje pradėjo nagrinėti naują civilinę bylą dėl garsiosios Kastujevų šeimos įsipareigojimų bankininkams.
Neaišku, kiek dar užsitęs Veronikos Kastujevos vyro Vadimo kalinimas.
Veronika Kastujeva su vyru Vadimu / L.T archyvo nuotr.

Ne vieną jau priteistą (žr. susijusius straipsnius) skolą bankininkams turintis buvęs verslininkas Vadimas Kastujevas su žmona Veronika, panašu, turės dar ilgesnį teismo patvirtintų milijoninių finansinių įsipareigojimų sąrašą.

Praėjusią vasarą ieškovas „SEB bankas“ yra pateikęs ieškinį dėl tinkamo prievolės įvykdymo atsakovams V.Kastujevui ir V.Kastujevai, trečiojo asmens teisėmis į šią bylą įtraukta bankrutuojanti, Maskvoje šiuo metu įkalinto verslininko valdyta firma „GL Invest“.

Trečiadienį Vilniaus apygardos teisme šioje civilinėje byloje surengtas parengiamasis posėdis. Niekas iš atsakovų į posėdį neatvyko. Paaiškėjo, kad teismas dar rugpjūčio mėnesį yra išsiuntęs procesinius dokumentus V.Kastujevui į Maskvą, tačiau jokio atsakymo iš Rusijos negauta.

Vilniuje gyvenančiai verslininko žmonai šaukimo į teismą nepavyko įteikti, moteris apie posėdžio vietą ir laiką informuota viešojo paskelbimo būdu.

„SEB bankui“ teisme atstovavusi teisininkė Vilma Narinkevičienė pareiškė turinti keletą prašymų, pirmasis kurių – nagrinėti bylą neviešame teismo posėdyje.

Nors visos iš esmės analogiškos bylos, susijusios su Kastujevų skolomis, tame pačiame Vilniaus apygardos teisme buvo nagrinėjamos viešai, šįkart teisėja Natalija Cikoto nutarė pamaloninti tiek ieškovus, tiek atsakovus.

Teismas atsižvelgė į advokatės nuomonę, kad Kastujevų verslui paskolintos sumos dydis ir paskolos grąžinimo sąlygos yra banko komercinė paslaptis. Be to, pasak teisininkės, atsakovai nėra viešieji asmenys. Anot teisėjos N.Cikoto, byla neturėtų būti vieša ir dėl to, kad nagrinėjama paties atsakovams nedalyvaujant.

15min.lt primena, jog per pastaruosius kelerius metus teismas yra išnagrinėjęs Kastujevams nepalankias bylas pagal „Parex“ bei „DnB Nord“ bankų ieškinius (žr. susijusius straipsnius). Priteistų skolų suma siekia keliolika milijonų litų.

Atsakovai procesais niekada nesidomėdavo, atvirkščiai – teismus tiesiog ignoruodavo.

Kaip rašė 15min.lt, antstoliai pastaruoju metu net nesiima užsakymo, jei jų prašoma įteikti korespondenciją V.Kastujevai – iš anksto būna aišku, kad tai misija neįmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius